BussumsNieuws

7 oktober 2015

BussumsNieuws 7 oktober 2015


Vraagtekens over kosten onderzoek Henk Heijman

BUSSUM - Een onderzoek van de provincie naar de opgestapte burgemeester Henk Heijman heeft maar liefst 40.000 euro gekost. Niemand weet echter precies waar dat geld aan is besteed. Een urendeclaratie ontbreekt en een officiële opdracht voor het onderzoek werd pas drie maanden na de start ervan op papier gezet. Dat meldt RTV NH.

Commissaris van de Koning Johan Remkes liet in mei onderzoek doen naar geruchten rondom de reiskostenvergoeding en declaraties van Heijman, die de burgemeester eerder dit jaar de kop kostten. Provinciale regels schrijven voor dat een onderzoeksopdracht vooraf wordt verstrekt en dat arbeidsuren gedeclareerd moeten worden. Commissaris Remkes had echter lak aan deze voorschriften.

Politieke partijen, zowel lokaal als provinciaal, zijn 'not amused'. De SP Noord-Holland vindt het 'vragen om ellende' en gaat er schriftelijke vragen over stellen aan het College van Gedeputeerden. "Heel vreemd: het is erg duur voor een maand werk en op zijn minst had de factuur gespecificeerd moeten zijn." De PVV Noord-Holland is op z'n zachtst gezegd 'zeer verbaasd' over het hoge bedrag en wil er ook meer over weten. Hart voor Bussum, de grootste oppositiepartij, noemt de besteding van ruim 40.000 euro aan gemeenschapsgeld 'buitenproportioneel voor een onderzoek dat slechts een maandje heeft geduurd'. De fractievoorzitter van de grootste coalitiepartij, de VVD, noemt het 'spijtig dat het zo veel gemeenschapsgeld heeft gekost', maar hij voegt daar aan toe dat het onderzoek 'onontkoombaar' was. Remkes heeft zelf nog niet gereageerd.

Jaarlijkse cheque voor KiKa

BUSSUM - Kiwanis Naarden heeft maar liefst 15.000 euro opgehaald tijdens het Goois Jazz Festival voor de stichting KiKa.

Deze organisatie die zich inzet voor onderzoek naar kanker bij kinderen, nam het bedrag afgelopen maandag in ontvangst in Spant! Voor de gelegenheid werden ook al wat namen vrijgegeven voor het eerstvolgende Goois Jazz Festival. Trijntje Oosterhuis, Fay Claassen, Peter Beets, Judith Nijland en Giovanca zullen op 19 maart 2016 in Spant! optreden.

Waarschijnlijk toch crisisopvang op Crailo

Deze vluchtelingen gingen van Kockengen naar Laren en zijn nu in Kortenhoef. Foto: Bob Awick

BUSSUM - De regio en de provincie bekijken of een deel van de bestaande gebouwen op het terrein Crailo, in eigendom van de provincie, op korte termijn geschikt is voor de crisisopvang van ongeveer 100 asielzoekers.

Crisisopvang is bedoeld voor de eerste 72 uur en vindt kortlopend plaats in bijvoorbeeld sporthallen. Een aantal vluchtelingen is al meermaals van sporthal naar sporthal verhuisd door plaatsgebrek in reguliere opvangcentra. De provincie en de regio willen af van dat gezeul met mensen. Voor langere opvang is Crailo (nog) niet geschikt, aldus de provincie.

31

Bussumse fietsen werden er afgelopen september gestolen

Weerbericht

Overwegend droog met zonnige perioden
Oktober startte zonnig dankzij hoge luchtdruk. Na de passage van een buienzone dinsdag, gekoppeld aan een lagedrukgebied, gaat de luchtdruk opnieuw stijgen. Er ontstaat wederom een zone van hoge luchtdruk die aansluiting krijgt met een Scandinavisch hogedrukgebied. Het droge, vrij zonnige herfstweer keert terug, maar met een oostenwind wordt het wel koeler.

Donderdag en vrijdag
Naar verwachting blijft het donderdag op een lokaal buitje na droog. Er zijn wolkenvelden, maar er is ook kans op wat zonneschijn. Er waait een matige noordwestenwind. Het wordt 15 à 16 graden. Ook voor vrijdag wordt goeddeels droog weer verwacht met meer ruimte voor zonneschijn. De noordenwind is zwak tot matig. In de middag wordt het 14 à 15 graden.

Het weekeinde
Het weekeinde verloopt droog met geregeld zonneschijn. Er kunnen enkele wolkenvelden passeren. De nachten worden kouder met minima rond 7 graden. Overdag stijgt zaterdag de temperatuur naar 15 graden. Zondag wordt het met een maximum van 13 à 14 graden iets koeler. Er waait daarbij een schrale oostenwind, die overwegend matig van kracht is.

Weetje
Het jaar 2014 was gemiddeld gezien een recordwarm jaar. Het jaar 2015 is beduidend minder warm, maar wel zonniger. Op 1 oktober had de zon dit jaar al 1600 uren geschenen. Dat is feitelijk normaal voor het gehele jaar. De kans is daarom groot dat 2015 in de top tien komt van zonnigste jaren. Dat gaat ten koste van 2014 dat op de 10e plaats staat met 1787 uren zon.

Naarden:
*PGN Grote Kerk 10.00 u. ds. P. Barnard; Naarderheem 10.30 u. ds. D. Quant
*RK St. Vituskerk 09.30 u. Eucharistie kapelaan A. Geria; za. 10/10 17.30 u. Eucharistieviering
*Chr. Gereformeerde Kerk 10.00 u. en 17.00 u. ds. A.K. Wallet

Bussum:
*RK Mariakerk 10.00 u. Gezinsviering kapelaan M. Sendecki
*RK St. Jozefkerk 11.00 u. Eucharistie pastoor C. Fabril; vr. 16/10 16.00 u. Rozenkransgebed
*PGB Wilhelminakerk 10.00 u. ds. W.A. v.d. Lugt
*PGB Verlosserkerk 10.00 u. ds. H.W. van Beelen
*PGB Spieghelkerk 10.30 u. ds. S. de Jong
*PGB Sion Spieghelkerk 08.55 u. ds. P. Wijnberger; 17.00 u. ds. G.J. Roest
*Remonstranten N-B 10.30 u. ds. M.A. Bosman-Huizinga
*Vrijzinnigen Naarden-Bussum 10.30 u. mw.ds. T. Geels
*Doopsgezinde Gemeente B-N 10.30 u. br. J.R. Nienhuis
*Evangelisch-Lutherse Gemeente N-B 10.00 u. ds. W.F. Metzger
*Vrije Evangelische Gemeente 10.00 u. ds. P.A. Smit H.A.
*Apostolisch Genootschap 09.30 u. Eredienst
*De Christengemeenschap 10.00 u. Mensenwijdingsdienst
*Kerk in de Meent 10.00 u. ds. P. Korver

Verwarrende getallen

Nee, géén uiteenzetting over numerologie. Die onzin is voor de tv. Wel een stukje over hoe ik iets niet wist en er met hulp van een wildvreemde achterkwam. Iets met jaartallen.

De foto toont een prachtige 1,5 liter bierkan, zoals ik in mijn Marktplaatsadvertentie aankondig, 'in art-nouveaustijl'. Ook wel jugendstil genoemd. Meteen al een beetje verkeerd, zoals straks zal blijken. Op de bodem van dit fraaie stuk Duits steengoed staat alles te lezen wat je in principe nodig hebt: R.MERKELBACH GRENZHAUSEN 1982 1 1/2 L B. Die Merkelbach is de naam van de fabrikant en Grenzhausen is het plaatsje waar de kan werd gemaakt. En het lag voor de hand om 1982 te interpreteren als het jaar waarin de kan gemaakt werd. Zo stond dit alles in mijn advertentie. Ik bleek het faliekant mis te hebben. Een paar dagen na plaatsing kreeg ik een reactie van een echte kenner. Mijn kan was helemaal niet in 1982 gemaakt. Dat getal was niets anders dan een modelaanduiding, behorend bij ontwerper Joseph Hahn die deze kan rond 1905 had gemaakt. Dus pure art nouveau. Nou, zoiets kun je alleen maar weten als je werkelijk alles van Duits steengoed af weet. Om de verwarring nog groter te maken had ik nog een andere, zeer grote kan van ca. 15 liter op Marktplaats staan. Dit keer van de beroemde Goebelfabriek. Met het getal 1979 eronder. Heb ik als zodanig dus ook vermeld. En wat blijkt? In een tweede mailtje van voornoemde kenner en helper werd mij duidelijk gemaakt dat déze kan nou juist wél op die bewuste datum gemaakt is: 1979. Speciaal voor de toeristenindustrie.

Compleet: 22 wandelingen en 5 rijwieltochten in het Gooi en omstreken. A.N.W.B. uitgave uit 1929. Dit zeldzame zakboekje (19 bij 12 cm) is extra bijzonder omdat de losse, gevouwen kaart in kleur (uitgevouwen 36 bij 60 cm) er nog bij zit.

Behalve het Gooi zijn op de kaart ook de plattegronden van Bussum en Hilversum anno 1929 getekend, want dat waren de belangrijkste begin- en eindplaatsen. De wandelingen zijn uitgeschreven en op de kaart van het Gooi (schaal 1: 35000) en in de plattegronden met rode lijnen aangegeven. "De wandelwegen zijn bewegwijzerd met geëmailleerde afstandsbordjes en letterplaatjes, welk aan boomen en palen zijn bevestigd. Op de heide en de akkers zijn de routes aangeduid door middel van in den grond gestoken palen of buizen." De fietstochten zijn op een uitklappagina ingetekend. De auteur was mr. A.W. Stork, consul van de A.N.W.B. Het boekje telt 44 bladzijden en het bevat ook advertenties.

Wilt u dit boek kopen? Het enige exemplaar is te koop voor 19 Euro. Mail of bel Oosterom: oosteromnc@gmail.com of T 035-6914336. Klaas Oosterom verkoopt oude boeken, die mensen hem schenken. De opbrengst is voor een scholingsproject in Kirinda (Rwanda).

'In het Wild' moet mensen aan het denken zetten

'Laat mensen met een zichtbare handicap gewoon in beeld'

Tjitske hoopt dat de tentoonstelling door het land gaat reizen. Foto: Yvette Geerts

BUSSUM - De fototentoonstelling 'In het Wild' laat mensen met een zichtbare handicap in het dagelijkse leven zien. Gewoon, zoals ze zijn, met een rolstoel, gehoorapparaat of blindengeleidehond. De tentoonstelling opende op 1 oktober en valt deels samen met de Week van de Toegankelijkheid.

'In het Wild' was een initiatief van Jeroen Muller van de stichting Disability Affairs. Hij kwam zelf door een ongeluk op zijn zestiende in een rolstoel terecht. Hij ervoer zelf hoe lastig het was om met een zichtbare handicap mee te kunnen doen in de samenleving. Hij veranderde niet, maar hoe hij werd gezien door anderen veranderde wel. Ruim anderhalf jaar na zijn overlijden opende zijn zus, de Bussumse Tjitske Muller, de fototentoonstelling die nog tot 24 december te zien is in het gemeentehuis. De tentoonstelling laat mensen met een functiebeperking zien binnen de context van hun eigen ervaring. Gewoon wanneer ze aan het winkelen zijn, een haring eten, geld pinnen, met de trein gaan of thuis aan het koken zijn. De foto's werden zes jaar geleden door fotografen Bert Spiertz en Robert-Jan de Witte gemaakt. "Mensen met een zichtbare functiebeperking worden letterlijk uit beeld geweerd, je ziet dat ze weggefilterd worden, terwijl ze er wel zijn en meedoen. Kijk maar om je heen. Je hoeft er geen moeite voor te doen. Als je op straat loopt dan zie je mensen in een rolstoel, mensen met een gehoorapparaat of iemand die blind is. Maar zie je ze terug op foto's in een folder of reclamefilm?" De tentoonstelling moet mensen, vormgevers en beleidsmakers aan het denken zetten, vindt Tjitske. "Het gaat om bewustwording. Het is een blinde vlek, ik ben zelf langzaam gaan begrijpen wat de kracht van beeldvorming is. Stel dat je vrouwen uit het beeld zou weren." Jeroen zelf ging op een creatieve en positieve manier om met wat hij dagelijks tegenkwam. Hij zette zich in voor een samenleving met valide en mindervalide mensen, studeerde sociologie en had zijn eigen stichting, Disability Affairs. Ook vroeg Jeroen aandacht voor toegankelijkheid. Hij bedacht de rolstoeltafel. Die aandacht is ook nu nog hard nodig volgens Tjitske. "Zijn beste vriend wilde bij de opening zijn. Hij zit in een rolstoel; het eerste dat hij hier zag was een trap."

Fotowedstrijd
Aan de tentoonstelling is ook een fotowedstrijd gekoppeld waaraan zowel professionele fotografen als amateurs mogen meedoen. Het gaat daarbij om foto's gemaakt in de gemeente Bussum die passen binnen het thema 'In het Wild'. Een jury beoordeelt de foto's. De winnende foto's worden uitvergroot en krijgen na de gemeenteraadsverkiezingen een plek op de lege verkiezingsborden.

'Als je op straat loopt dan zie je toch mensen in een rolstoel'

De foto's kunnen tot 1 november worden ingezonden via inhetwild@bussumcultureel.nl.

Eerste maatregel Franse Kampweg

Foto: Sjoerd Stoop

BUSSUM - Op de veelbesproken oversteek van de Franse Kampweg staat vanaf afgelopen week een fietssluis. Het hekwerk werd donderdag geplaatst.

Het plaatsen van de hekken valt onder de maatregelen om de weg veiliger te maken. De provincie Noord-Holland besloot enkele weken geleden versneld maatregelen te nemen, mede vanwege het zware ongeluk van afgelopen augustus. De geplaatste fietssluis moest overstekende fietsers afremmen. Dat maakt ze daarnaast attent op het langsrazende autoverkeer en zorgt er ook voor dat automobilisten de fietsers eerder zien.

Naast de fietssluis worden er ook nog borden langs de weg en tekens op de weg geplaatst. Dat gebeurt later.

Viola Holt op kieslijst 50PLUS

BUSSUM - Een opvallende naam op de kieslijst van 50PLUS voor de gemeenteraadsverkiezingen van komende november: tv-presentatrice Viola Holt doet mee.

De bekende tv-presentatrice staat als lijstduwer op de lijst van de seniorenpartij. Viola Holt woont al meer dan 10 jaar in Muiderberg. Naast Viola staat ook haar man Peter Holt op de lijst, op een vijfde plaats. "Het zou niet goed zijn als Muiden niet duidelijk in de nieuwe gemeenteraad Gooise Meren is vertegenwoordigd. Daarom gaan we voor Peter een actie voeren in Muiden en Muiderberg om hem met voorkeurstemmen gekozen te krijgen. Het geluid van Muiden moet gehoord worden. En dat gaat lukken."

50PLUS doet voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Bussum, Naarden en Muiden gaan op 18 november naar de stembus.

Trein schampt auto, bestuurster kan nog net wegkomen

Foto: Sjoerd Stoop

BUSSUM - Een trein heeft afgelopen woensdag op de spoorwegovergang van de Generaal de la Reijlaan een auto geraakt. De bestuurster van de auto bleef ongedeerd, maar was wel erg geschrokken. Het ongeluk gebeurde rond twaalf uur. Volgens omstanders sloeg de oudere vrouw met haar auto af toen er een trein aankwam. De vrouw kon nog net wegkomen toen de trein de auto schampte. De auto had schade aan de achterkant. Na het ongeluk werd het spoor meteen afgesloten. Anderhalf uur later konden de eerste treinen weer rijden.

Voedselbank moet zoeken naar ander onderkomen

Voedselbank moet hal Laarderweg weer afstaan

De Voedselbank heeft nu nog een hal aan de Laarderweg. Foto: Bob Awick

door Sjoerd Stoop

BUSSUM - Problemen voor de Voedselbank van Naarden en Bussum: de bank heeft nu een hal achter supermarkt Deen aan de Laarderweg, maar moet daar straks vertrekken.

De Voedselbank moet het onderkomen aan de Laarderweg over 3 maanden verlaten vanwege de verbouwplannen van de supermarkt: de hal gaat gesloopt worden in verband met de komst van een grotere supermarkt.

Grote hal
Nu de Voedselbank weet dat het moet vertrekken, wordt er hard gezocht naar een ander onderkomen. "Maar de zoektocht heeft nog geen goede plek opgeleverd", zegt Yvonne Craig van de Voedselbank. "We hopen snel wat te hebben. We zoeken een hal van 300 m2, zodat we genoeg ruimte hebben om aan de slag te kunnen. We zoeken een plek waar we de komende jaren voortkunnen."

Geen huur
De zoektocht van de Voedselbank naar een ander onderkomen loopt vooralsnog stuk op de huur. Zo werd er al een hal in Naarden gevonden waar de Voedselbank voldoende ruimte zou hebben om aan de slag te gaan, maar daar werd een te hoge huur gevraagd. "We hoefden voor ons onderkomen aan de Laarderweg geen geld te betalen, we hopen dat voor ons volgende onderkomen eveneens geen huur gerekend wordt. We kunnen gewoonweg geen huur betalen, daar hebben we geen geld voor. Van het geld dat we hebben kunnen we veel beter mensen helpen. Mochten mensen wat hebben of wat weten, dan mogen ze contact met ons opnemen."

Stuk Laarderweg zo goed als klaar

BUSSUM - Deze week wordt de laatste hand gelegd aan een groot deel van de Laarderweg. Het deel tussen de P.M.R. Versteeghstraat en de Ruysstraat gaat, als alles volgens plan verloopt, snel weer open.

Het werk aan het stuk Laarderweg heeft twee maanden geduurd. De straat moest geheel opengegraven worden om ondergronds te kunnen werken. Deze week wordt het laatste stuk herbestraat en kan de weg weer open. Het laatste stukje Laarderweg, tussen de Ruysstraat en het Pr. Margrietplantsoen, wordt deze maand afgemaakt. Het werk duurt nog ongeveer 4 weken.

Nog paar straten
Na de Laarderweg moet alleen nog het Pr. Margrietplantsoen worden afgerond. Daar wordt nu ook gewerkt. Dat duurt nog de rest van het jaar. Dan is het hele Westereng-deelplan klaar.

Wim Haverkort

59 jaar
Leerkracht en zingt in shantykoor Het Ruime Sop
Geboren en getogen in Bussum

Foto: Yvette Geerts

Druk geweest zeker de laatste tijd?
"Ja, nadat ons koor op het hoofdpodium bij Sail Amsterdam stond, wonnen we eind september de hoofdprijs op het prestigieuze festival in Wijk bij Duurstede."

Zingt u ook voor de klas?
"Jazeker. En als we volgend jaar tien bestaan krijgen alle Bussumse basisscholen, als ze willen, een gratis optreden."

Nog andere hobby's?
"Het koor vraagt door de vele optredens veel tijd en ik ben bestuurslid. Verder lees en wandel ik en doe ik nog wat vrijwilligerswerk."

Hebt u nog een grote droom?
"Ooit, samen met mijn vrouw, het Noorderlicht zien."

Favoriete plek in Bussum?
"Het Mouwtje. Vooral dat nieuwe eiland met bomen dat na de herinrichting is ontstaan."

Stel u bent een dag burgemeester van Bussum, waar richt u zich op?
"Dat alle inwoners elkaar gaan groeten zoals je dat in het noorden en zuiden van Nederland altijd meemaakt. En een podium met leuke terrassen op het marktplein."

Waar kunnen we u 's nachts voor wakker maken?
"Gekookte mosselen."

Voor wie hebt u bewondering?
"
Voor alle mensen die in de zorg werken, mantelzorgers en mensen die vrijwilligerswerk doen."

Welk lokaal nieuws houdt u bezig?
"Het asielzoekersvraagstuk dat in het Gooi nog geen bevredigende oplossing heeft gebracht."

Welk boek leest u momenteel?
"Kader Abdolah: 'Papegaai vloog over de IJssel'. Het boek laat treffend zien hoe ons land in de afgelopen 25 jaar is veranderd met name in de houding ten opzichte van vreemdelingen."

Parkeerregels over twee jaar op de schop

BUSSUM - Bussumers betalen zeker de komende twee jaar nog hetzelfde aan parkeergeld. Dat plan heeft de gemeente.

Er moet één parkeerreglement komen voor de gemeente Gooise Meren. Daar kan pas vanaf komend jaar, als de gemeenten fuseren, aan gewerkt worden. De gemeenten verwachten alle parkeerregels anderhalf jaar later af te hebben. Dan wordt bekend of parkeren voor Bussumers goedkoper of duurder wordt. Voor het zover is worden alle parkeerregels van de gemeenten samengevoegd, zonder dat er wat verandert.

Web topvijf

1. Trein schampt auto, bestuurster kan wegkomen
2. Agenten pakken verdachte mannen
3. Emmaschool mag gebouw Graaf Florislaan betrekken
4. Ondernemers willen beter parkeerbeleid gemeente
5. Eerste maatregel Franse Kampweg genomen

Wethouders willen ook in Gooise Meren aan de slag

Sanderse (CDA), Boekhoff (PvdA) en Van Meerten (VVD) willen allemaal wethouder worden in Gooise Meren. Foto: Bob Awick

door Jessica de Jong

Drie zittende wethouders doen als lijsttrekker mee aan de gemeenteraadsverkiezingen voor Gooise Meren. Miriam van Meerten (VVD), Gerard Boekhoff (PvdA) en Marleen Sanderse (CDA) hopen allemaal dat ze hun werk voort kunnen zetten in de nieuwe gemeente die op 1 januari ontstaat. Want afmaken waar ze aan begonnen zijn, dat is iets wat ze alle drie voor ogen hebben.

VVD
De VVD ziet in Miriam van Meerten uit Naarden de ideale lijsttrekker. De liberale energieke dame heeft haar eerste jaren in het college als prettig ervaren en ze wordt warm van lokaal bestuur. "Je kunt hier echt zaken veranderen. Het gaat over serieuze thema's zoals de Vestingwerken, maar ook over de oude dame die een rollator nodig heeft en bij de gemeente aanklopt. Ik ben net goed warmgedraaid en wil graag verder aan de slag. Maar daar beslist uiteindelijk de fractie over. Wat wij met de VVD willen is de grootste partij in Gooise Meren blijven. Omgerekend zouden we nu 7,4 zetels hebben en ik rond graag af naar boven, dus 8 tot 9 zetels zou mooi zijn."
Kinderen en onderwijs gaan haar aan het hart. "Toen wij tien jaar geleden in Naarden kwamen wonen waren er wachtlijsten voor de scholen en de sportclubs. Dat is voor mij de trigger geweest om politiek actief te worden. Daarnaast ben ik bestuurslid voor de gelukskoffer." Achter Van Meerten staat het Bussumse raadslid Alexander Luijten. "Hij is een goede verbinder die het speelveld overziet." Hij wordt gevolgd door de nummer drie op de lijst Jens Duyts, die een stabiele en ervaren liberaal is en zowel Muiden als Muiderberg goed kent.
Vrijheid en eigen kracht zijn voor Van Meerten twee heel belangrijke uitgangspunten. "Neem nu de zorg. Ik ben heel trots op wat we hebben bereikt. Ik vind het belangrijk dat iedereen meedoet, niemand hoeft aan de kant te staan." Ook toerisme gaat Van Meerten aan het hart. "Het Muiderslot is Amsterdam Castle, Naarden wordt Amsterdam Fortress. Ik zie kansen voor mooie arrangementen in samenwerking met ondernemers. Mooie initiatieven zoals Pro Bussum en Stadspromotie Naarden zie ik graag behouden en versterkt in de nieuwe gemeente terugkomen. De VVD is voor een beter ondernemersklimaat en dus voor zondagopenstellingen. Ook gaan we ons hard maken voor fietsstraten waar de fiets midden op de weg mag fietsen en de auto's erachteraan rijden. Denk vooral aan verkeersveiligheid bij scholen. Wat betreft de campagne houden we op 2 november een ondernemersavond waarbij ook minister Henk Kamp aanschuift. Met meerdere themavonden, flyeren en zichtbaar in de wijk zijn hopen wij de kiezers naar de stembus te krijgen."

Rode rozen, klavertjevierbolletjes: het uitdelen gaat beginnen

CDA
De enthousiaste en makkelijk toegankelijke Marleen Sanderse is lijsttrekker voor het CDA. Deze wethouder van Naarden wordt op de lijst gevolgd door raadslid Lodewijk Zweers uit Bussum. Raadslid Arie Mastenbroek uit Muiden is de nummer drie op de lijst. Kortom: het CDA biedt een top drie aan mensen met veel bestuurlijk ervaring. De christendemocraten laten weten dat het team bestaat uit een mix van ervaring en talent. Zo staan er ondernemers, onderwijzers en politiemensen op de lijst.
Sanderse trekt de kar dus van het CDA, zelfs letterlijk, want bij de aftrap van de campagne reed ze met een huifkar door Gooise Meren om al haar partijgenoten op te halen. De campagne past ook binnen een van de belangrijkste speerpunten van het CDA, namelijk 'zichtbare politiek' voeren. Sanderse legt uit wat ze daarmee bedoelt: "We vinden het heel belangrijk dat de inwoners ons zien. Dat we kunnen uitleggen wat we doen en onze keuzes verantwoorden. Transparant beleid vinden wij belangrijk. Hier in Naarden hebben we net twee hele belangrijke visies ontwikkeld, samen met inwoners en verenigingen. Die visies zijn unaniem aangenomen door de raad en ik kan je vertellen dat het twee hele ingewikkelde onderwerpen waren met verschillende belangen. Ik ben er trots op hoe dat tot stand is gekomen."
Ze vervolgt: "Landelijk gezien doen we het goed in de peilingen. Ik hoop dat dat ook zijn effect heeft op deze lokale verkiezingen en dat we daar van kunnen profiteren. Ik ben ambitieus en zet in op vijf of zes zetels. In Naarden heeft het CDA 3 zetels en in Muiden en Bussum allebei 2. Het is hoe dan ook belangrijk dat de inwoners weten dat er verkiezingen zijn en dat ze naar de stembus gaan. Het is maar voor 2,5 jaar, maar wel belangrijk. Het CDA zal met haar campagne als een groene golf door Gooise Meren trekken. We delen onder andere klavertjevierbolletjes uit. We gaan de komende tijd de wijk in en gaan in gesprek met de inwoners."

PvdA
Als er één trotse wethouder is, dan is het wel Bussumer Gerard Boekhoff. Hij twijfelde dan ook geen moment om lijsttrekker en wethouderskandidaat te worden voor de PvdA. Boekhoff kan niet wachten om verantwoording af te leggen over het gevoerde beleid van de afgelopen jaren. "Het gaat behoorlijk goed in Gooise Meren, maar dat gaat niet vanzelf."
Boekhoff was bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen ook al lijsttrekker. Op plek twee staat de zeer ervaren sociaal democraat Lars Voskuil, raadslid in Naarden en plek drie is voor het Bussumse raadslid Mieke de Wit. Muider en oud-wethouder Fred Winnubst staat op vier. "Zo zijn we met mensen uit alle kernen vertegenwoordigd. Ik denk dat we zeker vier zetels in de wacht zullen slepen, en ik hoop op vijf", spreekt hij zijn ambitie uit.
Met de stevige portefeuilles Financiën en Zorg en Welzijn kreeg Boekhoff de afgelopen tijd heel wat op zijn bordje. "Ik maak die klus graag nog verder af. Het gaat nu goed en ik wil dat graag zo voortzetten", laat hij weten. "Er is veel bezuinigd en de voorzieningen zijn behouden. We kennen ook relatief lage woonlasten. We hebben bijvoorbeeld nog niet hoeven bezuinigen op huishoudelijke hulp en we bieden onze inwoners met een zorgvraag precies wat ze nodig hebben. Ik vind het heel belangrijk dat alles wat nu loopt zo doorgaat. Het blijft de puntjes op de i zetten. Als iemand slecht ter been is, is er dan altijd een scootmobiel nodig? Of is de inwoner met een andere oplossing beter af? Het hoort bij de PvdA dat je mensen een steuntje in de rug geeft. Wat vooral speelt is dat we op het gemeentehuis op een andere manier moeten gaan werken."
In verkiezingstijd gaan de betrokken PvdA-leden weer langs de huizen met rode rozen en worden er vragen gesteld over wat er beter kan. "Dat doen we eigenlijk het hele jaar door, maar het gebeurt nu iets vaker. Ook zullen we bij organisaties langsgaan en in het dorp flyeren. Het is echt belangrijk dat mensen naar de stembus gaan", zo besluit hij.

'Het is echt belangrijk dat mensen naar de stembus gaan'

Onderzoek Heijman kostte 40.000 euro

BUSSUM - Een onderzoek van de provincie naar de opgestapte burgemeester Henk Heijman heeft maar liefst 40.000 euro gekost.

Niemand weet echter precies waar dat geld aan is besteed. Een urendeclaratie ontbreekt en een officiële opdracht voor het onderzoek werd pas drie maanden na de start ervan op papier gezet. Dat meldt RTV NH.

Mislukte plofkraak

NAARDEN - De brand die gistermorgen rond 05.00 uur woedde in een geldautomaat aan de Ten Boschstraat is mogelijk het gevolg van een mislukte plofkraak.

De brand lijkt te zijn aangestoken. De brandweer trof een fles met vloeistof aan, nadat een bewoner eerder al aan de achterkant van het pand een gasslang had aangetroffen. Uit voorzorg moesten bewoners van de omliggende woningen hun huis verlaten. De automaat is als gevolg van de brand stuk.

Voorkeur voor nieuwe kazerne naast oude

MUIDEN - De brandweerkazerne voldoet niet meer aan de huidige eisen. De gemeenteraad krijgt de keus uit drie scenario's. Het college ziet het liefst een nieuwe naast de bestaande kazerne.

De huidige kazerne aan de Weesperweg voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. En dus is er de keuze voor renovatie van het gebouw of nieuwbouw.

Paviljoen Heidezicht

Paviljoen Heidezicht publiekstrekker voor hele regio Foto: Yvette Geerts

De gemeente Gooise Meren zit vol met leuke winkels, bezienswaardigheden en natuurschoon. Iedere week pikt de redactie een speciaal plekje uit een van de gemeenten om zeker niet te missen. Vandaag: Paviljoen Heidezicht, aan de rand van de Bussumse Heide. Restaurant en speeltuin in één.

Paviljoen Heidezicht biedt eigenlijk voor ieder seizoen en voor iedereen wat wils. Als vertrekpunt voor een yogales, een mooie fietstocht of een stevige wandeling. Ook honden kunnen er in de omgeving naar hartenlust rondrennen. En wie alleen wil genieten van het uitzicht of het zonnetje gaat lekker op een bankje zitten met een kop koffie, thee of wat te eten. Sinds Heidezicht in de zomer van 2012 haar deuren opende is het een plek die erg in trek is bij ouders met kinderen. Onder meer vanwege de ruime opzet, de aandacht voor veiligheid van kinderen en de relaxte sfeer. De speeltuin is ingericht met veel verschillende (houten) speeltoestellen, van avontuurlijke kabelbaan tot een grote schommel voor de allerkleinsten. Ook zie je er steeds meer mensen die met hun laptop aan een tafel gaan zitten of op dit rustieke plekje een zakelijke afspraak plannen. Aan de voorzijde kun je, ook na sluiting, genieten van een prachtige zonsondergang. Het restaurant heeft een uitgebreide keuken.
De toegang tot de speeltuin is gratis. Speeltuin en restaurant zijn zeven dagen per week geopend, tussen 10.00 en 19.00 uur.

Bloeiende heide en mooie vergezichten. Foto: Bob Awick

woningen gebouwd vóór 1850

Feestje: Wereldwinkel bestaat 20 jaar

Foto: Bob Awick

BUSSUM - Een feestje afgelopen zaterdag voor de Wereldwinkel: de zaak bestaat 20 jaar. Met een duurzame markt, enkele workshops en optredens was er van alles te doen. De jongste bezoekers konden naar een poppentheater, gelukspoppetjes maken en tasjes knutselen. Oudere bezoekers konden meedoen aan een djembé-workshop. Tussendoor werden er Senegalese hapjes geserveerd. Er werd ook aandacht gevraagd voor de campagne 'Bussum plasticvrij', waarmee aandacht wordt gevraagd voor zwerfplastic. Wethouder Lia de Ridder mocht het startschot komen geven.

Knoop verhuizing Emmaschool doorgehakt

Volgend jaar verhuizen?

BUSSUM - Na een lange periode van onzekerheid kunnen de ruim 400 leerlingen van de Emmaschool zich nu opmaken voor de verhuizing naar hun nieuwe school. De gemeenteraad gaf vorige week donderdag na een lang debat haar akkoord en daarmee het startsein voor de verbouwing van schoolgebouw De Opmaat aan de Graaf Florislaan.

Hart voor Bussum, de GOP, Fractie Krabbendam en Partij voor Bussum stemden tegen, zij wilden de beslissing over de verkiezingen heen tillen en meer tijd nemen voor onderzoek naar bepaalde knelpunten. Met name het aantal leerlingen, de komst van een BSO in de school en de toename van het verkeer rondom de school waren voor hen punt van discussie. De zorg over verkeer werd door een deel van de gemeenteraad gedeeld. Ook het belang van een goede afstemming en overleg met de buurt kwam een aantal keer ter sprake.
Directeur van de Emmaschool Inger Bonhof laat in een reactie weten opgelucht en blij te zijn. "Het heeft veel stof doen opwaaien." Bonhof had voor de beslissing van de gemeenteraad al het initiatief genomen richting de buurt. "Ongeacht de uitslag vind ik dat we in overleg met elkaar moeten blijven." Het eerste overleg tussen de school en de verantwoordelijke wethouder Adriana van den Berg over de verdere planning van de verbouwing en verhuizing vindt op korte termijn plaats.

Buurt
Carel Storm van 's Gravesande reageert namens een deel van de buurtbewoners. "We zijn erg teleurgesteld in gemeente en politiek. We vinden dat we de afgelopen drie jaar niet serieus zijn genomen en dat moet veranderen We zijn niet tegen de Emmaschool, wel tegen het grote aantal leerlingen op één plek. We willen ook nu graag aan tafel komen, maar dan wel moeten we wel kunnen meepraten. Als we niet serieus worden genomen dan zijn helaas andere stappen noodzakelijk."

Raadsleden brengen werkbezoek aan centrum

Rondje om centrum Bussum beter te leren kennen

Dorpsmanager Ellen van Vossen neemt de raadsleden mee. Foto: Sjoerd Stoop

BUSSUM - Het centrum van Bussum beter te leren kennen, weten wat er goed gaat, wat er nog beter kan en wat er leeft onder ondernemers. Een groep raadsleden heeft afgelopen week een werkbezoek gebracht aan het centrum.

De raadsleden kregen een rondje centrum voorgeschoteld door dorpsmanager Ellen van Vossen van Pro Bussum. Er werd onder meer gewandeld door de Nassaulaan en de Kapelstraat, maar ook langs de randen van het centrum.

Van Vossen: "We hebben gekeken naar wat er allemaal speelt. We hebben gewandeld langs voorbeelden van hoe het centrum verandert en verbetert, zoals verbouwde panden aan onder meer de Havenstraat. Maar we hebben ook gekeken naar wat er beter kan. Het gaat dan om het aanpakken van leegstand, het aangenamer maken van de openbare ruimte, en het centrum en de aanloopstraten beter met elkaar verbinden. Dat zou ervoor moeten zorgen dat er meer bezoekers naar Bussum komen."

Van Vossen noemt het werkbezoek aan het centrum 'vruchtbaar'. Ze hoopt dat bepaalde knelpunten door de raadsleden opgepakt gaan worden.

Extra parkeer-plekken sportpark Meerweg

BUSSUM - Naast het sportpark van BFC aan de Meerweg worden extra parkeerplaatsen aangelegd. Het moet parkeerproblemen deels gaan oplossen.

Als er gevoetbald wordt op het sportpark stroomt de parkeerplaats vaak helemaal vol met auto's en wordt er soms foutgeparkeerd. De gemeente gaat extra parkeerplaatsen aanleggen door een hek van BFC anderhalve meter te verplaatsen. Dat zorgt ervoor dat er 14 extra parkeerplekken kunnen komen. Daarnaast worden parkeerplekken beter gemarkeerd, wat foutparkeren moet voorkomen.

Naast het aanleggen van de parkeerplaatsen worden er op de Meerweg zelf paaltjes op de stoep geplaatst. Dat moet weer voorkomen dat er auto's op de stoep parkeren.

Het werk aan de parkeerplaatsen en de Meerweg valt samen met het werk aan de waterberger langs de Karnemelksloot, even verderop. Als de gemeenteraad akkoord gaat met de plannen, start het werk volgend jaar.

AW bekert tegen SVM

BUSSUM - Allen Weerbaar moet het voor de beker opnemen tegen SVM. Dat heeft de KNVB afgelopen week bekendgemaakt.

Allen Weerbaar haalde de knock-outfase van de beker na een knappe ongeslagen reeks pouleduels. SVM bleef eveneens ongeslagen: alle bekerduels werden gewonnen.

Allen Weerbaar en SVM treffen elkaar nu op 24 oktober. Als de Bussumers SVM weten te verslaan, zou het wel eens een echte topamateurclub kunnen treffen.

Aanpak skatebaan deze herfst

BUSSUM - Het werk aan het skatepark aan de Ceintuurbaan gaat komend najaar van start.

Het aanpakken van de skatebaan was al langer een wens van skatende jeugd. Ze hebben het aan te leggen skatepark samen met een ontwerper ontworpen. De baan wordt zo gemaakt dat ook beginners uit de voeten kunnen en kinderen met stepjes, skaters en bmx'ers. Het geheel gaat ongeveer 75.000 euro kosten en moet een trekker worden voor skaters uit de regio.

Als er gewerkt wordt aan het skatepark wordt de verouderde halfpipe aan de Groene Long even verderop weggehaald omdat deze zwaar verouderd is.

Toekomst- perspectief voor vluchtelingen

BUSSUM - De gemeenteraad heeft vorige week een motie aangenomen waarin het gemeentebestuur wordt verzocht om samen met de andere gemeenten ervoor te zorgen dat er ook toekomstperspectief is voor de vluchtelingen én de huidige bewoners niet vergeten worden.

Dat betekent dat er meer sociale huurwoningen moeten komen en er gewerkt wordt aan werkgelegenheid en passend onderwijs. Op deze voorzieningen zal door vluchtelingen met een verblijfsstatus een beroep worden gedaan. Om te voorkomen dat de voorzieningen in de knel komen, wordt hiervan een analyse gemaakt.

Unaniem
De motie werd door Hart voor Bussum, Gooise Ouderen Partij, Groen Links, D66 en PvdA ingediend en unaniem aangenomen.

Win musicalkaartjes voor 'Spijt'

BUSSUM - Spant! geeft weer kaartjes weg, dit keer voor de musical 'Spijt' die in de herfstvakantie te zien is.

De makers van de succesvolle musical 'Afblijven' hebben opnieuw een boek van Carry Slee tot musical bewerkt. 'Spijt!' gaat over Jochem, die voortdurend wordt gepest en getreiterd. Zijn klasgenoot David zou hem wel willen helpen, maar is zo verliefd op Vera dat hij op een beslissend moment niet in de buurt is. De voorstelling 'Spijt de musical' is op woensdag 21 oktober in Spant!. Aanvang 19.30 uur. Wie kaarten wil winnen, kan mailen naar prijsvraag@spant.org onder vermelding van Spijt. Winnaars worden door Spant! op 16 oktober benaderd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Filmhuis Bussum

'Mustang'. Foto: Filmhuis Bussum

X+Y vertelt over de persoonlijke ontwikkeling van een tiener met het syndroom van Asperger.
NELSONS NO5 kijkt achter de schermen bij de jonge dirigent Andris Nelsons en het Koninklijk Concertgebouworkest.
HOLLAND, NATUUR IN DE DELTA. De veerkracht van onze rivieren en kustgebieden in adembenemende natuurbeelden.
In de ontregelende western SLOW WEST is Michael Fassbender een bountyhunter.
In FÉLIX & MEIRA een getalenteerde jonge vrouw in een strenge joods-orthodoxe gemeenschap. Prachtig beelden met muziek.
AMY, over Amy Winehouse. Wat een zangeres! En wat een bedenkelijke rol spelen haar vader en de commercie.
REFUGIADO is een sterk gefilmd drama over huiselijk geweld.
45 YEARS met Charlotte Rampling. Gevoelige verrassingen, ook na 45 gelukkige huwelijksjaren.
In MUSTANG laten vijf mooie Turkse zussen hun vrijheid niet inperken door hun familieleden.
UNDERDOG: een jonge Zweedse schone, haar Noorse baas en zijn lieve dochters in welvarend Oslo.
SNEAK PREVIEW: verrassingsvoorstelling.
Twee familiefilms in 3D: MINIONS, DE BOSKAMPI'S en het jaarlijkse CINEKID FESTIVAL, een feest voor kinderen van 4 – 14 jaar! Eén grote, interactieve, digitale speeltuin!

Alle films en tijden op www.filmhuisbussum.nl.

Versa vrijwillgerscentrale

De Antonius Hof is op zoek naar buschauffeurs die goed in een rolstoelbus kunnen rijden om uitstapjes met bewoners te maken. (9655)

De bibliotheek zoekt naar vrijwilligers die willen voorlezen aan dementerenden. (9650)

De Antonius Hof heeft op dinsdagmiddag een bingo en is op zoek naar een assistent. (9659)

Het Nederlands Vestingmuseum is op zoek naar een weekendcoördinator, je leidt 1 dag in het weekend alle werkzaamheden, op het buitenterrein evenals in de winkel en aan de kassa's, in goede banen. (9674)

donderdag 8 oktober

Bridgen

Buurtcentrum Spieghelwijck aan de Iepenlaan opent de deuren om te bridgen. Iedereen is welkom om te komen spelen. Aanvang 10.00 uur. Informatie/aanmelden: 035-6915346.

Theaterklas

Start Theaterklas bij De Gooische Muziekschool, Dr. Schaepmanlaan 8, Bussum. Voor tieners vanaf 14 jaar. € 120,- voor 12 lessen. Informatie: www.degooischemuziekschool.nl.

Spieghelavond

Spieghelavond met als gast de schrijver P.F. Thomése, veelvuldig genomineerd en bekroond met o.m. de AKO Literatuurprijs en de Bob den Uylprijs. Met muziek van het Vivezza Trio.

donderdag 8 oktober tot donderdag 15 oktober

BoodschappenPlusBus

Elke 55-plusser kan mee voor een leuk uitje met de BoodschappenPlusBus. De komende week gaat de bus naar het Palingsoundmuseum in Volendam en de Nationale Bokbierdag in Zutphen. De bus maakt een rondrit langs de Loosdrechtse Plassen en gaat naar Amsterdam voor een lunchconcert. Een rondvaart over de Vecht, een tochtje met de paardentram en een fluisterboot in Zutphen en de Tuinen van Appeltern staan ook op het programma. Aanmelden op maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur op 035-7504192.

vrijdag 9 oktober

Klaverjassen

Klaverjasvereniging De Meent houdt een Koppel Klaverjasavond in Wijkcentrum De Kruisdam in de Hilversumse Meent. Aanvang 20.15 uur, deelname € 3,- per persoon. Aanmelden op 035-6934133 of kvdemeent@gmail.com.

Broodje+

Ruimte serveert weer Broodje+ aan de Brinklaan 36a, Bussum rechts naast de Maria(koepel)kerk. Inloop vanaf 17.30 uur met koffie/thee. Van 18.15 tot 19.15 uur broodmaaltijd met soep en een snack. Informatie: 035-6946971.

Goed Gesprek

Ruimte houdt aan de Brinklaan 36a, Bussum naast de Maria(koepel)kerk een goed gesprek over de Bijbel. Aanvang 19.30 uur. Informatie: 035-6946971 of kijk op www.ruimte-bussum.nl.

zaterdag 10 oktober

Orgelconcert

Orgelconcert door Bram Brandemann op het Flentrop-orgel. Locatie: Wilhelminakerk te Bussum. Kosten: € 5,- Tot 18 jaar gratis. Aanvang 20.00 uur.

Concert

De Majellakapel viert haar eeuwfeest met een concert door Bussumse topmusici. Onder meer harpiste Petra van der Heide, Maria-Paula Majoor en klavecinist Siebe Henstra treden op. Op het programma staan werken van Händel, Bach, Telemann, Mozart en Mendelssohn. Aanvang 20.30 uur, kaartjes voor € 25,- te koop bij Wijnhandel Eduard Mol.

zondag 11 oktober

Light Spirit Beurs

In Uit-Wijk wordt weer een Light Spirit Beurs gehouden. Bezoekers kunnen er terecht voor consulten zoals Aurareading, Astrologie, Tarot, Handlezen, Reiki, Chakrabalancing, Sjamanistische healing, Stoelmassages en Massages en nog veel meer. De beurs duurt van 11.00 tot 18.00 uur, entree € 3,-.

Concert

Het Kurios Klarinetkwartet geeft een concert in Vivium de Zandzee. Kosten bedragen € 3,- per persoon. Het concert duurt van van 14.30 tot 16.00 uur.

Kindervoorstelling

Theatergroep PlanB speelt 'Super Karin!' in de Meentwerf in de Hilversumse Meent. Een vrolijke en spannende voorstelling voor kinderen van 3 t/m 11 jaar. Aanvang 15.00 uur, entree € 6,-. Reserveren noodzakelijk via aanmelden@meentwerf.nl.

Concert

Vocaal Ensemble Voices en organist Wybe Kooijmans geven een concert in de Grote Kerk van Naarden. Op het programma staat veel Engelse koormuziek, maar ook werken van Bach en Menselssohn. Aanvang 15.30 uur, entree € 12,50.

dinsdag 13 oktober

Tuinzaalochtend

Tuinzaalochtend in de Remonstrantse Kerk aan de Koningslaan 2b. Dr. Paul Schneider geeft een powerpointpresentatie over de geschiedenis van de villawijk 't Spieghel. Van 10.00 tot 11.30 uur. Entree € 2,-.

Open dag

Versa Vrijwilligerscentrale Bussum-Naarden aan de Ceintuurbaan houdt een open dag. Kom vrijblijvend praten over alle aspecten van het vrijwilligerswerk. De open dag duurt van 10.00 tot 14.00 uur.

Cursus Spaans

Gilde Gooi Noord start met een cursus Spaans voor beginners. Tien lessen, kosten € 85,. Aanmelden op 035-6930624 of info@gildegooinoord.nl.

zaterdag 10 oktober

Workshop

Op 10 oktober van 15.30 tot 17.00 uur geeft Bernd Jahn van De Gooische Muziekschool de workshop 'De basis van improviseren'.
De workshop wordt gehouden bij De Gooische Muziekschool aan de Dr. Schaepmanlaan.

zaterdag 10 oktober tot zaterdag 17 oktober

Kinderboekenweek

Boekhandel Los heeft weer een vol programma vanwege de Kinderboekenweek. Op zaterdag 10 oktober komt Mirjam Welling van de Vioolschool, op dinsdag 13 oktober komt Mies van Hout vertellen of haar werk, op woensdag 14 oktober komt Tosca Menten voorlezen en op zaterdag 17 oktober vindt het grote Voorleesontbijt plaats. Het complete programma staat op www.boekhandellos.nl.

maandag 12 oktober

Yoga

Ard Kamphuis geeft yogalessen in buurtcentrum Spieghelwijk aan de Iepenlaan. Aanvang 10.15 uur.

Leren tekenen

Inschrijven voor basiscursus 'Leren tekenen', die start op 29 oktober van 10.00 - 12.00 uur. Acht lessen, kosten € 100. Locatie: Atelier Vliegdenweg, Vliegdenweg 13, Bussum. Informatie en inschrijven bij Jacqueline Comello: info@comello-art.nl of 06-17704781.

maandag 12 oktober tot vrijdag 16 oktober

Feestweek

Van 12 tot en met 16 oktober organiseren Vivium Godelinde, De Gooise Warande en De Zandzee een feestweek. De week staat in het teken van opera en operette. Voor het precieze programma op elke locatie kijkt u op www.vivium.nl.

woensdag 14 oktober

Theemiddag

In buurtcentrum Spieghelwijck aan de Iepenlaan is woensdag van 14.00 tot 16.30 uur een ontspannen en gezellige theesessie.

SDO stelt teleur en zakt af

Bussumers kunnen geen zege boeken tegen ex-topklasser

Kansen waren er wel, maar ze waren spaarzaam. Foto: Johan van der Geest

BUSSUM - Kansen waren er wel, maar SDO heeft afgelopen weekend zonder te scoren een punt gepakt tegen de gedegradeerde topklasser EDO: 0-0. De Bussumse voetballers zakken door het punt verder af.

SDO en EDO konden de toeschouwers langs de kant van het veld amper doen opveren. Hoewel echte hoogtepunten schaars waren, waren er wel enkele kansjes voor de twee ploegen. Het eerste gevaar kwam van EDO toen SDO-keeper Thomas nog even wakker leek te moeten worden. De doelman treuzelde waardoor een aanvaller van EDO nog aan de bal kon komen. De schade werd echter ongedaan gemaakt. Even later belandde een kans van EDO nog op de lat. SDO kon verder het eerste half uur amper aan goed voetbal toekomen.

Voor zover er over te spreken was, waren de beste kansen voor rust toch nog voor SDO. Als de Bussumse hoofdklasser wat meer geluk had gehad, had het voor rust 2-0 kunnen staan voor de ploeg. Twee keer kreeg aanvaller Maikel van Latum een reuzenkans om SDO op voorsprong te zetten. Tot twee keer toe faalde de Bussumer echter om de bal voor een leeg doel tegen de touwen te werken. Eerst schoot Van Latum tegen een tegenstander aan, even later werd ook een tweede grote kans om zeep geholpen.

SDO kwam amper aan goed voetbal toe. Foto: Johan van der Geest

De tweede helft kende nauwelijks hoogtepunten. EDO kon heel even aanzetten toen het achter elkaar twee corners mocht nemen. De corners kwamen goed voor het SDO-doel, maar doelman Thomas redde. Even later was de SDO-keeper weer van levensbelang voor zijn ploeg: Thomas kon knap een vrije trap van de tegenstander uit de kruising redden. Het laatste woord was voor SDO. De Bussumers kregen nog twee kansen om alsnog met de zege aan de haal te gaan, maar de ballen belandden hoog over.

SDO staat na afgelopen weekend op plaats 10 van het klassement. De top 5 van het klassement heeft ondertussen een gaatje weten te slaan. De achterstand op de zesde plaats bedraagt slechts twee punten.

Weer nederlaag voetbalsters
Weer geen punten voor de voetbalsters van SDO. De voetbalsters pakten tot nog toe één punt. Afgelopen weekend werd er weer verloren: promovendus Hoogland was met 0-2 te sterk.

Door de reeks slechte resultaten staan de Bussumse voetbalsters momenteel op een gedeelde laatste plaats van de eerste klasse.

Geflatteerde zevenklapper voor voetballers BFC

Foto: Bob Awick

BUSSUM - Een zevenklapper afgelopen weekend voor de voetballers van BFC. De Bussumers houden door een geflatteerde 7-2 zege op Forza Almere koers achter de koplopers.

Het duurde even voordat BFC op stoom was. Sterker nog, nadat de Bussumers zelf faalden kon Forza Almere op voorsprong komen. BFC stelde echter snel orde op zaken en kwam voor rust, na hard werken, op een 3-2 voorsprong te staan door doelpunten van aanvoerder Dico Knevel en Tjerk Posthuma (2x).

Na rust kende BFC eveneens problemen met Forza Almere. De Almeerders zetten veel druk, maar kregen amper goede kansen. Het duurde lang voordat BFC de zege echt zeker kon stellen. Pas na meer dan een uur voetballen was het hek echt van de dam voor de Bussumers. Door doelpunten van Maurits Knoop, Olivier Blaauw, Dico Knevel en Tjerk Posthuma boekte de ploeg alsnog een forse zege.

Bussumse hockeyers doen goede zaken

BUSSUM - Met een krappe zege op de nummer laatst Phoenix (1-2) hebben de hockeyers van Gooische afgelopen weekend goede zaken gedaan. De Bussumers klommen op naar een gedeelde tweede plaats.

De Bussumers kwamen op achterstand te staan, maar kwamen nog voor rust terug. Na rust bleef het spannend doordat onder meer een treffer werd afgekeurd, maar de Bussumers konden toch een zege boeken.

Tweede nederlaag hockeysters
Voor de tweede achtereenvolgende keer hebben de hockeysters van Gooische verloren. Afgelopen weekend trok de ploeg tegen het lager geklasseerde Upward aan het kortste eind: 1-3.

HC Naarden neemt afstand

NAARDEN - De hockeysters van HC Naarden denderen maar door: de Naardense promovendus won afgelopen weekend van het Amstelveense Myra (1-3) en neemt daarmee afstand aan kop.

HC Naarden startte onscherp en moest even op gang komen. Dat had tot gevolg dat Myra al snel op voorsprong kon komen. Na de achterstand rechtte HC Naarden de rug en kreeg het al snel kansen. Een strafcorner benut door Paloma van Rijswijk zorgde ervoor dat HC Naarden de achterstand kon wegwerken. Nog voor rust kwam HC Naarden door een doelpunt van Yvette Eschauzier op voorsprong. Na de rust kon Eschauzier met een tweede goal de Naardense zege zeker stellen

Hockeyers sterk
De hockeyheren van HC Naarden doen het eveneens goed. De Naardense promovendus staat gedeeld eerste en won afgelopen weekend met 0-3 van Leusden.

NVC komt tekort

NAARDEN - Goed voetbal was afgelopen weekend onvoldoende voor NVC. De Naardense tweedeklasser speelde sterk tegen Pancratius, maar verloor wel met 1-0.

Het voornaamste probleem van NVC was dat het vergat om kansen af te maken. De ploeg kreeg er voldoende. De tegenstander had vlak voor de slotfase meer geluk en scoorde wel.

Ajax komt Naarder fan tegemoet

NAARDEN - Even leek het erop dat de trouwe Naardense Ajax-fan Jan Rink (92) na 80 jaar geen bezoek meer kon brengen aan de duels van zijn club, maar de voetbalclub schoot hem zelf te hulp.

Opa Jan was tot voor kort samen met zijn kleinzoon vaste bezoeker van de Amsterdam Arena als Ajax speelde. Door drukte op het werk vergat de kleinzoon echter zijn seizoenkaart te verlengen, waardoor opa alleen op pad moest om de Amsterdamse koploper te kunnen steunen. Het zorgde ervoor dat opa tot nu toe geen enkele keer naar de Amsterdam Arena kon. Het probleem was de afgelopen maanden vooral dat opa zelf geen auto heeft en, doordat de Arena deels afgesloten wordt voor andere gasten als Ajax speelt, anderen hem niet zomaar even af konden zetten. "We hebben van alles geprobeerd om opa toch naar Ajax te kunnen brengen en weer op te halen, maar dat levert problemen op. Heel erg vervelend, want de club ligt opa nauw aan het hart. Dat opa nu niet naar Ajax kon, deed hem veel verdriet", zegt kleinzoon Edward.

Edward deed woensdag een oproep aan Ajax-fans in Naarden en Bussum om zijn opa te helpen en met hem te carpoolen. Ajax en de Ajax Foundation schoten hem echter zelf te hulp en boden aan dat opa vanaf volgende maand steeds een ander familielid mee mag nemen om Ajax toch te kunnen bezoeken.

Inwoners bekijken hoe ze vluchtelingen kunnen helpen

'Vluchtelingen hebben ook lieve woorden nodig'

De bijeenkomst in het Jan Ligthart Centrum. Foto: Bob Awick

door Mireille Detrixhe

Ondernemers die stageplekken hebben, zijn ook welkom op donderdag in de bieb

Bussum - Hoe kunnen inwoners vluchtelingen helpen en wat is er eigenlijk nodig? Dat was de grote vraag tijdens de bijeenkomst over vluchtelingen van afgelopen donderdag in het Jan Ligthartcentrum. Een stuk of vijftig belangstellenden uit Naarden en Bussum kwamen samen om te brainstormen over hoe ze hun steentje kunnen bijdragen.

Gigi Dingler, Jochum Jarigsma en Lisa Schonewille organiseerden de avond, allen inwoners die zich maatschappelijk betrokken voelen en vluchtelingen willen helpen. En zij zijn niet de enigen. Dat was overduidelijk tijdens de bijeenkomst. Zo waren er afgevaardigden van de Voedselbank, de Kledingbank, VluchtelingenWerk en het Leger des Heils. Ook waren er vijf vluchtelingen aanwezig, waarvan er twee hun verhaal deelden met de aanwezigen.
Er werd die avond een podium geboden voor verschillende lokale initiatieven. Zij kregen de gelegenheid om bekendheid te geven en hulp te vragen voor hun project. Raoul Kuiper uit Naarden bijvoorbeeld. Hij is samen met Eveline Smits van Oyen van de Voedselbank en twee vluchtelingen, Najjar en Kadher, gestart met het initiatief 'Elke Gooise matras komt van pas'. Zij verzamelen spullen voor de eerste start voor mensen die net een verblijfsvergunning hebben gekregen. Naast spullen hebben zij ook sociale activiteiten opgezet, zoals een welkomstboekje. Inmiddels zijn er veel meer bestaande initiatieven. "Het is belangrijk om samen te werken en met elkaar in gesprek te gaan, zodat deze mooie initiatieven een goede plek krijgen en het logistiek goed en efficiënt geregeld kan worden", aldus Kuiper.
Behalve materiële hulp is ook emotionele hulp hard nodig, opperde een van de aanwezigen. Siham, een jonge vrouw uit Syrië die werkt voor het Rode Kruis, benadrukte dat vluchtelingen niet voor het geld komen maar omdat ze geen land meer hebben. "Zij hebben lieve woorden nodig. Zeg hallo en laat mensen zich welkom en thuis voelen. Emotionele hulp is erg belangrijk. Toch is het belangrijk om eerst mensen een veilig onderdak te bieden. Stap twee is emotionele en mentale hulp. Als je iemand geen veiligheid biedt, kun je niet beginnen aan 'mental care'", legde Siham uit.
Evelyn Hasperhoven van Twinburgering is actief in taal- en werktrainingen. "Vaak hebben vluchtelingen in hun thuisland een goede baan of opleiding gehad." Evelyn zoekt met name stageplekken voor vluchtelingen. Vanaf 29 oktober start Evelyn het initiatief 'NEDwerken' in de bibliotheek in Bussum. Iedere donderdagmiddag van 14.00-17.00 uur kunnen vluchtelingen en andere Nederlanders zich melden, maar ondernemers die stageplekken hebben zijn ook welkom. Najjar, een van de twee vluchtelingen die zijn verhaal deed, benadrukte dat hij als vluchteling met name support nodig heeft om een baan te vinden.
Wie wil helpen kan kijken op Facebook bij 'Ik Wil Vluchtelingen Helpen'

Gouden Kalf voor Bussumers

Het Gouden Kalf.

BUSSUM - Bussumers Paul Mathot en Peter Mansveld hebben met hun animatiefilm 'Under The Apple Tree' een Gouden Kalf gewonnen op het Nederlands Film Festival (NFF) voor 'Beste Korte Film'.

Opvallend is dat ze de prijs wonnen met een animatiefilm in plaats van een speelfilm. Dat gebeurde 16 jaar geleden voor het laatst. De winnende animatiefilm 'Under The Apple Tree' is gemaakt bij Pedri Animation in Ankeveen, het werkdomein van de twee Bussumers. Mansfelt laat weten dat hij het 'fantastisch' vindt dat de prijs is gewonnen. "Dit is met name voor ons en de animatie-industrie een mooie opsteker. Aan de film hebben veertig mensen gewerkt. We hebben keihard gewerkt om de film op tijd klaar te hebben. Eigenlijk hebben we deze animatiefilm zelfs vijf maanden eerder opgeleverd dan we in eerste instantie van plan waren."

Publieksprijs
'Under The Apple Tree' is op het NFF in première gegaan. Het publiek heeft deze film bovendien uit alle films die in première gingen op het festival uitgekozen als leukste en beste film. "Geweldig dat het bezoekend publiek onze film ook tot beste en leukste heeft beoordeeld." Momenteel wordt bekeken op welk internationale festival de film gaat draaien en of deze in de bioscoop kan komen. "Dat zou kunnen als onderdeel van meerdere korte films of als voorfilm. Ook zijn we in gesprek om te kijken of de 18 minuten durende animatiefilm op televisie uitgezonden kan worden."

Schrijvers naar LOS

BUSSUM - Boekhandel LOS heeft weer bekende auteurs weten te strikken voor een optreden tijdens de Kinderboekenweek.

De aftrap is zaterdag 10 oktober met Mirjam Welling. Zij vertelt over 'De violenschool' en neemt haar viool mee. Mies van Hout, maker van het prentenboek van de Kinderboekenweek, komt op dinsdag 13 oktober van 16.00 tot 17.00 uur vertellen over haar werk. Tosca Menten staat voor woensdag 14 oktober op het programma. Monique en Hans Hagen komen op donderdag 15 oktober om 16.00 uur en om 17.00 uur verhaaltjes en gedichtjes voordragen. Zaterdag 17 oktober is het Voorleesontbijt.

Verrassend werk van kunstenaars Artes

Kunst in de bieb. Foto: Bob Awick

BUSSUM - Zestien kunstenaars van Stichting Kunstkring Artes hebben rond het thema 'Tussen droom en daad' een eigen werk gemaakt. Het resultaat is te zien in de bibliotheek van Bussum.

Er is niet alleen schilderwerk te zien maar ook fotografie, keramiek, naaldkunst, beelden en meer. Gerenommeerde kunstenaars werkten mee zoals Boy Namias de Crasto, Marianne Ulrich, Alexandra Arriëns, Marijke van Vlaardingen en Gertie Knepper. De werken zijn tot en met 28 otkober te bezichtigen.

Cinekid Festival

BUSSUM - Filmhuis Bussum verwelkomt deze herfstvakantie weer het Cinekid Festival. Dat is hét internationale film-, televisie- en nieuwe mediafestival voor kinderen van 4 tot 14 jaar.

Drie dagen lang is het filmhuis omgedoopt tot een MediaLab. Volgens het Filmhuis wordt het 'één digitale speeltuin'. Kaartjes zijn aan de kassa te koop. Cinekid is van 19 tot en met 21 oktober.

Konijn Herenmode: al 55 jaar in Bussum

'Stijl bepaalt kledingkeuze'

Een zorgvuldig gekozen collectie voor een breed publiek. Foto: Yvette Geerts

BUSSUM – Niet meer weg te denken uit het Bussumse straatbeeld: Konijn Herenmode aan de Nassaulaan 44. In deze maand dat de winkel 55 jaar bestaat hebben de eigenaren, Wilco en Marije Saarberg-Konijn, tal van bijzondere acties.

Ze lichten een tipje van de sluier op: "Vanaf deze week staat er tot eind oktober elke week een ander merk in de spotlight, met een leuke actie en ook nog iets extra's. Extra sfeervol zijn de vrijdagen en zaterdagen, met statafels, een glaasje wijn in de middag en voor klanten die wat vroeger zijn een kop koffie." Zelf kijken ze erg uit naar de week waarin het merk Hackett London die extra aandacht krijgt. Als enige winkel in Bussum voeren ze dit zeer stijlvolle en exclusieve merk. "Het merk staat bekend om haar mooie kwaliteit en het sportieve tintje en sluit goed aan bij de rest van onze collectie."
Marije en Wilco staan samen al zo'n vijftien jaar in de herenmodezaak die zij destijds van Marijes ouders overnamen. "Het leuke aan herenmode is dat je, door advies en productkennis, nog echt verschil kunt maken. Mannen komen heel gericht de winkel in, kennen ons product en stellen advies en service op prijs."

Zelf koken bij Soigné

Niets leuker dan samen koken, links chef-kok Dennis Jong.

BUSSUM - De officiële opening van het Kookatelier laat nog even op zich wachten, maar de workshopdeelnemers koken en experimenteren nu al volop met 'de smaken van Soigné'.

En dat is ook precies wat de eigenaren voor ogen hadden toen het idee ontstond voor een kookatelier, naast het bestaande restaurant in de Kapelstraat. Samen koken in een ontspannen sfeer, iets leren, genieten en toch ook een beetje hard werken, dat is eigenlijk de beste omschrijving. In september werden de eerste workshops al geboekt en het enthousiasme van de deelnemers heeft zelfs chef-kok en eigenaar Dennis en Kookatelier-chef Alberto verbaasd. Dennis: "Je eigen kookkennis over kunnen dragen aan andere kookliefhebbers: ik krijg daar zo enorm veel energie van. De leergierigheid van de cursisten spat er ook gewoon van af." Wie denkt dat de lat voor de workshopdeelnemers in het kookatelier van dit met een Michelinster bekroonde restaurant torenhoog ligt, kan opgelucht ademhalen. "De gerechten zijn zo samengesteld dat ze ook prima thuis te bereiden zijn in je eigen keuken", vertelt Alberto. Natuurlijk wordt er 'op niveau' gekookt en krijgen de verschillende technieken, zowel de basis als voor gevorderden, ruime aandacht. Maar een gezellige avond met lekker eten vinden ze bij Soigné net zo belangrijk.

De Hilversumse Meent II

Kaart omstreeks 1905. Topografische Atlas, Uitgeverij Nieuwland 2005.

Van groen weiland naar groene wijk

In de jaren zestig groeit de Gooise bevolking. De gemeente Hilversum komt met een ambitieus woningbouwplan: de Hilversumse Meent.

De toegangsweg naar de Meent vanuit het Spiegel in 1975 en in 2015.

Men wil een zo natuurlijk mogelijke afscheiding creëren tussen de woningen, waarbij het omliggende poldergebied onaangetast moet blijven. De bedoeling is deze afscheiding in de vorm van gras, bomen, struiken en bloemen te maken, die door waterpartijen wordt verdeeld. In deze waterpartijen komen verschillende eilandjes.

Op een van de eilandjes komt een kinderboerderij. Het weiland aan de zijde van Bussum dient ook als rustweide voor dieren. Het groen loopt op een aantal plekken door in de groenvoorzieningen tussen de huizen. Kinderen kunnen zich op verschillende speelplaatsen uitleven. De kleintjes kunnen niet gehinderd door verkeer de school bereiken. De toekomstige Meentbewoners zijn bevoorrechte mensen, die zich aan alle kanten omgeven weten door prachtige natuur.

Ten westen van de Meent, achter de Loodijk, liggen de fraaie plassen van Ankeveen, terwijl op het zuiden, volkomen onaantastbaar, de uitlopers van de 's-Gravelandse buitenplaatsen liggen.

Onder leiding van ing. Schut wordt een stedenbouwkundige werkgroep samengesteld. Aanvankelijk zouden er op de Meent 5.000 woningen komen. Maar ing. Witte, destijds minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, steekt hier een stokje voor. Het plan mag niet doorgaan. Dit wonderschone grasland moest ongeschonden blijven.

Het nationale verstedelijkingsbeleid is er altijd op uit geweest om grote open ruimten tussen de steden te bewaren. In dit geval betreft het de ruimte tussen Amsterdam en het Gooi. De gemeente Hilversum, gaat in beroep bij de kroon. En dan gebeurt iets onverwachts: ing. Witte legt zijn ambt neer en uitgerekend ing. Schut wordt zijn opvolger.

De plannen vinden alsnog doorgang, maar moeten wel worden aangepast: het aantal woningen wordt teruggebracht tot 1.661, en daarbij wordt de belofte gedaan om er slechts laagbouw te laten komen.

Na veel bestuurlijk geharrewar is in 1969 tussen de provincie Noord-Holland, de gemeenten Bussum en Hilversum en het Gewest Gooiland, het zogenaamde Gooiakkoord geboren. Daarmee is een begin gemaakt met de geschiedenis van een bijzondere woonwijk: de Hilversumse Meent.

Klaas Oosterom

Uit: De Hilversumse Meent in beeld, Waar eens de koeien vredig graasden…..Jubileumuitgave wijkblad Je Meent het. 2004

Brood en Banketbakkerij Kwakman is op zoek naar een gemotiveerde spontane verkoopmedewerker voor de zaterdag voor het filiaal Marktstraat in Naarden-Vesting. Voor informatie stuur een mailtje naar: bestelling@
bakkerijkwakman.nl

Arthur's loodgietersbedrijf
gespecialiseerd in het repareren en vernieuwen van dak- en
zinkwerk. Want uw dak is mijn
vak!!! Bel voor vrijblijvende
prijsopgave met 06-22418974

Nu in Naarden: foto afdrukservice uit een fotovaklab bij u om de hoek. Wij drukken af met de ultramoderne FUJI DL600 zeer hoge kwaliteit. Prijzen zeer scherp, veel maten verkrijgbaar, tot wel 100x150 cm groot. In hoogglans maar ook in prachtig zijdemat. Nieuwsgierig? Kijk maar eens op de homepage van: http://www.fotovakprintnaarden.nl ga naar de link http://afdrukservice.fotovakprintnaarden.nl Fotovakprint Naarden Amsterdamsestraatweg 15d 1411 AW. Parkeren is gratis op eigen terrein, wij verwelkomen u graag. Met vriendelijke groet, Bertine 06-28762763 en Dick 06-51083335

Versa Welzijn "Administratie voor Elkaar" en Formulierenspreekuur samen in één spreekuur. Elke donderdag inloopspreekuur van 10 - 12 uur in Uit Wijk, Dr. Schaepmanlaan 10, Bussum. U kunt langskomen voor hulp bij uw administratie, met formulieren, reageren op woningen bij Woningnet, digitaal opvragen van bankafschriften voor uitkeringsinstanties. Kom langs en neem uw administratie mee! Informatie: Tineke van der Tol en Wilma Post. 035-6911251

Pesten, of pestverleden een probleem? Kijk op
www.posicom.nl voor hulp.

Goodkinds Taxiservice Taxi van/naar Schiphol vanuit 't Gooi € 50,-. Tel.: 06-26984855

MAXIFASHION grote maten, kleine prijzen. Maat 40 t/m 58. Nieuwe Brink 15 Bussum. Do en vrijdag 10-18, zaterdag 10-17. www.maxifashion.nl

GEZOCHT: Auto's, motors, boten, campers, sieraden, fietsen, telefoons, laptops. DIRECT GELD. Geldgoed Laarderweg 9 Bussum, naast AH 06-33487000

Voor de bezorging van het Reformatorisch Dagblad wordt voor de plaats Bussum een bezorger gezocht. Interesse om wat bij te verdienen? Neem dan contact op met het rayonhoofd, dhr. F.J. van Amerongen. Tel.0346-211327

Contant voor uw goud bij GELDGOED Bussum Laarderweg nr. 9 naast de AH, gratis taxatie goud zilver sieraden horloges

Helena Donaldson - uw tuinvrouw in 't Gooi. Verwaarloosde borders? Bel mij. Nu is de tijd om voor volgend jaar te plannen. www.hdtuinen.nl/06-13527372

Garage in Bussum te huur incl. verlichting, huurprijs € 140,= per maand. Info 06-10397243

Gezocht: oud, antiek speelgoed, treinen, motorfiets, auto etc. Mag ook defect zijn, ook hout en metaal. 035-6938689

Maak kennis met Rehair Hair&Beauty. Kom naar de BEAUTY PROEVERIJ en maak kans op een complete metamorfose! *professionals*inspiratie*demonstraties* Donderdag 15 oktober tussen 17.00 en 21.00 uur. Rehair, Vlietlaan 46C, Bussum. www.rehair.nl

Cursus Spaans voor beginners. Start dinsdagavond 13 oktober in Huize Godelinde in Bussum. Duur: 10 lessen. Kosten: € 85,- inclusief cursusboek. Inlichtingen: 035-6930624 of info@gildegooinoord

Privéles Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans. 035-6839235

Digiit - de Applespecialist van 't Gooi. meer info:www.digiit.net

Woningontruiming na overlijden? www.zwartblok.nl / 035-6224216

Vrouw heeft 10 jaar ervaring zoekt werk in de huishouding en strijkwerk, met goede ref. Mevr. Femke 9 euro p/u. Tel.: 06-26296601

EXPOSITIE MADE BY LUTH IN DE BIBLIOTHEEK WEESP. Van 26 sep. tot 26 nov. 2015 is de expositie met dierenschilderijen, portretten en modelschetsen gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van de bibliotheek. www.madebyluth.nl - info@madebyluth.nl

OPHEFFINGSUITVERKOOP !!! FOURNITUREN-HANDWERKEN MARION POSTSTRAAT 23 BUSSUM KORTINGEN 10 TOT 50%

Cursus Geheugentraining. Start van de cursus: "Beter omgaan met je geheugen" op woensdagochtend 21 oktober. Duur 7 lessen in Huize Godelinde in Bussum. Kosten € 42,-. Inlichtingen 035-6930624 of info@gildegooinoord.nl

Ervaren docent geeft (bij)les Frans. Interesse? Bel 06-23843369!

Gevraagd: defecte vaat/wasmachine, droger, fornuis, radiator - gratis opgehaald, 06-34606808

Boersma Pianoservice:
Pianostemmen € 60,-
Tel.: 035-8870159

Want zo lief heeft God de
wereld gehad
dat Hij zijn
eniggeboren zoon gegeven
heeft, opdat een ieder, die
in Hem gelooft, niet verloren
gaat, maar eeuwig leven
heeft staat in Johannes 3:16.
Inf.: Philip Dijs 035-6945699

"CompuRep"
Computer Aan Huis Service

Voor al uw computer-
& netwerkproblemen
www.compurep.nl
info@compurep.nl
tel.: 06-42269939

Schildersbedrijf Van Wegen
kan nog enig werk aanvaarden
Vrijbl. prijsopgaaf Tel.:
035-6281550 / 06-25284440

Privehuis Morosa Almere 06-11117475 Bakkenzuigerstr. 50 ma/vr 10.00 tot 19.00 uur meisjes/dames gevraagd kvk 32159766

Bootzeilen/dektenten te
koop.
Meer info:
www.dekzeilenspecialist.nl of
bel 06-55771928

Broeken
Ook in Bandplooi, Omslag
Kapelstr. www.nr14bussum.nl

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD
alle merken en
bouwjaren. Defect of lang
stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en
gevrijwaard. 06-25418595

SCOOTERS te koop: VESPA en PIAGGIO uit voorraad laagste prijs incl. 2 jaar garantie. Alle merken leverbaar SCOOTERDUMPER.NL grote collectie nieuw en gebruikt 0294-414108 / 06-12868539 Bloemendalerweg 41 A Weesp

Feestje? Gratis feestzaal tot 180 personen. www.snookerclubbussum.nl 06-53319921

BUHR ZOEKT BOEDEL uw huis leeg en bezemschoon. Nu de gehele dag contact mogelijk via 06-10566581

SCOOTER reparatie, alle merken, snel en vakkundig ! Ma t/m Za SCOOTER WEESP Bloemendalerweg 41 A, 0294-414108 / 06-53656082 RDW-erkend. Tevens oude / kapotte scooters gezocht. GRATIS opgehaald !

Deze week bij Slagerij van Bemmelen SUPERSTUNT Schouderrollade HEEL KILO € 6,95, Kolonel Verveerstraat 69 1411vc Naarden. Tel. 035-6948850.

Wegens omstandigheden te koop: Scootmobiel. Merk: Wals 20 4 wielen incl. hoes incl belasting. Interesse? Bel 035-6947283