BussumsNieuws

21 mei 2014

BussumsNieuws 21 mei 2014


Buurt praat over Patria

'Iedereen moet zijn stem laten horen'

Het nieuwe ontwerp voor Patria. Foto: Gemeente Bussum

BUSSUM - Buurtbewoners van Huize Patria aan de Ceintuurbaan zijn uitgenodigd voor een bijeenkomst waarin wordt gekeken naar de toekomstplannen voor de flat. De huidige bewoners gaan verhuizen en het gebouw gaat 72 startersappartementen herbergen. Buurtbewoners met vragen worden vanavond ontvangen door Jan Kwekkeboom van de Gooise Ouderenpartij en René Sweijen van Hart voor Bussum.

Eerder hield de gemeente zelf al een informatiebijeenkomst over Patria, maar volgens de twee oppositiepartijen werd 'niemand daar wijzer van'. Daarom vinden ze het de hoogste tijd om de handen ineen te slaan. "Op 4 juni zal de gemeenteraad over Patria praten in de commissie Ruimte. Daar moet iedereen zijn stem laten horen. De fracties van Hart voor Bussum en de Gooise Ouderen Partij willen de buurt daarbij helpen."

Zorgen
De zorgen die leven gaan vooral over de verkeersveiligheid en de komst van de wooneenheden met de 72 parkeerplaatsen rondom het gebouw. De appartementen, van zo'n 60 m2 groot, worden straks bewoond door mensen met lagere kansen op de woonmarkt. Het complex wordt helemaal opgeknapt.

Het pand komt straks leeg te staan omdat het woonzorgcentrum met haar bewoners vertrekt naar Almere. De gemeente vindt de bestemmingswijziging een goede ontwikkeling omdat dit past in haar (volkshuisvestings)beleid.
De informatiebijeenkomst is op woensdag 21 mei om 20.00 uur in wijkontmoetingscentrum De Palmpit aan de Koekoeklaan 3.

Enter geeft nieuwe kranten in 't Gooi uit

BUSSUM - BussumsNieuws heeft er vanaf deze week twee zusjes bij: HuizerNieuws en BelNieuws.

Als gevolg van deze uitbreiding is een nieuwe verspreider aangesteld. Enter Media wil Diko Express danken voor de jarenlange samenwerking. "We hebben alle vertrouwen in onze nieuwe verspreider, maar mochten er toch brievenbussen overgeslagen worden, laat het dan weten door te bellen met 035-69 45 208 of laat een reactie achter op bussumsnieuws.nl."

Bejaarde slachtoffer babbeltruc

BUSSUM - Met een babbeltruc heeft een vrouw een bejaarde Bussumer (90) kunnen bestelen van geld en juwelen.

De vrouw belde aan, waarna de man opendeed. De vrouw vertelde dat ze een bewoonster was en dat ze graag even door de woning van de Bussumer aan de Singel wou lopen. De man stond dat toe en nam haar mee. Nadat de vrouw vertrokken was, bleken het geld en de juwelen gestolen.

Deze zondag winkels geopend

BUSSUM - Deze zondag, 25 mei, is het weer koopzondag in het centrum van Bussum.

Het is de eerste van vijf koopzondagen die in 2014 worden gehouden. Achter de schermen werkten de winkeliers van Bruna, Douglas, Denim Plus, Brasserie 'Njoyz en Stokjes en Lepel mee aan de organisatie. De ondernemers hopen op veel publiek. Als extraatje loopt de Oranje Leeuw van de ING bank door het dorp en kunnen de kinderen met hem op de foto. De koopzondag is van 12.00 tot 17.00 uur.

Heren Gooische vieren promotie uitbundig

Een toost op de overwinning. Foto: Bob Awick

BUSSUM - Wat een feest was het afgelopen zondag bij hockeyclub Gooische. De heren vierden dat ze zijn gepromoveerd naar de Overgangsklasse.

De overwinning werd behaald na het spelen van de wedstrijd tegen EMHC op de hockeyvelden aan de Meentweg. De eindstand was 4-2. De heren gingen uit hun dak, sloegen elkaar op de rug, de champagne vloeide rijkelijk en iedereen liep te stralen en te lachen.

Kijk voor de foto's op pagina 10/11 en lees daar ook het interview met hockeycoach Rob Bianchi.

4

jaar was Rick Schipper hoofdcoach van voetbalclub SDO

Naarden:
*PGN Grote Kerk 10.00 u. ds. J.Verhoeff; do. 29/05 Naarderheem 10.00 u. ds. J.Th. Heuvelman
*RK St. Vituskerk 09.30 u. Eucharistieviering; za. 24/05 17.30 u. Eucharistieviering; do. 29/05 9.30 u. Eucharistieviering
*Chr. Gereformeerde Kerk 10.00 u. ds. J. Bos; 17.00 u. ds. J. Bos; do. 29/05 9.30 u. ds. J. Bos

Bussum:
*RK Mariakerk 10.00 u. Eucharistie pastoor C. Fabril, Eerste Communie; do. 29/05 10.00 u. kapelaan M. Sendecki
*RK St. Jozefkerk 10.00 u. diaken Van Meeteren; vr. 23/05 16.00 u. Rozenkransgebed; 29/05 11.00 u. pastoor C. Fabril
*PGB Wilhelminakerk 10.00 u. pastor A. Visser
*PGB Verlosserkerk 10.00 u. ds. N.W. den Bok
*PGB Spieghelkerk 10.30 u. ds. S. de Jong
*PGB Sion Spieghelkerk 08.55 u. ds. G.E. v.d. Hout; 17.00 u. ds. A. Visser; do. 29/05 9.00 u. ds. B. Oosterom
*Antonius Hof do. 29/05 10.30 u. mw. ds. J. de Blois, pastor L. v.d. Schoot Oecumenische dienst
*Remonstrantse Gemeente N-B 10.30 u. ds. G.A. de Vries
*Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB 10.30 u. dr. R.M. Nepveu
*Doopsgezinde Gemeente B-N 10.30 u. dienst voorbereid door leden bijbelkring
*Evangelisch-Lutherse Gemeente N-B 10.00 u. ds. W.F. Metzger H.A.
*Vrije Evangelische Gemeente 10.00 u. ds. P.A. Smit; do. 29/05 9.00 u. ds. P.A. Smit
*Het Apostolisch Genootschap geen dienst
*De Christengemeenschap geen dienst

Volop jong leven in de Bovenmeent

Een doorslaggevend succes die onderwaterzetting van de Bovenmeent. Bijna ongelooflijk dat er binnen een jaar zo'n onwaarschijnlijk aantal bijzondere vogels er hun stekkie hebben gevonden. Een opsomminkje.

De steltkluten hebben het lang volgehouden, maar er zijn er nog twee over. Ze hebben aanstalten gemaakt om te gaan broeden (paring en nestkuiltje draaien), maar of het gaat lukken weten we nog niet. De zeker drie paar kleine pleviertjes hebben het goed gedaan. Er zijn op twee plaatsen van die schattige kuikentjes gespot. De blauwborst is rijk vertegenwoordigd en de jongen laten zich al zien. Er broeden in elk geval ook een drietal paartjes van de gewone kluut en van de tureluurtjes. De op hoge beentjes rondstappende jonge kieviten vertellen hun eigen verhaal. Of de twee geoorde futen tot broeden en nazaat komen, weten we nog niet. Een paar kokmeeuwen zijn misschien de voorboden van een kolonie. De zomertalingen zullen eerdaags wel met hun jongen te zien zijn en de jonge ganzen (grauwe, nijl en canadese) zijn met vele tientallen in de meerderheid. In het riet is aan de bedrijvigheid van de oudervogels te zien dat de legsels gelukt zijn (rietzanger, rietgors, bosrietzanger, sprinkhaanzanger, snor etc.). Heel bijzonder is de baltsende houtsnip die zich 's-avonds langs het Laarzenpad laat zien. En dan het plotselinge ontstaan van een oeverzwaluwkolonie nabij het gemaal aan de Karnemelksloot. Geniet meteen ook van de huiszwaluwen aldaar. Vlug erheen, dus!

In de maling genomen

Een aantal weken geleden leek er nog hoop op een democratisch proces om tot een nieuw college te komen met daarin de grote winnaar HvB. Het is de heer Wallenburg niet gegund. Het bestuurlijke pluche is blijkbaar zo heerlijk en heilig dat partijen achter de rug van de (in)formateur langs een overeenkomst sloten. Het is werkelijk te beschamend voor woorden dat 3 verliezers van de verkiezingen doorgaan met besturen en dat de wens van de kiezers en inwoners compleet genegeerd wordt. Ik voel mij finaal in de maling genomen. En ik zal niet de enige zijn. Vele Bussumers hebben gestemd voor verandering, maar die niet gekregen. En ik zal me een volgende keer bedenken voor ik weer ga stemmen, want winnaars worden in Bussum genegeerd (HvB en GOP) en verliezers doen alsof hun neus bloedt.
M. de Jager
Bussum

Weerbericht

Tamelijk wisselvallig, minder warm
Mei ging enkele dagen zomeren deze week met maxima van boven 25 graden. Het koufront van een lagedrukgebied boven de Golf van Biskaje maakt daar met buien een eind aan. Het trekt donderdag naar het Noordzeegebied. Het wordt dan minder warm. In het weekeinde is de luchtdruk laag. De lucht is onstabiel van opbouw met nog steeds kans op enkele buien.

Donderdag en vrijdag
Voor beide dagen wordt een wisselende hoeveelheid bewolking verwacht. Naast periodiek ruimte voor zonneschijn ontstaan er stapelwolken. Er kunnen daaruit enkele buien ontstaan, lokaal met onweer. De temperatuur loopt donderdag nog op naar 22 graden. Vrijdag iets koeler met 20 graden. Er waait een matige zuidenwind die vrijdag draait naar het zuidwesten.

Het weekeinde
In het weekeinde schijnt de zon van tijd tot tijd, maar er komt ook bewolking voor. Er bestaat een reële kans op enkele buien, vooral zaterdag. De maximumtemperatuur levert nog iets in. Het wordt in de middag zo'n 19 à 20 graden. De nachtelijke minima schommelen rond 11 graden. Er waait in het weekeinde een overwegend matige zuidwestenwind (windkracht 3-4).

Weetje
Zomerse dagen zijn dagen met een maximumtemperatuur van 25 graden en hoger. In mei komen gemiddeld (= normaal) 3 zomerse dagen voor. In de recordzonnige mei van 1989 waren dat er 7. In de uitzonderlijk warme mei van 2008 waren dat er 9. In de zeer warme meimaanden van 1992 en 2000 kwamen zelfs een recordaantal van 12 zomerse dagen voor.

Bewoners geven tips voor nieuwe fusiegemeente

Veel raadsleden en belangenbehartigers aanwezig

Brainstormen over de nieuwe gemeente. Foto: Bob Awick

'Verplicht zwemles en duurzaam bouwen voor ouderen'

BUSSUM - Op een speciale meedenkavond op het Willem de Zwijger College konden vorige week inwoners van Bussum, Muiden en Naarden hun zegje doen over de fusie per 1 janauri 2016 van de drie gemeenten. Tijdens een interactieve avond was er volop ruimte om te brainstormen.

De zaal was goed gevuld en na wat uitleg kon iedereen zijn of haar mening geven over thema's zoals veiligheid, gemeentelijke dienstverlening en zorg en welzijn. Op de bijeenkomst waren vrij veel raadsleden uit de drie gemeenten aanwezig. Die grepen deze kans aan om elkaar wat beter te leren kennen. Een populair onderwerp was zorg en welzijn. De tips voor de nieuwe gemeente stromen binnen en worden met stiften op een tafellaken geschreven. 'Ouderen zijn aan hun lot overgelaten, het gaat helemaal fout', is er te lezen. De heer Knop roept op tot behoud van de verzorgingshuizen. De opmerkingen gaan over tafel en leiden tot meer ideeën. "Een zorgvuldige voorbereiding en uitvoering van de Wmo", klinkt het. Het is snel duidelijk dat iedereen zich zorgen maakt over de komst van de extra rijkstaken naar de gemeenten en hoe dat in de praktijk zal uitpakken.

Bij alle thema's worden vele tips achtergelaten. "Meld informatie over de nieuwe gemeente ook mondeling aan laaggeletterden. Het buurtplatform wordt ondergewaardeerd. Verplicht zwemles, betaald door de gemeente, een vriendelijker parkeersysteem, duurzaam bouwen voor ouderen, stop met het vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor, zet in alle wijken een buurtpreventievereniging op. En sloop het gemeentehuis." Die laatste opmerking is hoogstwaarschijnlijk niet door een inwoner uit Naarden gemaakt.
De Bussumer Nico Schimmel van de Gooise Muziekschool had ook graag wat ideeën van de gemeente gehoord. Raadslid Hugo Bellaard van de VVD uit Bussum ziet dat de aanwezigen maar weinig begrip hebben voor de consequenties van de decentralisatie. "Dat moeten we dus veel beter aan de inwoners gaan uitleggen." Burgemeester Marleen de Pater van Muiden merkt dat vooral Muiders bang zijn dat ze in de toekomst verder moeten reizen om zaken met de gemeente te kunnen regelen. "Wij moeten dan maar gewoon naar de mensen toe gaan en die service verlenen."
De input van de avond is vanaf deze week na te lezen op de sites van de drie gemeenten. De inbreng van de meedenkavond wordt onderdeel van de visie voor de nieuwe gemeente.

'Verplicht zwemles en duurzaam bouwen voor ouderen'

Meerdere slachtoffers zakkenrollers

BUSSUM - Zakkenrollers hebben de afgelopen weken meerdere keren toegeslagen. Er wordt al gesproken van een plaag. Dat meldt de politie.

De zakkenrollers sloegen vooral toe rond het centrum, onder andere aan de Veerstraat en aan de Slochterenlaan. Steeds waren Oost-Europese vrouwen de daders. Ze handelen steeds hetzelfde: de slachtoffers worden aangesproken, waarna de ander met spullen aan de haal gaat. De politie roept op om vooral goed op te letten.

Burgemeester gaat wandelen met jeugd

BUSSUM - Burgemeester Henk Heijman trekt de wandelschoenen weer aan. De burgemeester loopt over anderhalve week mee met een grote groep Bussumse schooljeugd: de avondvierdaagse gaat dan weer van start.

De burgemeester staat bekend als een fervent wandelaar en loopt met regelmaat lange afstanden. De mensen achter het lokale loopevenement hebben de burgemeester benaderd om met de schooljeugd mee te wandelen. De burgemeester loopt elke avond 15 kilometer.

Ook CDA steunt pardon

BUSSUM - Naast Hart voor Bussum, PvdA, GL, GOP en CU steunt ook het CDA de oproep aan de burgemeester om Den Haag te vragen de afgewezen aanvragen voor het kinderpardon te heroverwegen. Dat heeft het CDA deze week bekendgemaakt.

Een week geleden werd bekend dat de burgemeester van Bussum op voorspraak van de raadsleden de oproep al steunt. Dat gebeurt nadat bekend werd dat een groep, goed gewortelde, allochtone kinderen terug moet naar het land van herkomst omdat hun aanvraag voor een pardon werd afgewezen.

Ook veel andere burgemeesters, zo'n 300, hebben ondertussen protest aangetekend.

Bussumers geven gul aan Voedselbank

De Voedselbank stond met een kraam aan de Veerstraat. Foto: Bob Awick

BUSSUM - Met een grote kraam met producten heeft de Voedselbank weer voedsel verzameld. De Voedselbank stond twee dagen met een kraam voor de supermarkt aan de Veerstraat.

Bussumers konden aan de kraam producten kopen en deze meteen weer doneren aan de Voedselbank. Met het voedsel worden de klanten van de Voedselbank weer geholpen.

Zevenhonderd klanten
Zoals zo vaak werden er ook deze keer volop producten gedoneerd door Bussumers: zo'n 700 klanten gaven wat. Al met al leverde het weekend 2000 producten op.

Echtpaar Van Berkel al 60 jaar getrouwd

Foto: Bob Awick

Een feestje voor het Bussumse echtpaar Riek en Theo van Berkel. Het stel was afgelopen donderdag exact 60 jaar getrouwd. Om de gelukwensen van de gemeente over te brengen, kwam de burgemeester op bezoek. Het bezoekje van de burgemeester was het toetje na het feest van een paar dagen eerder. "Het was vooral zondag groot feest. We hadden een zaaltje afgehuurd en daar een goed gevulde dag gehad. Dat donderdag de burgemeester kwam was ook erg leuk. We hebben lekker met hem gekletst."

Groep Bussumers Mont Ventoux op voor goed doel

Tocht moet 50.000 euro opleveren voor Bangladesh

De afgelopen maanden werd er volop geoefend voor de tocht.

door Sjoerd Stoop

BUSSUM - Veel ervaren renners van de Tour de France gruwelen er zelfs van: de kale berg, oftewel de Mont Ventoux. Zo'n 2000 meter hoog en een forse klus om boven te komen. Toch gaat een groep Bussumers de berg volgende week op. Voor het goede doel. "We hopen een groot geldbedrag op te halen voor The Thom Foundation. Dat geld gaat naar Bangladesh, waar we kinderen met een verstandelijke beperking steunen", zegt Bussumse Inge Obdeijn.

Het wordt volgende week de tweede keer dat de berg beklommen wordt voor het Bussumse goede doel. De Mont Ventoux vormt voor Obdeijn dan ook een berg met een verhaal. "De berg heeft voor ons een speciale betekenis. Samen met Thom kwamen we ook met regelmaat op of rond de Mont Ventoux. M'n man beklom de berg met regelmaat. Thom wilde hem dat graag nadoen, maar overleed veel te vroeg. Toch geeft dat ons wel de kracht om nu extra ons best te doen om veel geld op te halen voor het goede doel en met z'n allen de top van de berg de Mont Ventoux te halen. Daarom hebben we deze actie een naam gegeven en de 'Thom Ventoux' genoemd."
Met The Thom Foundation worden over de hele wereld projecten gesteund, vooral landen waar kinderen met een beperking veel minder kansen hebben. Daarmee hoopt de familie de naam van Thom levend te houden. Nog deze week vertrekt een groep van zo'n 75 deelnemers naar de Franse berg. Onder hen veel Bussumers, waaronder bekenden van de overleden Thom en zijn ouders. "Twee jaar geleden konden we met de groep zo'n 22.000 euro ophalen voor het goede doel. Toen deden vooral veel bekenden mee. De deelnemers van toen hebben andere mensen aangespoord om ook mee te doen. Dat er zo'n 75 mensen meedoen doet ons heel goed. Met z'n allen hopen we kinderen in Bangladesh te kunnen helpen."

'Al met al hopen we zo'n 50.000 euro op te halen voor het goede doel'

De deelnemers staat een groot avontuur te wachten. Want: hoeveel geld wordt er opgehaald? Maar ook: halen we met z'n allen de top? "Al met al hopen we zo'n 50.000 euro op te halen. Met dat geld gaan we er voor zorgen dat deze kinderen met een verstandelijke beperking naar school kunnen."

Dan de tocht zelf. De afgelopen weken tot maanden werd er veel geoefend. "We hebben al meerdere oefentochtjes achter de rug", vertellen twee deelnemers. "We hebben het gevoel dat we het gaan redden, maar het wordt zwaar", zeggen twee trouwe deelnemers.

'We hebben het gevoel dat we het gaan redden volgende week'

De Bussumers steunen kan nog. Op www.thethomfoundation.nl kan een geldbedrag gestort worden.

Borgert Tegel

49 jaar
Pensioenjurist
Eigenaar van Felixx Pensioen Consultants

Wat vindt u van langer doorwerken voordat mensen met pensioen kunnen?
"Vooral een logisch gevolg van de gemaakte keuzes."

Heeft u een gouden pensioentip voor onze lezers?
"Kijk er op tijd naar en wees je bewust van wat het oplevert. Pensioen is niet heilig, je kunt ook op een andere manier aan je oudedagsvoorziening komen. Maar wacht niet tot je 60 bent en dan bedenkt iets te regelen."

Wat doet u in uw vrije tijd?
"Genieten van mijn gezin en af en toe speel ik badminton."

Wat vind u het mooiste plekje van Bussum?
"De heide."

Heeft u vakantieplannen?
"We zijn 25 jaar getrouwd en daarom gaan we naar Amerika. New York en Californië staan op de planning."

Welk lokaal nieuws houdt u bezig?
"Ik lees graag nieuws over ondernemers en hoe het met ze gaat en wat ze bezighoudt, zoals parkeren. Ik vind bjivoorbeeld zelf dat de gemeente wel wat creatiever om kan gaan met de parkeergarages die vaak leeg staan. Je zou die open kunenn stellen voor bedrijven, hun personeel en de zaken realties."

Als u een dag de burgemeester van Bussum was?
"Dan wil ik mij hard maken voor het ondertunnelen van het spoor. Ik denk dat dat veel rust brengt."

Met wie wilt u nog eens een goed gesprek voeren?
"Met premier Mark Rutte. Ik wil graag met hem spreken over het stimuleren van de economie en de werkgelegenheid."

Wat zou u doen met een miljoen?
"Investeren in mijn bedrijf. Ik heb 8 man in dienst, maar heb ook groeiambities."

Naar welke muziek luistert u?
"Heel divers, het liefst klassieke combinaties zoals Enigma."

Waar kunnen we u 's nacht voor wakker maken?
"Een schaal met verse aardbeien. Slagroom en suiker erbij vind ik ook lekker."

Derde Westereng-deelplan vordert

BUSSUM - Er wordt momenteel volop gewerkt aan de straten van het derde Westereng-deelplan. De eerste straten werden onlangs al afgemaakt.

Enkele weken geleden werd de Barentzstraat alweer geopend voor het verkeer, even daarvoor werd ook het werk aan de Fokkerstraat afgerond. Er werd de afgelopen weken ondergronds gewerkt en de straat werd herbestraat volgens een ander ontwerp.
Momenteel wordt er gewerkt aan onder meer de Tasmanstraat en de Van Linschotenstraat. Het werk duurt nog tot volgend jaar.

Bussumse 'taggers' gepakt

BUSSUM - Agenten hebben vannacht twee zogenaamde 'taggers' aangehouden. De graffitispuiters, twee Bussumse jongens van 18 jaar, hadden op meerdere plaatsen met verf tekens geplaatst.

De agenten werden rond 2.30 uur gealarmeerd dat de twee jongens muren aan het volkladden waren rond het pompstation aan de Huizerweg, waarna ze wegrenden. Op de Amersfoortsestraatweg zagen de agenten de jongens lopen. Ze gaven toe dat ze de tags hadden geplaatst, waarop ze aangehouden werden.

Werkstraf voor vals geld

BUSSUM - De rechtbank heeft Bussumer Ali Z. (25) veroordeeld tot honderd uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van een maand. Z. zou met vals geld betaald hebben.

Volgens het OM heeft Z. met zeven valse bankbiljetten van 50 euro hebben betaald. Steeds kocht de Bussumer voor een laag bedrag een product om vervolgens echt geld terug te krijgen. Opvallend was dat het OM lokale ondernemers ook waarschuwde voor het valse geld.

1. Bussumse 'taggers' aangehouden
2. Meerdere Bussumers slachtoffer van zakkenrollers
3. Van Ramshorst gaat voor paden van asfalt
4. Bejaarde Bussumer (90) slachtoffer van babbeltruc
5. Bussumse hockeyers gepromoveerd

9 / 36

'Nadat ik een open dag van UWC had bezocht, wist ik: dit wil ik'

16-jarige Emma heeft plek bemachtigd op de UWC school Noorwegen

Emma is klaar om Bussum te verlaten. Foto: jessica de jong

BUSSUM - De 16-jarige Emma du Marchie Sarvaas telt de dagen af totdat ze naar Noorwegen kan om daar te beginnen op de internationale UWC school. Daar verblijft ze 2 jaar op een campus en krijgt ze in het Engels les, samen met studenten van over de hele wereld. Ze heeft inmiddels al afscheid genomen van haar hockeyteam B1 Spandersbosch en kon daarbij haar tranen niet bedwingen. "Toen drong het pas echt tot me door. Ik ga ook iedereen erg missen als ik straks twee jaar in Noorwegen ben."

'We wonen met 200 man op de campus en daar is altijd wel wat te doen'

Een plekje op een van de 14 UWC scholen wereldwijd krijg je niet zomaar. Emma moest een enorm traject doorlopen. "Het was een hele strenge selectie. Ik moest formulieren invullen, essays schrijven, interviews geven, noem maar op. En alles moest in het Engels." Uiteindelijk kwam het blije nieuws. "Er deden 240 scholieren auditie en ik heb 1 van de 26 plekken kunnen bemachtigen." Emma is enorm enthousiast over UWC, waarschijnlijk omdat haar ouders hier ook werken. "Ik ben er echt mee opgegroeid. Mijn vader is zelf ook op zijn 15e naar een UWC school gegaan. We hebben met het gezin altijd veel gereisd en ik kende de verhalen over de internationale school. Nadat ik een open dag had bezocht werd ik heel erg enthousiast. En toen wist ik: dit wil ik."

Hoewel India eigenlijk haar eerste keuze was, werd ze ingedeeld in Noorwegen. "Eigenlijk ben ik een echte koukleum, dus ik ben benieuwd. Ook wordt het in de winter heel vroeg donker en je hebt het Noorderlicht. Dat maakt het wel speciaal. Ze hebben opvallend genoeg de twee vrolijkste meisjes naar dit donkere land gestuurd." De scholiere van het Willem de Zwijger College kan niet wachten tot ze Bussum kan inruilen voor Noorwegen. "We wonen met 200 man op de campus en daar is altijd wel wat te doen. We slapen met z'n vijven op één kamer. We moeten zelf de kamer bijhouden en de was doen, dat is minder leuk, maar de maaltijden worden allemaal verzorgd. Overdag krijgen we les, vergelijkbaar met vwo+-niveau, in het Engels uiteraard. Er zit al één Nederlandse jongen op de school en ik ga samen met een meisje uit Amsterdam. Alle andere leerlingen komen van over de hele wereld. Na school doen we vrijwilligerswerk en ik wil gaan skiën, kano varen, hiken, reizen en ook ijshockey proberen."

Emma denkt dat ze vooral haar familie, vrienden en klasgenoten gaat missen. "Het voordeel is wel dat je met mensen zit die allemaal wel een keer last zullen krijgen van heimwee of hebben gehad. Je kunt elkaar steunen, want je bent allemaal ver weg van huis. We hebben een maand vakantie met kerst en in de zomer 10 weken. Dus misschien ga ik tussendoor wel een keer naar huis."

'Resultaat van heel erg hard knokken'

Bussumse hockeyers promoveren naar Overgangsklasse

BUSSUM - Het heeft bloed, zweet en tranen gekost het afgelopen hockeyjaar, maar ook zeker de twee jaar daarvoor. De Bussumse hockeyers van Gooische promoveren weer naar de Overgangsklasse, de plek waar de club volgens velen hoort te spelen. De kroon op het werk, nadat de club enkele jaren geleden nog degradeerde. Nadat de hockeyers een paar weken geleden de eerste plaats van de eerste klasse al zeker stelden, stonden afgelopen weekend de play-offs op het programma. De hockeyers slaagden zonder al te veel problemen voor de laatste test. Daarna barstte er een groot feest los .

Groot feest. Foto: Bob Awick

Afgelopen weekend stond al een paar weken geblokkeerd op de agenda van veel supporters van de Bussumse hockeyclub. Zou het nu dan toch gebeuren? De afgelopen jaren naderden de Bussumers de top van de eerste klasse al vaak, maar op promoveren moest men lang wachten. Dat het afgelopen weekend eindelijk lukte voor de Bussumse mannen betekende het hoogtepunt na een paar jaar hard werken. Toen zondag, op de laatste speeldag van de play-offronde tegen EMHC, het duel werd afgefloten, spoot de champagne al snel over het veld. "Het was een prachtfeest", vertelt hoofdcoach Rob Bianchi. "Veel mensen op de club, maar ook de jongens zelf, hebben er lang naar toegeleefd. Het was dan ook een enorme apotheose."

Wat betekent het succes voor de club?
"Heel veel, dat merk je aan alles. We hebben er jarenlang naar toegeleefd. Weer promoveren was zeker 3 jaar lang een doel. Dat we dat doel nu hebben gehaald voelt erg goed. Zeker voor het team zelf, maar ook voor de rest van de club. Iedereen stond de laatste weken achter ons. Als je zag wat er afgelopen weekend allemaal geregeld was om er een groot feest van te maken, dan zegt dat genoeg. Het promoveren naar de Overgangsklasse leeft onder alle leden. De club staat nu wederom op de kaart."

Waar komt het succes van het team vooral vandaan?
"We hebben er met z'n allen heel erg hard voor gewerkt, van de spelers tot de staf. We hebben een goed team weten te smeden. Een team van goede spelers, maar bovenal ook een team dat goed weet samen te spelen en voor elkaar door het vuur gaat. De meeste jongens kennen elkaar al veel langer en dat helpt enorm. Je kunt nog zulke goede spelers hebben, maar als de jongens geen hecht team vormen dan kom je nergens. Dat hebben we afgelopen weekend des te meer bewezen. De jongens stonden er als één team en met één doel."

De hockeyers moesten vol aan de bak. Foto: Bob Awick
Een feestje na en van de doelpunten. Foto: Bob Awick
Volop champagne na afloop. Foto: Bob Awick
De champagne gaat van vreugde het veld over. Foto: Bob Awick
Kleddernat van de bubbels. Foto: Bob Awick
Een ereronde voor de massaal toegestroomde supporters. Foto: Bob Awick

'De club, maar ook de jongens zelf hebben er lang naar toegeleefd'

Hoe heb je afgelopen weekend beleefd?
"Al met al best nuchter. Veel mensen vonden het ontzettend spannend. Dat was het ook wel, maar je moet vooral de rust bewaren en je concentreren op het doel dat je voor ogen hebt: het promoveren. Toen het eenmaal gelukt was, hebben we ons helemaal laten gaan en hebben we tot laat gefeest. We moeten nog even op adem komen. Het was een druk weekend."
Wat dacht je toen het laatste duel was afgelopen?
"Je beseft vooral meteen dat het gelukt was na dat lange jaar. Dat maakt je ook ontzettend trots. Op de jongens zelf, maar ook op de rest van de club."

Duel tot het laatst toe spannend

Vlak voordat het feest zondag losbarstte speelden de Bussumse hockeyers nog een zwaar duel tegen EMHC. De Bussumse hockeyers moesten vol aan de bak, maar wonnen knap: 4-2.

Nadat de Bussumers zaterdag met 2-0 wonnen, pakten zij zondag al snel een voorsprong. Gooische speelde met veel vechtlust en kwam zonder al te veel problemen op 2-0. Vlak voor rust kwam EMHC wat terug: 2-1.

Na de rust kwam er al snel een derde Bussumse goal. Het duel werd nog even spannend toen EMHC de 3-2 maakte, maar Gooische stelde meteen weer orde op zaken.

Hoe zou je het jaar samenvatten?
"De jongens hebben goed gespeeld. Dat geldt niet alleen voor afgelopen weekend, maar ook voor de rest van het jaar. We konden ons al snel plaatsen voor de play-offs. Dat had het voordeel dat we konden gaan nadenken over deze duels, maar je merkt ook dat je tussendoor wat terugzakt omdat je nog een paar duels hebt te spelen waarbij er niets op het spel staat. Maar we hebben toch steeds de focus kunnen houden. Wat dat betreft houden we ook een heel tevreden gevoel over aan afgelopen jaar."

Heb je het afgelopen jaar gedacht dat promoveren zou lukken?
"We zagen al meteen dat het kon. We hebben afgelopen zomer wel wat ervaren spelers af moeten staan, maar het grootste deel van het team bleef gewoon. Dat gaf ons veel vertrouwen."

Wat verwacht je van volgend jaar?
"Het zal aanpoten worden, want het wordt allemaal wel wat zwaarder. Je speelt tegen sterkere en vaak ook meer ervaren tegenstanders. Afgelopen jaar hebben we een paar keer geoefend tegen een Overgangsklasser en hebben we zelfs ook gewonnen. Dat zegt wel wat. Deze ploeg kan de Overgangsklasse zeker aan en daarom gaan we straks vol vertrouwen van start. Er zal komende zomer nog wel het een en ander veranderen, maar veel zal ook hetzelfde bijven. Het team waarmee we de afgelopen jaren gebouwd hebben, staat straks ook weer voor ons op het veld om van start te gaan."

Waar staat deze club over een paar jaar?
"Als doel hebben we om een constante Overgangsklasser te worden. Daar gaan we eerst aan werken. Deze ploeg kan nog veel beter worden, dus wat dat betreft valt er nog heel wat eer te behalen het komende jaar en de jaren daarna. Mensen zullen er wel van dromen dat we nog eens promoveren naar de hoofdklasse, maar dan komt er erg veel op je af. Laten we na de zomer eerst maar eens deze stap gaan zetten."

'De afgelopen jaren hebben we ontzettend veel veranderd'

Louis Tapis bestaat 35 jaar

De zaak wordt al vanaf de eerste dag gerund door Theo Schendelaar. Foto: Sjoerd Stoop

BUSSUM - De meest moderne vloeren, tapijten, gordijnen en zonwering: de Bussumse woonzaak Louis Tapis aan De Clinge, op de hoek van de Landstraat en de Huizerweg, is al 35 jaar een vertrouwd adres voor vele klanten. De zaak wordt vanaf de eerste dag gerund door de Bussums geworden Amsterdammer Theo Schendelaar. "We hebben heel hard gewerkt om de zaak te maken tot wat er nu staat. Daar zijn we erg trots op."

Veel mensen zullen de zaak nog kennen van de Koekoeklaan waar Schendelaar 35 jaar geleden begon. "Een week geleden was het exact 35 jaar geleden dat we de deuren openden aan de Koekoeklaan. Pas jaren later verkasten we naar deze plek. Het ondertussen bekende adres kreeg de laatste jaren haar vorm. We hebben heel hard gewerkt om alles op te bouwen tot wat er nu staat, maar dat was het meer dan waard."

Vakwerk
Er staat nu een zaak van formaat, al lopend door de zaak merk je dat meteen. Producten van de meest bekende merken worden mooi gepresenteerd, waardoor de zaak een sfeervol geheel wordt. "Nog geen 3 jaar geleden hebben we de zaak nog eens compleet op z'n kop gezet en hebben we alles verbouwd. We kunnen de klanten nu meteen goede voorbeelden geven van wat we exact leveren en wat we voor de mensen kunnen doen. We leveren producten op maat, allemaal vakwerk."

'Je kunt de komende weken heel wat besparen op je aankopen'

"Daarnaast worden de klanten ook geholpen door zeer ervaren mensen", zegt Schendelaar. "Onze mensen werken ook al meer dan 30 jaar voor ons. Ze kunnen klanten helpen met hun aankoop en kunnen alles vertellen over het goed leggen van vloeren en dat soort zaken. Ze staan elke dag klaar om vragen te beantwoorden en de mensen te helpen bij het uitkiezen van een vloer of een ander product."

Met de verjaardag op de kalender heeft Louis Tapis de komende weken een reeks presentjes voor de klanten, vooral in de vorm van hoge kortingen. "Op de meest bekende merken, zoals Desso, Parade, Bonaparte, Yunieq en Ambiant, geven we een korting van 25%. Daarnaast geven we op meerdere gordijnmerken 15% korting. Datzelfde geldt voor PVC-vloeren. Op elk tweede Luxaflex-procuct geven we een korting van 35%. Al met al kun je de komende weken dus heel wat besparen op je aankopen." Dames krijgen nóg een extraatje van de zaak. "Na elke aankoop van 750 euro of meer geven we een damestas weg. Het is op zichzelf al een mooie tas, maar hij wordt ook nog eens goed gevuld met leuke spulletjes voor de dames."

Open
Louis Tapis opent, op maandag na, elke dag de deuren om klanten te helpen. Een overzicht van het assortiment, de medewerkers en de openingstijden staat op de website www.louistapis.nl.De wooninrichters van Louis Tapis zijn te vinden aan de Clinge 22-23 in Bussum.

"Het voelt alsof we een hele nieuwe zaak hebben"

Restaurant Mixit volledig gerestyled

Het team van Mixit in de nieuwe zaak. Foto: Bob Awick

NAARDEN - Restaurant Mixit aan de Sint Annastraat is vernieuwd. Na een complete make-over is Mixit sinds een week weer open. "We hebben alles opgefrist. Het voelt alsof we een hele nieuwe zaak hebben", zegt mede-eigenaresse Nicole van Pinxteren.

Mixit zit al jaren midden in de Vesting, aan de voet van de Grote Kerk. De zaak is begin deze maand gerestyled: het verfwerk is nieuw, de wc's zijn nieuw, er is een bar gebouwd, er zijn nieuwe tafels, nieuw tafellinnen en nieuwe gordijnen. De huiskleuren zijn paars, zwart en wit.

De vaste gasten zijn enthousiast. "Het compliment dat we het meest horen is dat alles nieuw is, maar dat we wel onze Mixit-identiteit hebben behouden", zegt Van Pinxteren. Die identiteit laat zich niet een, twee, drie omschrijven, maar een belangrijk onderdeel daarvan is 'mixen'. "We bieden eten uit verschillende keukens, van eenvoudig tot luxe. Van erwtensoep tot kreeftensoep."

Ook een nieuwe kaart is onderdeel van de restyling. De chef-kok heeft een Big Green Egg gekocht, een superbarbecue. Van Pinxteren: "Gasten zijn heel tevreden over het vlees dat we erop roosteren: ribeye, lamsrack, entrecote." Daarnaast heeft Mixit nu een driegangenmenu voor twee tientjes en kan er vanaf deze week ook geluncht worden. "We hebben een lunchkaart", vertelt Van Pinxteren. "En een heerlijk terras, direct naast de Grote Kerk."

La Mysore Cosmetics heeft eigen hammam

De missen in de Bussumse salon.

BUSSUM - Bussum is een nieuw huidverzorgingsinstituut, pivé spa en hammam rijker. Mitra la Grand is de eigenaresse van La Mysore Cosmetics aan de Spiegelstraat 5.

"We hebben een hammam en mijn zelfontwikkelde infrarood treatment. In de salon zijn vele behandelingen mogelijk." Alles wat ze verkoopt heeft ze zelf ontwikkeld. Ze creëerde haar eigen verzorgingslijn in samenwerking met een laboratorium de Provence. Marga Bult is de ambassadrice van La Mysore Cosmetics. Door Mitra's manier van werken heeft ze het keurmerk EcoCert. Haar gezichtsverzorgingslijn bestaat uit vier producten die acht toepassingen kennen. Afgelopen zaterdag bezochten 12 finalisten van Miss Grand Nederland de salon. "Ik heb ze in de watten gelegd en hun huid voorbereid op de grote finale."

Nieuw: House Dressing

BUSSUM - Lilian Kraaij opent aanstaande zaterdag haar woonwinkel genaamd House Dressing aan de Herenstraat 63 in Bussum.

Kraaij is styliste van huis uit en begon ooit met een woonwebwinkel. "Die liep erg goed, maar ja, het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ik wilde heel graag weer iets met styling gaan doen." Toen Lilian het pand aan de Herenstraat zag, was ze meteen verkocht. "Hier kan ik echt mijn ei kwijt. Het ligt mooi aan een doorgaande weg waar iedereen het ziet. In mijn winkel heb ik zowel meubels als woonaccessoires van voornamelijk Nederlandse en Deense merken. Het is allemaal mijn eigen smaak en ik combineer de merken zoals ik het wil hebben. Het wordt een frisse winkel met veel kleur waar het heerlijk snuffelen is."

'Enorm trots op de club'

Succescoach Rick Schipper stopt na 4 jaar als hoofdcoach van SDO

SDO-coach Rick Schipper: 'Wat we de afgelopen jaren hebben behaald, was vooraf echt een droom.' Foto: Sjoerd Stoop

door Sjoerd Stoop

BUSSUM - Met het behoud van SDO als eersteklasser afgelopen week, kwam er een eind aan een zeldzame reeks. De Bussumse voetbalclub speelde nog geen 4 jaar geleden een paar klasses lager. Nu behoort SDO tot de beste clubs van de streek.
Eén van de grote mensen achter dat succes, hoofdcoach en ras-SDO'er Rick Schipper, stopt na afgelopen week als coach van de club. "Een beetje noodgedwongen, maar wel een bewuste keuze", vertelt de succescoach. De Bussumer mag volgens de regels van de KNVB geen eersteklasser coachen en moest daarom wel stoppen. "Je moet de knoop daarom wel doorhakken. Door het klassebehoud moet ik het stokje overdragen om aan de regels te voldoen. Als we waren gedegradeerd, dan was het ook goed geweest om een ander voor deze groep te zetten."

Grote stappen
De Bussumse coach gaat met opgeheven hoofd. "We hebben een paar prachtjaren achter de rug met de club en het eerste team. Toen we vier jaar geleden aan de klus begonnen moest SDO nog promoveren naar de derde klasse. Het doel was wel om te promoveren en door te stromen naar de tweede klasse, maar dat het zo snel zou gaan heeft ons ook verrast. We hebben de afgelopen jaren hele grote stappen gezet."

Enorm trots
Dat SDO de afgelopen weken als kersverse eersteklasser ook klassebehoud zeker kon stellen, verraste wederom. "We zijn geen grote problemen tegengekomen de afgelopen weken. Dat zegt wel wat. Voetballend kon het op bepaalde momenten nog wel wat beter. Er waren meerdere teams waar beter gevoetbald wordt en waar ook wel wat meer betaald wordt. Dat maakt het des te knapper dat we het toch gehaald hebben en daarom ben ik ook enorm trots op deze club."

Schipper zorgde er de afgelopen jaren mede voor dat het eerste team van SDO steeds beter werd. "Maar de jongens hebben het toch echt zelf gedaan", lacht de coach. "We hebben het grote voordeel dat deze jongens al jaren met elkaar voetballen en elkaar door en door kennen. Dat zorgt ook voor een goede sfeer en dat merk je op het veld. Samen met goed voetbal zorgt dat er ook voor dat je goede resultaten kunt boeken. Het was dan ook vooral heel erg leuk om de afgelopen jaren met deze jongens te werken."

Verder bouwen
Met de op alle fronten verbeterde voetballers heeft Schipper een spelersgroep achtergelaten waar Ronald Heerschop, de opvolger van de Bussumer, vanaf komende zomer verder mee kan bouwen. "Dat gaat ook zeker lukken", weet Schipper. "Met Ronald Heerschop heeft SDO straks een goede en ervaren coach voor de groep staan. Een man met een SDO-verleden en daarom de gedroomde persoon om met deze spelersgroep verder te werken. Wat dat de komende jaren kan opleveren? SDO zou best met de top van de eerste klasse mee kunnen doen. Zelfs de hoofdklasse zou gehaald kunnen worden, maar dan komen er weer zoveel andere zaken op je af. Laat de club maar stap voor stap werken. Dan komt de rest vanzelf wel."

Clubman
Schipper stopt dan wel als hoofdcoach van SDO, maar van een echt vertrek is geen sprake. Daarvoor loopt de Bussumer al te lang rond op het sportpark aan de Dr. Abraham Kuyperlaan. Niet alleen als speler, maar ook als coach. "Ook komend jaar zul je me met regelmaat aantreffen langs het veld op zondag om het eerste elftal te volgen, maar ook op andere momenten kom je me vast tegen. SDO voelt al jaren als mijn clubje. Dat gaat niet meer veranderen. Of je me over een paar jaar weer als coach van SDO tegenkomt? Je kunt de toekomst niet voorspellen, maar het zou zomaar kunnen. Het kan raar lopen."

HCAW komt tekort tegen L&D Amsterdam Pirates

Het duel tegen de Amsterdammers. Foto: Alfred Cop Fotografie

BUSSUM - De tegenstander was afgelopen weekend een maatje te groot voor HCAW. De Bussumse honkballers konden geen potten breken tegen de sterke koploper L&D Amsterdam Pirates. Afgelopen donderdag verloor HCAW nog net met 5-6, zaterdag (1-3) en zondag (9-1) waren de Amsterdammers wederom te sterk voor de Bussumers.

Donderdagavond kreeg de Bussumse slagploeg geen moment vat op het sterke werpen van Rob Cordemans. Na zes slagbeurten stond er een 0-6 tussenstand op het scorebord. Nadat Cordemans de heuvel had verlaten, kwamen de Bussumers knap terug tot 5-6. Ook zaterdag bleef het spannend. Na zeven beurten hadden de twee ploegen een punt gescoord. L&D Amsterdam Pirates kon op het laatste moment toch de zege pakken. Zondag werd HCAW een stuk sneller verslagen. HCAW kwam snel op achterstand en de Amsterdammers konden het gat steeds groter maken.

Hockeysters door naar volgende ronde

BUSSUM - De Bussumse hockeysters van Gooische hebben nog steeds kans om te promoveren naar de Overgangsklasse. Afgelopen weekend haalde het team de laatste play-offronde door De Warande voor de tweede keer te verslaan. De Bussumers wonnen met 2-1. Een week eerder was het team ook al te sterk.

De Bussumers waren een week geleden ook al veel beter dan De Warande. Het duel was nu een stuk spannender. Vooral na rust moesten de Bussumse hockeysters vol aan de bak om de zege te kunnen pakken. De Warande kwam brutaal op voorsprong. Met hard werken kon Gooische toch nog terugkomen.

Door de zege mogen de Bussumers nu naar de volgende ronde. Daar wacht het sterke Leonidas. Als de ploeg de tegenstander over 3 duels weet te verslaan, promoveren ook de hockeysters van de club naar de Overgangsklasse.

Kansloze nederlaag korfballers DOC

BUSSUM - Vooral doordat de ploeg scorend geen potten kon breken, hebben de korfballers van DOC afgelopen weekend kansloos verloren van Wolderwijd. De Bussumers kwamen met 3-12 veel tekort.

DOC had voor rust al snel problemen met scoren. De Bussumers gaven de bal na een schot vaak al weer weg doordat de tegenstander veel meer lengte onder de korf had. Ook het achterhoedespel van de Bussumers kon beter, waardoor de tegenstander wel veel meer doelpunten kon maken. Dat DOC voor rust slechts twee keer scoorde, zei genoeg over het spel van de ploeg. Na de eerste helft stond het 2-7.

Na rust werd het spel geen moment beter. DOC had veel problemen met het warme weer. DOC-coach Edwin van der Kolk bracht vlak voor de slotfase nog de ervaren Cindy de Boer en Barry Overman in het veld. Het Bussumse duo speelde voor de laatste keer voor de trouwe supporters van DOC en gaat komend jaar een paar teams lager spelen. Het ervaren duo opende nog de jacht naar doelpunten, maar bleek ook onscherp. Er kwam slechts één extra doelpunt op het scorebord.

DOC heeft nu nog één duel te gaan. Komend weekend wacht alleen nog SGV.

Deze zaterdag is het zover; de audities voor NBM On Stage

Talent kan zich nog aanmelden

De talentenjacht werd onlangs ook in Hilversum gehouden en was een groot succes. Foto: Stichting de CultuurContainer

BUSSUM - De audities voor de talentenjacht Naarden-Bussum-Muiden On Stage gaan dit weekend van start. Iedereen van 8 tot 80 jaar kan meedoen aan de audities op zaterdag 24 mei. De 9 beste kandidaten treden zaterdagavond 7 juni op tijdens een grote, wervelende finaleshow in Spant! Talenten kunnen zich nog tot en met donderdag aanmelden voor de audities op www.nbmonstage.nl.

Het concept van Naarden-Bussum-Muiden On Stage (ook wel NBM On Stage) vindt haar oorsprong in 2013 in de gemeente Baarn. Na het grote succes in deze gemeente besloten organisatoren Annemarie Vermeulen en Kevin van den Berg samen de Stichting de CultuurContainer op te richten en het concept verder uit te rollen. Het team wordt aangevuld door Rosanne Bisschop die als lokale organisator optreedt.

Audities
Kevin van den Berg legt uit wat er zaterdag allemaal gaat gebeuren. "De audities zijn aanstaande zaterdag in de grote theaterzaal van Spant! in Bussum. De kandidaten doen auditie voor een vakjury uit de theater-, dans-, televisie- en muziekwereld. Na afloop van alle audities kiest de jury de 8 beste, leukste en meest verrassende acts. Deze worden om 20.00 uur in de grote zaal bekendgemaakt en krijgen een plek in de finaleshow op zaterdag 7 juni. Al het talent uit de drie gemeenten is welkom. Het gaat om divers talenten zoals zingen, dansen, tappen, harp spelen of andere podiumkunsten. De audities kunnen alleen of in groepsverband worden gedaan. Ook koren en bands zijn welkom. De auditie mag maximaal drie minuten in beslag nemen, de act tijdens de finaleshow vijf minuten."

Rosanne Bisschop en Kevin van den Berg van de organisatie. Foto: Bob Awick
Foto: jessica de jong

Zaterdag zowel audities als een culturele markt in Spant!

Publiek is uiteraard ook welkom, zegt Van den Berg. "Een toegangskaartje kost vier euro en daarmee kan het publiek de hele dag in- en uitlopen. Tijdens een auditie is de deur wel gesloten om te voorkomen dat de acts gestoord worden tijdens het optreden. Op vrijdag 23 mei wordt op de website van NBM On Stage (www.nbmonstage.nl) een lijst geplaatst met alle kandidaten en tijdstippen van de audities." Behalve de audities kunnen de bezoekers ook een kijkje nemen bij de culturele markt in Spant! die tussen 11.00 en 16.00 uur wordt gehouden. Op deze informatiemarkt presenteren verenigingen, scholen en docenten zich aan het publiek. Ook zullen culturele organisaties zich aan het publiek presenteren.

Van den Berg zegt dat ook alle audities worden gefilmd. "Vanaf 26 mei zal per act één minuut te zien zijn op www.nbmonstage.nl. Iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriete act via een speciale stemmodule op de website. De act die zaterdag 31 mei de meeste stemmen heeft weten te behalen, wint de publieksprijs en daarmee de 9e finaleplaats." Organisatoren Kevin en Rosanne komen op 31 mei langs bij de publiekswinnaar om het goede nieuws bekend te maken. De winnende acts krijgen na de audities minimaal een uur coaching om het optreden nog wat beter te maken.

De jury

De jury van Naarden-Bussum-Muiden On Stage bestaat uit acteur Peter Lusse, dansers en choreografen Liam & Rasarani, musicalacteur en zanger Fred Butter en actrice Yvonne Coldeweijer. Alle kandidaten kirjgen op een respectvolle en waardige manier feedback. Het idee is dat iedereen positieve podiumervaring opdoet. Niemand hoeft bang te zijn voor een afbrander. De jury zal juist aandacht besteden aan hoe de kandidaten huntalent nóg beter kunnen benutten.

'De finaleshow vindt plaats op zaterdag 7 juni om 19.30 uur'

Finale
Rosanne Bisschop kijkt niet alleen uit naar zaterdag, maar ook naar de finaleshow op zaterdag 7 juni. "De 9 beste acts krijgen een plaats in deze wervelende show. Zij treden op naast de NBM On Stage Band en de landelijk bekende theatergroep Jeans. De presentatie ligt in handen van jurylid Peter Lusse en organisator Kevin van den Berg. De finaleshow wordt geopend en afgesloten door een gelegenheidsband die is samengesteld uit professionele artiesten uit de regio. In samenwerking met De Gooische Muziekschool is voor dit evenement een speciale band van lokale beroepsmuzikanten opgezet. De Gooische Muziekschool biedt ook hulp bij de repetitie van de finaleshow en ze verzorgen de coaching aan de finalisten.

Aanmoedigingsprijs
Van den Berg: "Een talentenjacht is niet compleet zonder een winnaar. Maar Naarden-Bussum-Muiden On Stage kent maar liefst 9 winnaars, die allemaal op het podium staan tijdens de finaleshow. Slechts één van hen gaat naar huis met de aanmoedigingsprijs. De vakjury bepaalt tijdens de showavond welke act de gelukkige is. Deze prijs bestaat uit een geldbedrag van € 250,- te besteden aan opleiding of coaching. Daarbij ontvangt de winnaar een goed betaalde boeking voor een regionaal optreden. Daarnaast is er een publieksprijs te winnen. Het publiek bepaalt wie deze prijs ter waarde van 100 euro aan coaching in ontvangst mag nemen. Kaarten voor de finaleshow op zaterdag 7 juni kosten € 12,50 en kunnen worden besteld via Spant!"

Filmhuis Bussum

Meer op www.filmhuisbussum.nl. Foto: Filmhuis Bussum

Grappige ruzies in THE GRAND BUDAPEST HOTEL.
In het komische VIVA LA LIBERTÀ oogst een wereldvreemde tweelingbroer succes als politicus.
In THE IMMIGRANT vechten twee mannen om een mooie immigrante uit Polen.
SUPERNOVA schetst hoe een pubermeisje op het platteland de saaiheid bevecht.
THE AMAZING CATFISH gloeit van Mexicaanse warmte. Introverte Claudia wordt opgenomen in het rommelige gezin van Martha.
Met A WEEKEND IN PARIS het huwelijk proberen te redden? Dat valt niet mee.
THE KEEPER OF LOST CAUSES van Jussi Adler-Olsenn is meeslepend verfilmd.
NIEUWE HELDEN - IN HET HART VAN DE TOUR is het inside-verhaal van de wielerploeg Argos-Shimano.
TOM À LA FERME is een thriller over liefde en angst. De getalenteerde Xavier Dolan stelt hier homofobie op het platteland aan de kaak.
YVES SAINT LAURENT schildert de genialiteit, creativiteit en depressiviteit van deze modekoning.
THE WIND RISES: prachtige geschiedenis van een beroemd vliegtuigontwerper.
THE WEIGHT OF ELEPHANTS gaat over vriendschap. Een dromerige jongen wil met zijn buurmeisje een mysterie oplossen.
Dinsdagavond: SNEAK PREVIEW.
Jeugdvoorstellingen: STIP & VLEK DOEN WEER GEK en HET REGENT GEHAKTBALLEN 2.

Versa vrijwillgerscentrale

Versa Vrijwillige Thuishulp: vrijwilliger die wil wandelen met iemand die rolstoelafhankelijk is (1 uur per week).

Werkgroep Vestingstad Naarden: rondleider die de bezoekers ontvangt en begeleidt (1,5 uur per week).

Dorcas: beheerder Kledingdepot die verantwoordelijk is voor de inzameling (2 uur per week).

ANBO: gepassioneerd kunstliefhebber die voor het winterseizoen 2014-2015 6 presentaties organiseert (4 uur per maand).

Ontmoetings- en activiteitencentrum de Schakel: gastvrouw/heer op dinsdag van 09.00-11.30 uur.

zaterdag 24 mei

Talentenshow

De audities voor de lokale talentenjacht 'Naarden-Bussum-Muiden On Stage' zijn op zaterdag 24 mei in de grote zaal van Theater Spant! Meer info: www.nbmonstage.nl.

Jaarmarkt

Op de Jaarmarkt Keverdijk zijn onder anderen verhalenverteller Ron Holst, Jelly Jam en Jack Sangers aanwezig. Voor kinderen is er een luchtkussen, een zweefmolen en een superglijbaan. De markt is van 09.00 tot 16.00 uur. Meer info: www.jaarmarktkeverdijk.nl.

Concert

Het koor en orkest van Toonkunst Bussum o.l.v. dirigent Marion Bluthard verzorgen hun gezamenlijke concert in de Wilhelminakerk met medewerking van vier zangsolisten, organist Wybe Kooijmans en harpiste Anneleen Schuitemaker. Dit concert staat geheel in het teken van Franse muziek. Locatie: Wilhelminakerk. Aanvang: 20.15 uur. Kaarten kosten 16 euro en zijn te koop via toonkunstbussum.nl of bel met Wil Senden: 035-6235309.

Pianorecital

Igor Roma treedt op in de Tindalvilla. Op het programma onder andere Mozart, Beethoven en Rachmaninov. Adres: Nieuwe 's-Gravelandseweg 21. Aanvang: 20.30 uur. Kaarten à € 25,- (inclusief consumpties): reserveren@tindal.nl, telefoon 035-6922947.

Lentemarkt

De ouders van Vrije School Michaël in Bussum houden een Lentemarkt. Er is een ouderwetse kermis met spelletjes, schminken en knutselen. De kinderen kunnen ook meedoen aan activiteiten zoals brood bakken. Ook zijn er kramen met onder andere speelgoed en sieraden. De opbrengst komt ten goede aan de school, die een lichtinstallatie wil kopen. Tijd: 10.00-16.00 uur in de Vrije School Michaël, Esther de Boer van Rijklaan 24, Bussum.

De Schakel geopend

Tijdens de Jaarmarkt Keverdijk is De Schakel geopend van 09.30 uur tot 16.00 uur voor een drankje en een praatje. Adres: Kolonel Verveerstraat 74, Naarden.

Klankschaalbad

Iwan Boersma verzorgt een klankschaalbad. Alles draait om het tijdloze universum van geluid en trilling. Locatie: Centrum voor Gezond Zijn, Karel Doormanlaan 44 in Bussum-Zuid. Toegang € 15,-. Aanmelden en meer informatie via info@centrumvoorgezondzijn.nl of 06 34961794.

Mindfulness

Workshop Mindfulness van Mind&More. Tijd: 14.00-15.30 uur in Studio 61, Kapelstraat 61, Bussum. Kosten 30,- De trainer is hbo-gecertificeerd en begeleidt mensen in stressmanagement. www.mindandmore.nl.

Open dag

De Gooische Muziekschool houdt haar regionale open dag. Hier presenteren alle onderdelen van de school zich: Basisvorming Muziek, musical, instrumentale afdeling, dj-opleiding en popbands. Deze dag is van 12.00 tot 16.00 uur in het gebouw Scala aan de Dr. Schaepmanlaan 8 in Bussum.

zondag 25 mei

Bingo

In De Palmpit aan de Koekoeklaan is weer een bingomiddag met leuke prijzen. Aanvang: 14.30 uur. Entree: € 4,- (incl. een bingokaart en één consumptie).

Ministrijkersfestival

Op zondag 22 juni organiseert Toonkunst Bussum een mini-strijkersfestival. Jong en oud speelt samen. Wie mee wil doen, kan zich aanmelden bij Wilma van der Heide: wilmavdheide@tele2.nl, tel.: 035-6980390. Inschrijven kan tot 25 mei; de kosten bedragen € 20,-.

Aan tafel met Verdi

Restaurant 15a in de Bussumse Kapelstraat houdt een speciale avond in de geest van Verdi. Drs. Wim Dooge, liefhebber van de opera's van Verdi en groot Italië-kenner zal op deze avond zijn passie voor Verdi delen. Reserveren: 035-7120000 of www.restaurant15a.nl.

Schaapscheerdersfeest

St. de Gooise Ark organiseert het schaapscheerdersfeest tussen 12.00 en 16.00 uur op kinderboerderij De Pluimgraaf in Naarden. Gratis toegang. De activiteiten kosten een paar euro, denk aan ponyritjes, op de foto met een roofvogel, schminken en spelletjes. Alle opbrengsten komen ten goede aan de kinderboerderij.

Open dag manege

Manegeterrein Stichting Sportclub Gehandicapten Gooi- en Eemland heeft een open dag i.v.m. de herinrichting. Op het programma staan demonstraties met paarden zoals voltige en springen, een braderie, tombola en meer. De open dag is van 13.00 tot 17.00 uur. Parkeren bij het oefenrampterrein van de Veiligheidsregio aan de Amersfoortsestraatweg 109C. De route is met borden aangegeven.

donderdag 22 mei

Open eettafel

De Palmpit aan de Koekoeklaan houdt een open eettafel met een vers bereide maaltijd. Kosten: soep € 1,50, hoofdmaaltijd € 5,- en toetje € 1,-, excl. drankjes. Aanvang 17.30 uur. Aanmelden: 693 87 86 voor dinsdag 12.00 uur.

vrijdag 23 mei

Goed Gesprek

Ruimte houdt aan de Brinklaan 36a, Bussum naast de Maria(koepel)kerk een goed gesprek over de Bijbel. Aanvang 19.45 uur. Informatie: 035 - 6946971 / 035 - 6918427 of kijk op www.ruimte-bussum.nl.

Broodje+

Ruimte serveert weer Broodje+ aan de Brinklaan 36a Bussum, rechts naast de Maria(koepel)kerk. Inloop vanaf 17.30 uur met koffie/thee. Van 18.15 tot 19.15 uur inloop met eten. Informatie: 035-6946971 of www.ruimte-bussum.nl.

BoodschappenPlusBus

Vrijdag brengt de bus u naar de Dr. Vogeltuin in Elburg. Nadat de tuinen zijn bewonderd, gaan we vis eten. Zaterdag kunt u mee naar Boeren en beestenboel in Bunschoten-Spakenburg, een markt met ambachten en verkoop van allerlei producten. Zondag gaat de bus naar de Woonland Bruist-fair in Maurik met o.m. kunst-, brocante- en curiosakraampjes en livemuziek. Maandag kunt u mee naar tuincentrum Eurofleur in Leusden en genieten van alle bloemen en planten. Tot slot kunt u woensdag 28 mei mee naar restaurant Vivanto in De Antonius Hof voor een heerlijke lunch. Voor de kosten en om u op te geven, belt u maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur 035 7504192.

dinsdag 27 mei

Expositie in Arsenaal

Jimmy Nelson, Bert Verwelius en Koos Breukel exposeren in Het Arsenaal Naarden. Portretten van onder meer koningin Máxima, Pussy Riot en de Kazakhs uit Mongolië. De verkoopexpositie is te zien van 27 mei tot en met 26 juli.

woensdag 28 mei

Opfriscursus

Veilig Verkeer Nederland organiseert met rijschool Jan ter Beek een cursus over verkeerskennis en rijvaardigheid. Opgeven via 035 - 6997900. Kosten € 20,-.

Grasbaan Spektakel

Het Grasbaan Spektakel wordt weer gehouden op het weiland van de familie Jansen in de Hilversumse Meent. Het programma start om 15.30 uur. Toegang 7 euro.

Expositie

Schilderijen van P.M.G. Goltstein. Aanvang: 18.15 uur in de garage van autobedrijf Nathasja aan de Landstraat 87. Sluiting: 21.00 uur.

Taxatiedag

Verzamelaarsveiling houdt een taxatiedag. Vooral munten, postzegels, goud, oude ansichten en bankbiljetten zijn welkom. Locatie: Spant! tussen 10.00 en 17.00 uur. Info: verzamelaarsveiling.nl.

Jongste rugbyers wel landskampioen

De jongste spelers van Rugbyclub t Gooi zijn landskampioen geworden. Zowel de Turven (7- en 8-jarigen) als de Benjamins (9- en 10-jarigen) eindigden als eerste bij het jeugdrugby NK. De Turven versloegen in de finale Castricum en de Benjamins wonnen de beslissende wedstrijd van de Haagsche Rugby Club. Bob de Graef van de Benjamins werd ook nog uitgeroepen tot meest talentvolle speler van de dag. De club sluit daarmee een goed jeugdseizoen af. "Ze speelden ontzettend goed als team", blikt Sacha van Hilst, trainer/coach van de Benjamins, terug.

"Wij zetten onze gezonde spieren in voor zieke kinderen"

Dames 1 NVC houdt toernooi voor Spieren voor Spieren

NAARDEN - Vijf vriendinnen van NVC Dames 1 hebben een voetbaltoernooi georganiseerd voor het goede doel. Op Hemelvaartsdag nemen twaalf teams het tegen elkaar op tijdens het 'NVC Spieren voor Spierentoernooi'. De opbrengst gaat naar de stichting Spieren voor Spieren.

"Wij zetten op dit toernooi onze gezonde spieren in voor kinderen die niet kunnen sporten", legt Liesan Bobeldijk (21) uit. "We hopen minstens 2.500 euro op te halen. Alles daarboven is mooi meegenomen."

Goed doel
De middenvelder van Dames 1 kwam met teamgenootjes Noreen Ismail (23), Sabrina Pufflijk (22), Dewi Jansen (23) en Regiena Mulder (21) op het idee om een toernooi voor het goede doel te houden. "NVC kende voorheen het NV Charity toernooi. We dachten, we blazen dat nieuw leven in. En dan kiezen we een goed doel waar wij ons in kunnen vinden." Dat werd de stichting Spieren voor Spieren die zich inzet voor kinderen met een spierziekte.

'Op de veiling verkopen we een shirt met handtekeningen van de Ajax-selectie'

Op het toernooi voetballen teams van 7 personen om de winst. Elk team moet ook schieten met de snelheidsmeter. Het gemiddelde van de teamprestatie telt mee voor de toernooiwinst. "Daarna houden we een loterij en een veiling", vertelt Liesan. Op de veiling kan onder meer geboden worden op een shirt met handtekeningen van de Ajax-selectie, een weekendje cabrio rijden en een weekend in een varend vakantiehuis. "We kunnen altijd nog sponsors gebruiken. Opgeven kan op onze Facebookpagina: NVC Spieren voor Spieren."

KNVB-beker
De avond eindigt met een BBQ en een dj. Bobeldijk: "Als het een succes wordt, wordt het toernooi een jaarlijks terugkerend evenement. We zetten ons graag in voor kinderen die door hun spierziekte beperkt zijn in wat ze kunnen." Dames 1 presteert ook sportief goed. Zaterdag won het team de KNVB-beker voor de Regio West 1. Ook vorig jaar haalden de dames de beker naar Naarden.

Naarderheem opent stilteruimte

NAARDEN - Na twee jaar was het maandag eindelijk zover: onder het toeziend oog van zo'n 80 belangstellenden opende dominee Tanja Viveen de gloednieuwe stilteruimte van verpleeghuis Naarderheem.

De stilteruimte staat op het grasveld bij de ingang van het verpleeghuis, onder een grote boom. Het is een glazen kubus waarvan de binnenkant is afgewerkt met een houtmotief. Het verpleeghuis wilde al langer een rustige plek creëren waar bewoners, bezoekers, personeel en omwonenden even tot zichzelf kunnen komen. De ruimte heeft de naam 'Kastanjehof' gekregen.

"We hebben nu een prachtige plek waar mensen zich even terug kunnen trekken uit de hectiek die heerst in een revalidatiecentrum", zegt directeur Marco Wisse. "Als je naar binnen stapt, voel je meteen de bijzondere sfeer. Dat komt door de lichtinval, het hout en de boom. Het is een hele mooie, serene ruimte geworden." Naast stiltecentrum gaat Naarderheem het gebouw ook gebruiken voor andere passende bijeenkomsten. Wisse: "We houden er om de week een bijbelkring voor de bewoners."

Naarderheem haalde in twee jaar tijd twee ton voor de bouw binnen, uit giften van regionale bedrijven, kerken, stichtingen en heel veel particulieren. "Hiermee is een langgekoesterde wens in vervulling gegaan", zegt Wisse. "Wij zijn ongelofelijk blij dat we buiten het normale budget om al dat geld hebben opgehaald. Iedereen heeft bijgedragen: van de diaconie van Naarden, het fonds van uitvaartonderneming Dela en de Rabobank uit de regio tot heel veel Naarders. Velen van hen waren maandag ook bij de opening aanwezig."

Tuincentrum Van de Water bestaat 60 jaar

NAARDEN - Tuincentrum Johan van de Water aan de Huizerstraatweg viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Het tuincentrum begon ooit als groentekwekerij, blikt eigenaar Johan van de Water terug.

De huidige eigenaar, Johan van de Water, is alweer de derde generatie die het familiebedrijf runt. Van de Water: "Het bedrijf begon 60 jaar geleden als groentekwekerij in Sloten, Amsterdam. In de jaren 50 had de gemeente Sloten grond van kwekers nodig voor het bouwen van woningen en zo belandden we uiteindelijk aan de Huizerstraatweg."

Kweekkassen
In Naarden werden stap voor stap meer tuincentrumelementen aan het bedrijf toegevoegd. "Grootvader en vader verkochten in eerste instantie zelfgekweekte groenten, later werden daar bloemen uit eigen kweek aan toegevoegd."
e verkoop deden ze in een klein zelfgebouwd schuurtje, daarna kwamen er kweekkassen bij. "Toen ik op 18-jarige leeftijd van school kwam en samen met mijn vader het bedrijf ging runnen, ging het roer officieel om en kozen we voor een tuincentrum in plaats van een groentekwekerij."

Tuincentrum Johan Van de Water viert de 60e verjaardag de komende wekeen met allerlei aanbiedingen.

Herman Pleij vertelt in Grote Kerk

Herman Pleij aan het woord. Foto: Bob Awick

NAARDEN - Kerkgebouwen spelen eeuwenlang een centrale rol als plek waar mensen samenkomen. Dat was de kern van het betoog dat Herman Pleij vorige week in de Grote Kerk hield.

De Bussumse oud-hoogleraar hield vorige week een lezing op uitnodiging van de Vereniging Vrienden van de Grote Kerk. Zo'n 200 toehoorders hoorden hem honderduit vertellen. Marlo Reeders: "Daarbij nam hij zoals gebruikelijk vele afslagen. Pleij was lekker op dreef en had het publiek meteen op zijn hand." De lezing leverde de Vereniging meteen een aantal nieuwe vrienden op.

Valse start play-offs NVC

NAARDEN - Een forse domper afgelopen weekend voor NVC. Op jacht naar klassebehoud deden de Naarder voetballers slechte zaken: het eerste play-offduel tegen SVW'27 werd met 3-0 verloren.

Het beetje vertrouwen dat NVC nog had kreeg een forse klap toen SVW'27 al snel de eerste treffer maakte. NVC moest daarna vol aan de bak, maar speelde met vlagen futloos en angstig. De Heerhugowaardse tegenstander kon vervolgens zonder al te veel problemen nog twee keer scoren. Komend weekend treffen de twee teams elkaar weer. Om nog kans te maken op klassebehoud moet NVC hoe dan ook 3 keer scoren tegen SVW'27. Een tegendoelpunt van SVW'27 zou de doodsteek zijn voor NVC.

Schakel open tijdens Jaarmarkt

NAARDEN - Wijkpost de Schakel aan de Kolonel Verveerstraat is open tijdens de Jaarmarkt Keverdijk op 24 mei.

Buurtbewoners zijn welkom voor een praatje, een kopje koffie of soep. Het wijkontmoetingscentrum is zaterdag open van 09.30 uur tot 16.00 uur. Bij mooi weer kunnen mensen ook op het terras zitten.

Naarders doen het goed op jeugd-wedstrijden

NAARDEN - Roeivereniging Naarden hield zondag de jaarlijkse jeugdwedstrijden. Op het programma stonden tijdraces over 150 meter op de Vestinggracht.

RV Naarden deed het goed op de eigen wedstrijden: bij de verschillende nummers eindigden Naarders op het podium.

31e Wallenloop heeft stralend lenteweer

Langs de route stond veel publiek. Foto: Bob Awick

NAARDEN - De 31e editie van de Wallenloop vond zondag plaats. Vele fanatieke en recreatielopers konden genieten van het mooie weer en het parcours om de Vesting.

Dit jaar was er een nieuwe loop. Atletiekvereniging Tempo had voor het eerst een Kidsrun van één kilometer in het programma opgenomen. De loop werd gesponsord door kinderopvang SKBNM.

Op de wedstrijdloop van 7,5 kilometer deden Naarders Astrid Wijnand, Stefanie de Vos en Karin Hermans het goed. In de verschillende leeftijdsklassen eindigden ze bij de snelste drie.

De start was bij de Utrechtse Poort. Foto: Bob Awick
Medewerkers van Naarderheem liepen om geld op te halen voor een fitnessapparaat. Foto: Bob Awick
Het was stralend weer tijdens de editie 2014. Foto: Bob Awick

Groot golfevenement met hemelvaart op Naarderbos

Loop negen holes voor het goede doel met Ruud Gullit of Kenneth Perez

Het golfevenement de Amsterdam Golf Show wordt dit jaar op golfbaan Naarderbos gehouden.

NAARDEN - In het hemelvaartsweekend is Naarden voor even hét centrum van golfend Nederland. Op golfclub Naarderbos aan de IJsselmeerweg wordt vier dagen lang de 'Amsterdam Golf Show' gehouden. Gepersonaliseerde golftassen kopen, de nieuwste drivers testen, 9 holes lopen voor het goede doel met Ruud Gullit: het kan allemaal.

"Het evenement was voorheen in de RAI, maar we wilden naar buiten, naar een golfbaan", vertelt organisator Arthur Beerendonk van Golf Events Holland. Zijn bureau organiseert de Golfshow nu voor de achtste keer. "Golfbaan Naarderbos is voor ons de ideale plek: centraal gelegen, compact, mooie 18-holes wedstrijdbaan en een 9-holes par 3-baan. En niet onbelangrijk, de parkeerfaciliteiten zijn uitstekend. Bezoekers kunnen gratis parkeren en ook nog eens heel dicht bij de locatie van de show zelf. Daardoor is het makkelijk om ook zelf de spullen mee te nemen.''

Uitproberen
Golfliefhebbers kunnen van donderdag 29 mei tot en met zondag 1 juni op het evenement terecht voor al het nieuws op het gebied van golf. Bezoekers kunnen de nieuwste golfclubs uitproberen. Grote merken als Callaway, Ping, Taylor Made, Mizuno, Cobra en Wilson zijn aanwezig, in samenwerking met Golf USA. Nike heeft zelfs een 120 vierkante meter grote Golf Only Store.

Mr. Pieter van Vollenhoven opende als fervent golfliefhebber een van de eerdere edities. F
Het clubhuis van Naarderbos.

Een rondje golfen met bekende Nederlanders voor het goede doel

Verder staan er fraaie putters van Burton klaar om te testen, terwijl Titleist de verschillen in hun ballen bij het korte spel onder de aandacht brengt. Naast clubs, putters en ballen zijn er in de verschillende tenten ook kleding, schoenen, (elektrische) trolleys en allerhande andere golfaccessoires te krijgen.

Ruud Gullit
Een hoogtepunt van het vierdaagse evenement is de Charity AM, vertelt Beerendonk. Dat wordt gehouden op de openingsdag, op Hemelvaartsdag. Tegen een vergoeding kunnen particulieren en bedrijven dan samen met bekende Nederlanders een rondje golfen in een flight van drie. De opbrengst gaat naar het goede doel. Beerendonk: "Voormalig topvoetballers Ruud Gullit en Kenneth Perez, beiden begenadigd golfers, doen hoogstwaarschijnlijk mee."

Lezerskorting

Lezers van deze krantkunnen met korting naar de Amsterdam Golf Show door gebruik te maken van de speciale actiecode AGS14NN. Een dagkaart kost dan geen 17,50 euro maar 10 euro.Ga naar de ticketshop op www.amsterdam-golf.com, voer de actiecode in en print het toegangsbewijs.

Kinderen tot en met 16 jaar hebben vrij entree, ze moeten wel onder begeleiding van een volwassene staan.

Bij Club Med kennismaken met golf in exotische oorden

Naast Gullit en Perez zijn er onder voorbehoud nog meer grote namen die hebben toegezegd, vertelt de organisator. "Ik noem een Wilbert Gieske, Olga Commandeur, Ursul de Geer, André Ooijer, Willy van de Kerkhof en Karel van de Graaf." De Charity AM wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch, de opbrengst gaat naar het Fonds Nationaal Gehandicapten Golf. Dat goede doel promoot golf voor mensen met een lichamelijke beperking. Het fonds begeleidt gehandicapte golfers, van therapie tot topsport. Opgeven voor de Charity AM kan nog op de website www.amsterdam-golf.com.

Exotisch
"Ook de golfbanen zijn goed vertegenwoordigd op de show, met speciale aanbiedingen voor nieuwe leden en acties voor green-feespelers", vertelt Beerendonk. "Waterland Amsterdam, de Hooge Rotterdamsche, de Zaanse en Golfpark De Turfvaert om er een paar te noemen. Maar ook banen uit Spanje, Frankrijk, Duitsland en Tsjechië zijn aanwezig op de beurs. En in de stands van Club Med, de Dominicaanse Republiek, Indo Golftravel en Tunesië kan iedereen kennismaken met golf in exotische oorden."

Golfspelletjes
Ook aanhang en kinderen kunnen rustig mee naar Naarderbos. Speciaal voor de kinderen is er elke dag op de vaste tijden 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur de gelegenheid om kennis te maken met golf en om aan diverse (golf)spelletjes mee te doen. Dat gebeurt onder leiding van studenten van het CIOS Haarlem. Niet-golfers kunnen een bezoekje brengen aan de life-stylebeurs 'Golf & More' die in het clubhuis wordt gehouden. Beerendonk: "Een twintigtal bekende merken met een luxe uitstraling tonen daar hun waren."

Cabrio
En voor wie zijn golfkunsten wil laten zien, zijn er verschillende sportieve uitdagingen op het evenement, vertelt de organisator. "Op de eerste hole van de par 3-baan wordt de Jaguar Neary gespeeld. Ook is er een puttwedstrijd op de green bij het Paviljoen. De ANWB en Pin High hebben een 'Chip In en Win', waarbij de bal in een echte cabrio moet worden gechipt. Allemaal spannend en meedoen kan voor een kleine bijdrage, die ook weer ten goede komt aan het Fonds Nationaal Gehandicapten Golf."

Verkeersongeval, bedrijfsongeval of medische fout opgelopen? U ontvangt gratis juridische hulp via tel. 035-5882489 / www.advocatenkantoorvanberk.nl

Want zo lief heeft God de
wereld gehad dat Hij zijn
eniggeboren zoon gegeven
heeft, opdat een ieder, die
in Hem gelooft, niet verloren
heeft staat in Johannes 3:16.
Inf.: Philip Dijs 035-6945699

Arthur's loodgietersbedrijf
gespecialiseerd in het repareren
en vernieuwen van dak en
zinkwerk. Want uw dak is mijn
vak!!! Bel voor vrijblijvende
prijsopgave met 06-22418974.

DUIZENDSCHOON ouderenzorg VOOR EEN GOEDE OUDE DAG BIJ U THUIS met uw ziektebeeld HET KAN dus geen opname in een verzorgingshuis of hospice, wij doen de indicaties naar het ciz kantoor, vergoeding zorgkantoor, wij doen 24 uurs zorg, 12 uurs zorg, 8 uurs zorg, nachtzorg, AWBZ zin, pgb, OOK PARTICULIER, voor info 06-42161131 DUIZENDSCHOON HELPT U.

Krijgt u familie op bezoek?
En heeft u niet genoeg ruimte of hecht u aan uw privacy?
Bed and Breakfast
De Roskam in Weesp
06-55334804 of
www.bedandbreakfast.nl

REACTIES VAN KLANTEN
Ik heb mijn riem nu wel nodig!
2 kilo eraf!
SLENDER YOU
STUDIO KORTENHOEF

Winkelcentrum Meenthof
Telefoon 035-656 61 13

HUURRUIMTE GEZOCHT Gescheiden man zoekt tijdelijke woonruimte. 035-6920771

Tuinonderhoud! o.a. heggen en bomen snoeien, tegels groenvrij maken, grasveld verticuteren en bemesten. Bel 035 6223676. Alle klussen in en rondom het huis
www.edregelthet.nl

SCOOTERS Nieuw & gebr. scooterdumper.nl. Vespa en Piaggio met hoge korting uit voorraad ! Reparatie / onderhoud / verzekeringen / scooterlease / accessoires. Bloemendalerweg 41a Weesp 0294-414108 / 06-12868539 info@scooterdumper.nl

Voor traditionele Thaise massage Ban Wiangtjan open van 11.00 tot 22.00 uur van maandag t/m zaterdag Laarderweg 22 1402 BJ Bussum tel. 035-7851359 mob. 06-46890213 e-mail wiangtjan@gmail.com

GITAARLES in Bussum, diverse stijlen voor alle leeftijden & niveaus. Website: www.jaccomuller.com, 06-11135198, e-mail: jaccomullermusic@gmail.com

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD
alle merken en
bouwjaren. Defect of lang
stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en
gevrijwaard. 06-25418595

"CompuRep"
Computer Aan Huis Service
Voor al uw computer-
& netwerkproblemen
www.compurep.nl
info@compurep.nl
tel.: 06-42269939

Boersma Pianoservice:
Pianostemmen € 55,-
Tel.: 035-8870159

WONINGEN TE HUUR GEVRAAGD! voor expats & organisaties Interhouse Hilversum 035 303 13 20
www.interhouse.nl

Bootzeilen/dektenten te
koop. Meer info:
www.dekzeilenspecialist.nl of
bel 06-55771928

ZONNEBANK
Een gezonde bruine kleur!
€ 10,00
Ongeacht het aantal minuten!
SLENDER YOU
STUDIO KORTENHOEF

Winkelcentrum Meenthof
Telefoon 035-656 61 13
Ook niet-Slender You-klanten
zijn van harte welkom!

Gemarineerde filetlapjes
100 gram € 1,29
Malse biefstuk
100 gram € 2,25

Walnotencervelaat
100 gram € 2,40
Gebraden fricandeau
100 gram € 1,75

Gebraden gehaktbal
4 voor € 5,00

Kwaliteitsslagerij
Marc Broodbakker
Burg. J. Visserlaan 10
1411 BS Naarden
035-6940045

Hulp in uw huishouding. Ik kom u graag helpen. Tel.: 06-45011841.

Wie mist er een zwarte kat met witte snorharen en witte voetjes, omgeving Nesciohof te Naarden. Bel dan met tel. 035-6949857.

Studio 30 m2 All-in. Gemeubileerd. € 505,- mnd. 6935525/0622393323.

Kapsalon Ruud Bussum biedt te huur 15 m2 shop-in-shop. Vele doeleinden geschikt. € 300,- all-in. 035-6935525/06-22393323.

Voor al uw schilderwerk PMC (paul) Altijd een vrijblijvende offerte.Voor groot en klein werk. 32 jaar ervaring. Info 06-53148137
pharskamp@hetnet.nl

Taxi naar Schiphol € 50,- vanuit Naarden en Bussum. Goodkinds taxiservice 06-26984855.

GARAGEBOX TE HUUR, Naarden, Keverdijk-Vierhoven. Tel.: 06-53504070.

Versa Thuisadministratie: Ligt er op uw bureau ook zoveel papier en raakt u het overzicht kwijt? Vrijwilligers van Versa Thuisadministratie komen bij u thuis en helpen u met het ordenen van uw administratie. Versa Vrijwillige Thuishulp, 035 6947455 ma.- vr. 10-12 uur; thuisadministratie@versawelzijn.nl; www.versawelzijn.nl/vrijwilligethuishulp

Schildersbedrijf Van Wegen
kan nog enig werk aanvaarden.
Vrijbl. prijsopgaaf. Tel:
035-6281550 of 06-25284440

Broeken
Ook in Bandplooi, Omslag
Kapelstr. www.nr14bussum.nl

BUHR ZOEKT BOEDEL! UW
HUIS LEEG EN BEZEMSCHOON!
Nu de gehele dag contact
mogelijk via 06-10566581