BussumsNieuws

2 januari 2014

BussumsNieuws 2 januari 2014


De beste wensen voor 2014

BUSSUM - De allerbeste wensen voor 2014 namens alle medewerkers van BussumsNieuws!

Het afgelopen jaar was weer zeer bewogen in Bussum. Vorige week heeft u in deze krant de nieuwsquiz kunnen spelen en daar stonden alle hoogte- en dieptepunten van het jaar gemeld. In deze editie vindt u de antwoorden van de quiz. Volgende week wordt de winnaar bekendgemaakt.

Ook 2014 belooft weer een enerverend jaar te worden. Per 1 januari is de nieuwe Drank- en Horecawet ingetreden, waarin is vastgelegd dat jongeren onder de 18 jaar geen alcohol meer mogen drinken. Nu is dat nog 16 jaar. Tieners onder de 18 jaar mogen dus zowel geen alcohol kopen als drinken. De reden voor de leeftijdsverhoging is dat het drinken van alcohol op jonge leeftijd erg schadelijk is, vooral voor de hersenen. De gemeente Bussum heeft alle tieners in de leeftijd van 15,16 en 17 en hun ouders hierover een brief gestuurd. De eerste maand wordt er gecontroleerd en worden waarschuwingen uitgedeeld bij overtredingen. Ook wordt deze tijd gebruikt om voorlichting te geven. Vanaf 1 februari worden er daadwerkelijk boetes uitgedeeld. De hoogte van de boete is vastgesteld op € 45,- voor jongeren tot 16 jaar en € 90,- voor 16- en 17-jarigen.

Verder zijn er in maart de gemeenteraadsverkiezingen. Wordt de VVD weer de grootste partij? Of zullen er grote veranderingen optreden? BussumsNieuws zal de verkiezingen op de voet volgen en uiteraard alle partijpunten duidelijk uiteenzetten. Burgemeester Heijman wil in 2014 samen met politie en buurtpreventieverenigingen het aantal woninginbraken terugdringen. Dit jaar komt er een grote campagne om inwoners bewust te laten worden van wat ze zelf kunnen doen om het inbrekers moeilijker te maken. Tot slot neemt de gemeente de komende jaren diverse taken over van de rijksoverheid, met name de jeugdzorg, werk en inkomen en zorg aan langdurig zieken en ouderen. Ook hierover blijft BussumsNieuws informeren.

BussumsNieuws heeft weer diverse bekende dorpsgenoten gevraagd wat zij wensen voor 2014. Lees de nieuwjaarswensen op pagina 8/9.

Kerkgangers bakken oliebollen voor ouderen

Er werden meer dan 300 bollen weggegeven. Foto: Sjoerd Stoop

BUSSUM - Bewoners van De Zandzee konden dankzij vrijwilligers van de Spieghelkerk op oudejaarsdag genieten van heerlijke verse oliebollen.

De diaconie had bedacht dat het leuk zou zijn om dit jaar de Bussumse ouderen te trakteren en er een gezellige ochtend van te maken. De actie viel goed bij de bewoners. Er waren nog veel meer bollen gebakken in de ruimte onder de kerk. Die werden verkocht; de opbrengst is voor het Kinderfonds Almere. Dat fonds zorgt ervoor dat kinderen met arme ouders mee kunnen doen aan buitenschoolse activiteiten.

Brandjes en overlast door vuurwerk rond oudjaar

BUSSUM - Bussum heeft een rustige nieuwjaarsviering achter de rug. Op wat brandjes, vuurwerkoverlast en storende groepjes feestgangers na waren er volgens de politie geen noemenswaardige incidenten rond oud en nieuw.

Hier en daar moesten agenten af op meldingen van vuurwerkoverlast. Op enkele plaatsen werd zeer zwaar vuurwerk afgestoken. Ook ontstonden er enkele vuurwerkbrandjes. De schade bleef beperkt. Vaak waren de brandjes al geblust voordat de agenten of de brandweer ter plaatse waren.

Goede sfeer
Rond de Bussumse cafés was de sfeer goed, aldus de politie. Er werd volop getoost en elkaar het beste voor 2014 gewenst. Er deden zich geen noemenswaardige incidenten voor. De politie spreekt van een normale nacht.

Vivum stopt met huis- houdelijk werk

BUSSUM - Zorgaanbieder Vivium stopt per 1 april 2014 met het leveren van huishoudelijke hulp in de Gooi en Vechtstreek. De 3250 cliënten en 800 medewerkers zijn op de hoogte gebracht.

Dat besluit viel nadat de rechter in een kort geding uitspraak deed over de sancties die de gemeenten aan Vivium hebben opgelegd. De rechter heeft bepaald dat de sancties blijven bestaan. Vivium ziet er geen heil in om onder de voorwaarden van de gemeente de huishoudelijke hulp voort te zetten. Dit leidt namelijk volgens Vivium tot een onverantwoord verlies in de komende jaren. Het verschil van inzicht ging over de inschaling van de huishoudelijk medewerkers.

2

inbrekers zijn op heterdaad betrapt in Bussum

Trap er ook in 2014 niet in!

Het kan niet missen. Ook in 2014 zullen er velen zijn die tóch gaan reageren op oplichtersmailtjes. Hieronder een voorbeeld. Mijn wens voor komend jaar is duidelijk: trap er niet in !

Beste vriend,

Deze brief zal u verrassen, Ik schrijf dit bericht om u met zware tranen in mijn ogen en groot verdriet in mijn hart, want ik heb slechts enkele maanden te leven volgens mijn dokter verslag. Base op deze hachelijke situatie, heb ik nu besloten om al mijn rijkdom te spreiden, om vooral bijdragen tot de ontwikkeling van goede doelen stichting, ondersteuning van humanitaire activiteiten, maken donatie aan kleine kerken in uw bestemming, doneren geld aan de arme weduwen rond uw plaats, geld doneren aan de oudearme mensen rond uw locatie. Gelieve Ik heb een betrouwbare persoon die zal bereid en trouw gebruik maken van de Geld (10,000,000.00 GBP) om de laatste wens van I te bereiken en mijn overleden man. Gelieve te antwoorden me op voor meer informatie via mijn persoonlijke beveiligde email. Vriendelijk weer terug naar mij als je staat de behandeling van dit grote project zijn.

God zij met u

Naarden:

*PGN Grote Kerk 10.00u ds. L.J.Th. Heuvelman
*
RK St. Vituskerk 09.30u. Eucharistieviering; za.04/01 17.30 u. Eucharistieviering
*
Chr. Gereformeerde Kerk 10.00u. ds. L.B.C. Boot; 18.00u. ds. C.J. Droger

Bussum:

*RK Mariakerk 10.00u. Eucharistieviering pastor M. Sendecki
*RK St. Jozefkerk 11.00u. viering pastoor C. Fabril
*
PGB Wilhelminakerk 10.00u. ds. H.J. van Dijk
*
PGB Verlosserkerk 10.00u. mw.ds. H.W. van Beelen
*
PGB Spieghelkerk 10.30u. ds. S. de Jong
*
PGB Sion Spieghelkerk 08.55u. ds. L.W. Smelt; 17.00u. ds. B. den Butter
*
Remonstrantse Gemeente N-B 10.30u. ds. G.A. de Vries
*
Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB 10.30u. ds. P.J.C. Korver
*
Doopsgezinde Gemeente B-N 10.30u. doorleden voorbereide dienst
*
Evangelisch-Lutherse Kerk N-B 10.00 u. ds. W.F. Metzger
*
Vrije Evangelische Gemeente 10.00u dienst
*
Het Apostolisch Genootschap 09.30 u. eredienst
*
De Christengemeenschap 10.00u. Mensenwijdingsdienst; 11.15u. kinderdienst

Weerbericht

Aanhoudend wisselvallig en zacht winterweer
Boven Canada en het noorden van de Verenigde Staten is het extreem koud. Die ijzige poollucht stroomt de Atlantische Oceaan op. Daarmee wordt de straalstroom geactiveerd en ook de lagedrukgebieden (depressies) die in de westelijke luchtstroming naar Europa trekken. Daardoor kan bij ons het wisselvallige zachte winterweer onverminderd aanhouden.

Vanaf de jaarwisseling tot en met vrijdag
Het zal er om spannen of de jaarwisseling droog gaat verlopen. Oudejaarsvond gaat het enige tijd regenen. Tijdens of na middernacht wordt het droog. Nieuwjaarsdag verloopt deels droog met af en toe zon. Donderdag en vrijdag nemen de regenkansen weer toe. Er is meestal veel bewolking. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Het wordt circa 9 graden.

Het weekeinde
Tijdens het eerste januariweekeinde houdt het zachte winterweer aan. Zaterdag schijnt nu en dan de zon, al kan het lokaal breder opklaren. Later raakt het bewolkt met kans op wat regen. In de nacht naar zondag en overdag kan het geruime tijd regenen. Later klaart het wat op. Er waait een matige zuidwestenwind. De nachten zijn vorstvrij. Overdag wordt het 8 à 9 graden.

Weetje
De gemiddelde dag- en nachttemperatuur over het jaar 2013 bedraagt 9.8 graden. Dat is iets onder normaal. Het was zodoende een vrij koud jaar. In deze eeuw was alleen het jaar 2010 kouder. Slechts 4 maanden waren warmer dan normaal: juli, augustus, oktober en december. De (afgelopen) winter en het voorjaar waren koud, maar de zomer was warm.

BUSSUM – Het schaatsevenement Bussum op IJs loopt erg goed. Volgens de organisatie zijn er al meer bezoekers geweest dan vorig jaar rond deze tijd.

Een van de verklaringen voor het succes is het mooie weer. De weekenden en de middagen zijn vooral erg druk en dan staan er regelmatig rijen. "We zien veel nieuwe, jonge gezinnen en dat is heel mooi. Ook het kabouterschaatsen voor kleine kinderen loopt heel goed." Tijdens de kerstdagen wisten ook veel Bussumers de schaatsbaan voor het gemeentehuis te vinden. "Veel mensen wilden even het huis uit en dan was Bussum op IJs een mooi uitje. Diverse bezoekers stonden in hun nette kerstoutfit rond de baan of op het ijs."

De BussumsNieuwsquiz: alle antwoorden

Marc Eybers vond een gouden Vikingring. Foto: Bob Awick

BUSSUM - Hoe goed bent u op de hoogte van wat er het afgelopen jaar in Bussum gebeurde? Op de redactie kregen we weer vele inzendingen voor de jaarlijkse nieuwsquiz. De juiste antwoorden krijgt u bij deze ter controle van de door u gegeven antwoorden. Of gewoon ter lering en vermaak, bij wijze van laatste terugblik op vorig jaar. De 'BussumsNieuwskenner van 2013' wordt volgende week bekendgemaakt.

Hier de antwoorden:

Januari

Minister Plasterk uit Bussum opende de kerstmarkt in de Spiegelstraat. Foto: Bob Awick
Oud-ondernemer Cees Bouman won vorig jaar de Kleine Johannes. Foto: Bob Awick
Tegen wethouder Barneveld werd een motie van wantrouwen ingediend. Foto: Bob Awick
Bij het rotondespel worden spullen uit tuinen gestolen en op de rotonde geplaatst. Dit tot grote onvrede van omwonenden.

1. De politie start een actie tegen inbraken. Wat wordt er gedaan tegen inbraken?
a. Er worden extra agenten ingezet

2. De Kleine Johannes werd begin dit jaar uitgereikt. Wat is dat voor prijs?
c. Een beeldje voor iemand die vrijwilligerswerk heeft verricht

Februari

3. Drie scholen in Bussum behalen het predicaat Excellent. Welke school zat er niet bij?
b. Het Willem de Zwijger

4. Onderverhuurders van het pand aan de Huizerweg moeten verhuizen. Om welk pand gaat het?
c. Huizerweg 54

Maart

5. Bussum wordt opgeschrikt door een gewapende overval. Waar was dat?
a. AH to Go

6. Een klein theater in Bussum moet sluiten. Om welk theater gaat het?
c. Theater Bussum

April

7. Twee orkesten fuseren. Welke?
c. St. Jozef en Crescendo

8. Als 30 procent van de Bussumers zich meldt bij een bepaalde instantie, wat gebeurt er dan?
a. Dan krijgen we glasvezel

Mei

9. De Prins Maurits Band viert feest. Wat is er aan de hand?
a. Ze bestaan 65 jaar

10. Onder leiding van welke coach promoveerde SDO naar de eerste klasse?
b. Rick Schipper

Juni

11. Er is kritiek op het centrumplan (Scapino / Nieuwe Brink). Waarom eigenlijk?
c. Een supermarkt op die plek is niet gewenst

12. Wat gaat er mis bij de aanleg van de liften op station Naarden-Bussum?
b. De liftschachten zijn lek

Juli

13. Burgemeester Henk Heijman begint in Bussum. Van welke partij is hij lid?
c. CDA

14. In juli wordt in het dorp regelmatig het 'rotondespel' gehouden. Wat is dat?
a. Jongeren halen 's nachts spullen uit tuinen en plaatsen die op een rotonde

Augustus

15. De sloop van het Oude Peters-pandje op de hoek Spiegelstraat / Herenstraat trekt veel bekijks. Wat komt er voor terug?
b. Een appartement, coffeebar, vergader- en werkplekken

16. Bussum moet gaan fuseren met Naarden en Muiden. De provincie komt in augustus met een datum. Welke?
b. 1 januari 2016

September

17. Bussum Cultureel werd weer gehouden. Wat was het thema bij de Langste Eettafel van Bussum?
a. Carte Blanche

18. Een historische lantaarnpaal aan het P.J. Lomanplein is 'verdwenen'. Waarom?
c. De lantaarn wordt gerestaureerd

Oktober

19. D66 dient een motie van wantrouwen in. Tegen wie?
c. Wethouder Paul Barneveld

20. Een zware storm raast over Bussum. Hoe vaak rukt de brandweer uit?
c. 55 keer

November

21. De Emmaschool, locatie Breeduit gaat dicht. Wat is de reden?
a. De school heeft te weinig leerlingen en de kwaliteit van het onderwijs is beneden de maat

22. Mark Eybers doet een bijzondere vondst op de akkers bij Bussum en Huizen. Wat heeft hij gevonden?
b. Een gouden Vikingring

December

23. De herontwikkeling van het terrein Scapino / Nieuwe Brink wordt uitgesteld. Waarom?
c. De wethouder wacht op handtekeningen

24. De kerstmarkt in de Spiegelstraat is een succes. Wie verricht de opening?
c. Minister Plasterk

Sfeervolle laatste koopzondag

Foto: Bob Awick

Bussumse koopjesjagers konden zondag voor de laatste keer van het jaar naar het centrum van Bussum. De ondernemers openden de deuren voor een laatste koopzondag. Ook was er door de straten een oudejaarsmarkt waar de ondernemers kraampjes hadden neergezet met koopjes. Naast de koopjes waren er ook optredens. Zo trad onder anderen de Bussumse zangeres Natalja Majoor op met enkele nummers. Ook stond het bandje 'The Chick Fist' op de planken. Veel bezoekers van de koopzondag en de oudejaarsmarkt wandelden even langs het podium.

Emmaschool moet kinderen helpen aan passend alternatief

Raad betreurt gang van zaken

De Emmaschool aan de Lange Heul stopt ermee. Foto: Jessica de Jong

BUSSUM - De Emmaschool en de overkoepelende beheerder moeten er samen voor zorgen dat de schooljeugd van de dependance aan de Lange Heul straks op een goede school terechtkomt. Dat stelt de gemeenteraad van Bussum. De locatie in Bussum Zuid stopt er komende zomer mee.

De gemeenteraad reageerde erg teleurgesteld op de stap om de Emmaschool aan de Lange Heul te sluiten. De school nam het besluit omdat het aantal leerlingen afneemt en omdat ook de kwaliteit van de lessen beter kan. Daarnaast hoopt de school straks een groot pand te betrekken aan de Fortlaan. De raad meent dat er eerder stappen genomen hadden moeten worden om de sluiting van de locatie in Bussum Zuid te voorkomen.

Volgens de gemeenteraad moet alles op alles gezet worden om de jeugd te helpen met het zoeken van een passende school op een goede afstand. Veel ouders hebben er problemen mee om naar de hoofdlocatie van de Emmaschool aan de Fortlaan te gaan. Zij vinden het vooral gevaarlijk dat hun kinderen straks naar het Spiegel moeten fietsen en dus het spoor moeten oversteken.

Te veel kabaal langs het spoor

BUSSUM - Bussumse gebouwen rond het spoor staan bloot aan te veel kabaal. Dat heeft een bureau onderzocht namens het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Er komen nu plannen op tafel om het probleem aan te pakken en het lawaai tegen te gaan.

Na onderzoek komt naar voren dat de gevels van de panden blootstaan aan de 'ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting'. Het gaat om panden aan de Eslaan, de Herenstraat, de Nassaulaan, de Olmenlaan en twaalf andere straten langs het spoor van Bussum. Het gaat om een hele reeks woningen en appartementen.

Maatregelen
Het probleem moet vanaf volgend jaar aangepakt gaan worden. Naast dat er straks schermen langs het spoor worden geplaatst, worden ook de betreffende gevels aangepakt. Daarvoor heeft Den Haag al plannen gemaakt. De plannen kunnen vanaf volgende week bekeken worden op het gemeentehuis. Dan kunnen bewoners ook eventueel bezwaar maken.

Inbrekers op heterdaad betrapt

Bussum - Twee mannen uit Bussum (18 en 21 jaar) zijn zondagavond 29 december op heterdaad betrapt bij een inbraakpoging aan De Dennen. Beide mannen zitten vast.

Buurtbewoners hadden onbekende figuren in een tuin zien staan rommelen bij een woning en belden direct het alarmnummer. Politiemannen gingen de tuin in en betrapten daar twee mannen op heterdaad die bezig waren met een breekijzer de achterdeur open te maken.

Nadat de twee Bussumers waren opgepakt, deed de politie uitgebreid onderzoek naar een mogelijke derde verdachte. Hierbij werden een politiehond en een politiehelikopter ingezet. Die derde verdachte werd niet aangetroffen.

Werk aan Papaver-straat klaar

BUSSUM - Na enkele maanden zijn sinds deze week de Papaverstraat en aangrenzende straten weer geopend voor alle verkeer. Het werk werd afgelopen week voltooid.

Er werd sinds maart gewerkt aan de straten. Op de Papaverstraat werden onder andere werkzaamheden uitgevoerd aan het riool. Daarna werd de straat herbestraat en werden er bomen geplant. Tot een week geleden werd nog gewerkt aan de ventweg van de H.A. Lorentzweg. Het werk was onderdeel van een groot project.

Westereng
Ook de straten van de Westereng worden momenteel nog aangepakt. Voor 'deelplan 4' van deze buurt werd afgelopen week het ontwerp goedgekeurd door de gemeenteraad. Het project moet komend jaar van start gaan.

Brandweer moet op pad voor stormschade

Op de Herenstraat waren er problemen met een steiger. Foto: Bob Awick

BUSSUM - De brandweer van Bussum moest vlak voor de kerst meerdere keren op pad voor stormschade. Er waren problemen op de Herenstraat, de Beeklaan en de Laarderweg.

Het opvallendste voorval gebeurde op de Beeklaan. Daar stond een grote bouwsteiger waar wat spullen van afkwamen en losse planken wankelden. De brandweer heeft het gevaarte extra goed vastgezet en de losse planken weggehaald. Op de Herenstraat moest de brandweer een klapperend raam vastmaken.

Meerdere apparte-menten opengebroken

BUSSUM - Vooralsnog onbekende daders hebben een week geleden meerdere appartementen aan de Nieuwe 's-Gravelandseweg opengebroken. Ze namen uit een appartement ondere andere een tv, twee laptops, een spelcomputer, een portemonnee en geld mee.

Agenten vermoeden dat de daders van een van de appartementen een sleutel hadden. Vanaf het balkon van dat appartement konden ze ook in de andere drie woningen komen.

Onderzoek
Agenten onderzoeken nog wat er in de overige appartementen allemaal is meegenomen.

Wethouder maakt kans op award

BUSSUM - Gerard Boekhoff (PvdA) maakt kans op de award 'Politicus van het jaar in de Gooi- & Vechtstreek'. De Bussumse wethouder moet het opnemen tegen negen andere kanshebbers.

Mocht Boekhoff ook echt de meeste stemmen ontvangen, dan staat er geen beker te wachten. "Het gaat vooral om de eer", zegt Bert Sonneveld, de bedenker van de prijs.

Stemmen voor de award kan via internet. Er is ondertussen al meer dan 1500 keer gestemd.

Web topvijf

1. Meedere appartementen aan Nieuwe 's-Gravelandseweg opengebroken
2. Bussum apetrots op superster Julia van der Toorn
3. Nog een keer koopzondag
4. Vivium stopt met huishoudelijke hulp
5. Bussumse gevels staan bloot aan te veel kabaal

8 / 16

Ingezonden brief

De verkeerscontrole bij de A1 Foto: Bob Awick

Politie

Is de politie je beste vriend? Dat wordt wel zeer in twijfel getrokken na het lezen van het BussumsNieuws van dinsdag 24 december 2013. In dat bericht, op pagina 5, waarin de politie op alle toegangswegen een gerichte controle hield, stond letterlijk geschreven: "Er werd door de agenten gekeken naar openstaande boetes, straffen en andere gevallen zoals alcohol. Ook werd er gekeken naar de staat van de auto's en of de bestuurder wel een goede reden had om naar Bussum te komen. Daarmee hoopte men onder andere ongewenste gasten, zoals woninginbrekers, tegen te houden. De controles begonnen rond de avond en duurden enkele uren." Ik ben bang voor de toekomst, want het zal je maar gebeuren dat je een plaats niet in mag omdat je gezicht ze niet bevalt...! Nee, lang leve Nederland. Het wordt nu echt tijd voor een revolutie in dit kouwe kikkerlandje. Dit heeft m.i. ook niks te maken met veiligheidscontrole. De persoonlijke sfeer van iedere burger is in het geding…!! Grote vraag blijft dan nog steeds: wat heeft de politie te maken met wie er wel of niet in Bussum mag komen. Dat is de vrijheid die we hebben om te gaan en te staan waar we willen. Met andere woorden: iedereen die op deze dag Bussum binnen wilde komen per auto werd direct als crimineel gezien. Met de fiets of de trein werd je niet staande gehouden. Over discriminatie gesproken.

Albert Borkent

Scapino

De Bussumse Ondernemers Vereniging (BOV) waarschuwde onlangs voor het uitstellen van de plannen Scapino/Nieuwe Brink. De gemeente Bussum heeft de plannen voorlopig uitgesteld nadat bleek dat de projectontwikkelaar en de eigenaar van het vastgoed in het gebied nog geen handtekeningen hadden gezet. Je valt van je stoel, want het was allang bekend dat zowel de commissie als de raad de plannen in december zou bespreken. Waarom dan treuzelen? Deze actie is heel slecht voor het Bussumse centrum, dat snel een opknapbeurt kan gebruiken. Als er een nieuw plan gemaakt moet worden is dat geen goede zaak, want dan kost dat wéér minstens vijf jaar. Zo lang kan het winkelhart van Bussum niet wachten! Eerder liet de projectontwikkelaar al weten dat grote winkelbedrijven graag naar Bussum willen komen, waaronder ook H&M. Maar die willen dan wel een aantrekkelijk winkelhart. Verstandig is het tevens om voor het goed lopende Scapino een nieuwe plek te vinden. Dat is ook een trekker! Wél positief nieuws is de opknapbeurt van de Nieuwe Brink. Het lelijke gebouw is geschilderd en ziet er nu stukken vriendelijker uit. Nu de rest nog.

Antoon Bruggeling

GroenLinks steunt de bijen

Foto: Bob Awick

GroenLinks Bussum heeft zaterdag een cheque van 230 euro overhandigd aan de imkervereniging. De Bussumse bijenclub was erg blij met het geld en gaat het onder andere gebruiken voor het geven van imkercursussen, waar erg veel animo voor is. GroenLinks had het geld opgehaald tijdens de bij-vriendelijke bloembollenverkoop, eerder dit jaar. Zowel op de Streekmarkt als op de Dag van de Duurzaamheid deelden GroenLinks met de Bussumse imkervereniging een marktkraam om aandacht te vragen voor de nijpende situatie van de bij. Het idee voor de gezamenlijke verkoop ontstond tijdens een door de Milieuraad georganiseerde thema-avond in september. In Filmhuis Bussum werd de film 'More than Honey' getoond, waarin het trieste lot van de bijen wereldwijd in beeld werd gebracht. Met de verkoopactie wilde GroenLinks de bijenvereniging uit Bussum steunen bij hun werk voor het behoud van de bijenpopulatie.

Filmhuis Bussum

In CHILD'S POSE winnen een zelfzuchtige moeder en zoon de sympathie van de kijker.

In DE NIEUWE WILDERNIS ongelofelijke beelden uit de Oostvaardersplassen.

DUMMY JIM is een visueel hoogstandje waarop 12 jaar is gewerkt. Gebaseerd op de dagboeken van een dove man die op zijn fiets de wereld rondtrok.

Muziekdocumentaire TWENTY FEET FROM STARDOM toont het leven en zangtalent (!) van achtergrondzangers en -zangeressen.
In HET DINER maken ouders met tenenkrommende onverschilligheid een rommeltje van hun gezinsleven. Herman Kochs roman succesvol verfilmd.

In INSIDE LLEWYN DAVIS, de nieuwste van de Coen brothers, hoopt een muzikant op zijn doorbraak. Schitterende folkmuziek en absurde dialogen.

OMAR geeft een aangrijpend beeld van Palestijnse jongeren voor wie momenteel iedere keuze slachtoffers oplevert.

THE LUNCHBOX is een ode aan de vriendelijke zelfspot van een gewone Indiase man die per abuis een overheerlijke maaltijd ontvangt.

In LA TENDRESSE ondernemen gescheiden ouders samen de lange reis naar hun gewonde zoon.

DIANA verbeeldt the Britse People's Princess in de laatste twee jaar van haar leven.

Twee JEUGDFILMS (Nederlands gesproken): WAAR IS KNOESTER? waarin het 'pratende takje' zoekraakt. En PLANES over een sproeivliegtuigje met hoogtevrees. Verder Audrey Hepburn in de heerlijke KLASSIEKER BREAKFAST AT TIFFANY'S en op dinsdagavond de SNEAK PREVIEW.

Meer films en tijden op www.filmhuisbussum.nl.

zondag 5 januari

Nieuwjaarsreceptie

De Palmpit houdt de nieuwjaarsreceptie. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen alle bezoekers van het wijkontmoetingscentrum elkaar gelukkig nieuwjaar wensen. Alle bewoners uit de wijk Oostereng zijn dan ook van harte welkom. Aanvang 14.30 uur.

Open dag HCAW

Honk- en softbalclub HCAW houdt weer een open dag voor de jeugd. Van 12.00 uur tot en met 14.00 uur wordt de kinderen de mogelijkheid geboden om eens nader kennis te maken met beeball. Naast het meedoen aan een aantal oefeningen kan er ook aan wedstrijdjes worden deelgenomen.

Driekoningen

De Koepelkerk viert Driekoningen. Het feest begint om 17.00 uur. Het verhaal van de drie koningen wordt verteld en ook het Koningsspel met de Koning wordt gespeeld.

Versa vrijwillgerscentrale

De Vrijwilligerscentrale is weer geopend!

Op dinsdag 7 januari 2014 bent u weer welkom op de Huizerweg 54, Bussum. U kunt terecht op dinsdag- en donderdagochtend van 10.00-12.00 uur.

vrijdag 3 januari

Broodje plus

Ruimte houdt serveert weer de broodmaaltijd Broodje Plus in het Jan Ligthartcentrum. Na de koffie wordt er brood met soep en een snack geserveerd. Aanvang 17.30 uur.

Goed gesprek

Ruimte houdt weer een goed gesprek over de Bijbel in het Jan Ligthartcentrum. Aanvang 19.45 uur.

zaterdag 4 januari

Kerk open

De Koepelkerk is open tussen 12.00 en 15.00 uur. Deze week nog met een sfeervolle kerstversiering. Naast de grote kerststal voor in de kerk staan er in de vitrinekasten enkele tientallen miniatuurkerststalletjes. Deze middag is er het laatste half uur orgelspel op het Steinmeyer-orgel uit 1921.

maandag 6 januari

Tabletcursus

Bellefleur houdt een cursus over Android tablets. De cursus omvat 4 lessen. De cursisten moeten een eigen tablet meenemen. Aanvang 13.00 uur, kosten € 35,-.

Open tafel

Heeft u geen zin om alleen te eten? Geen zin om te koken? Of geen kant-en-klaarmaaltijd in huis? De Heul aan de Koekoeklaan houdt een open tafel. De maaltijden zijn altijd op maandagavond om 17.30 uur. Aanmelden vóór vrijdag 12.00 uur op 035-6938786.

dinsdag 7 januari

Bridgecursus

De Palmpit houdt een bridgecursus onder leiding van Jan Wiersma. Als u al enige ervaring heeft met bridgen en u wilt uw spelpeil en speelplezier verbeteren is dit een unieke kans. De cursus bestaat uit 14 bijeenkomsten en de kosten zijn € 38,50 inclusief cursusmateriaal. Er is nog plaats voor 2 paren. Opgeven op 035-6931033. Aanvang 13.30 uur.

woensdag 8 januari

Dvd-voorstelling

De Palmpit vertoont een dvd op groot scherm. Aanvang 19.30 uur, entree € 1,-.

Wandeltocht

Bellefleur houdt weer een wandeltocht. De wandelgroep vertrekt om 13.00 uur vanaf Bellefleur. De tocht duurt ongeveer anderhalf uur.

donderdag 9 januari

Nieuwjaarsreceptie

Bellefleur houdt weer de jaarlijkse gezellige nieuwjaarsreceptie. Vanaf 15.00 uur kunt u terecht voor een hapje en een drankje.

zondag 12 januari

Lezing

Olga Dol geeft in De Palmpit een lezing over Venetiaanse maskers in wijkontmoetingscentrum De Palmpit. De lezing gaat uitgebreid in op het ontstaan van de maskers, de link met de Commedia dell'Arte, de huidige maskers en het maken van een mal en een masker van papier-mâché. Aanvang 14.30 uur, entree € 4,-.

maandag 13 januari

Computercursus

Bellefleur houdt een cursus over besturingssysteem Windows 8. De cursus is bedoeld voor bestaande windowsgebruikers, die willen overstappen op of zijn overgestapt op een nieuwe computer/laptop met een muis. Er worden 3 lessen gegeven. Aanvang 15.00 uur, kosten € 35,-. Aanmelden op 035-6953117.

dinsdag 14 januari

Lezing

Marc Verstraeten houdt in de bibliotheek aan het Wilhelminaplantsoen een lezing over zijn reis naar Antartica. Verstraeten vertelt van alles over het natuurlandschap van het werelddeel. Aanvang 14.00 uur, entree € 5,-. Kaarten reserveren op www.bibliotheeknaardenbussum.nl.

vrijdag 17 januari

Schakel-diner

De Schakel houdt weer een diner. Het diner start om 18.00 uur, na afloop wordt nog een kopje koffie of thee geschonken. Het diner is ditmaal verse erwtensoep. Mee-eten kost € 6,-. Opgeven kan op 035-6944742.

zaterdag 18 januari

Kunstcursus

Bellefleur houdt een cursus over de kunstgeschiedenis van de middeleeuwen. Er wordt in zes lessen gesproken over welke rol de kunst toen had en hoe bepaalde kunst ontstond. Deelnemen aan de cursus kost € 87,50. Opgeven kan op 035-8884795.

GOEDE VOORNEMENS
VOOR 2014?
Maak kennis met
SLENDER YOU
Kom slenderen op
zaterdag 4 januari a.s.
voor
SLECHTS 5,50 EURO!
Maak nu een afspraak.
Slender You Studio Kortenhoef
Winkelcentrum Meenthof
Telefoon 035-656 61 13

Want zo lief heeft God
de wereld gehad dat
Hij zijn eniggeboren zoon
gegeven heeft, opdat een
ieder, die in Hem gelooft,
niet verloren gaat, maar
eeuwig leven heeft staat
in Johannes 3:16. Inf.:
Philip Dijs 694 56 99

Krijgt u familie op bezoek?
En heeft u niet genoeg ruimte of u hecht aan uw privacy?
Bed and Breakfast
De Roskam in Weesp
06-55334804 of
www.bedandbreakfast.nl

Bussum en Naarden
Diverse garages te huur
Vanaf € 100,- per maand excl. BTW
Info: De Vuurtoren makelaardij
0294 – 43 23 23
welkom@demakelaars.nl

Slecht weer? Slecht ter been? Geen tijd? Drogisterij De Wijze Wolk. Altijd gratis bezorging aan huis. Bel: 035-5446220 of kijk op www.dewijzewolk.nl

Gevraagd (defecte) vaat/wasmachine, droger, fornuis, cv-ketel, gratis opgehaald. Tel.: 06-34606808

PARKET, LAMINAAT, KURK en PVC VLOEREN koopt u bij de vakman! Ook VLOER en TRAPRENOVATIE. HOLLAND-PARKET De Clinge 3 Bussum 035-6921267. Zie onze aanbiedingen op: www.hollandparket.nl. Ook vestigingen in Amersfoort en Ede.

Meubelmaker/timmerman heeft nog tijd, óók voor diverse kluswerkzaamheden in en rondom het huis. Ward: 06-30767812

T.h.a. mooie opslag./bedr. ruimte (195 m2 voor € 695 p/m) in Nederhorst den Berg. De ruimte heeft een grote overheaddeur en een loopdeur. Tel.: 06-54271409

Broeken
Ook in Bandplooi, Omslag
Kapelstr. www.nr14bussum.nl

Schildersbedrijf Van Wegen
kan nog enig werk aanvaarden.
Vrijbl. prijsopgaaf.
Tel.: 6281550 of 06-25284440

Boersma Pianoservice:
Pianostemmen € 55,-
Tel.: 035-8870159

"CompuRep"
Computer Aan Huis Service
Voor al uw computer-
& netwerkproblemen
www.compurep.nl
info@compurep.nl
tel. 06-42269939

Definitief ontharen?
Nu betaalbaar voor iedereen!
FlitZenzo Weesp
Tel.: 06-22504620
www.flitzenzo.nl

Arthur's loodgietersbedrijf
gespecialiseerd in het repareren
en vernieuwen van dak en
zinkwerk. Want uw dak is mijn
vak!!! Bel voor vrijblijvende
prijsopgave met 06-22418974

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD alle merken en
bouwjaren. Defect of lang
stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en
gevrijwaard. 06-25418595

Bussum en Naarden
Diverse garages te huur
Vanaf € 100,- per maand excl. BTW
Info: De Vuurtoren makelaardij
0294 – 43 23 23
welkom@demakelaars.nl

BUHR ZOEKT BOEDEL! UW
HUIS LEEG EN BEZEMSCHOON!
Nu de gehele dag contact
mogelijk via 06-10566581

Buddyzorg voor sociaal, emotionele en praktische ondersteuning bij ernstig ziek zijn. Aanvragen kan bij Versa Buddyzorg Gooi en Vechtstreek. Of geef je op als buddy. 0900 6662222 (lokaal tarief), buddyzorg@versawelzijn.nl; www.versawelzijn.nl/vrijwilligethuishulp

LEKKER KLEURTJE?
10 KEER ZONNEBANK
75,00 EURO
ONGEACHT HET AANTAL
MINUTEN
Slender You Studio Kortenhoef
Winkelcentrum Meenthof
Telefoon 035-656 61 13

HYDROMASSAGE
10 KEER HYDROMASSSAGE
75,00 EURO
Slender You Studio Kortenhoef
Winkelcentrum Meenthof
Telefoon 035-656 61 13

Bootzeilen/dektenten
te koop. Meer info:
www.dekzeilenspecialist.nl
of bel 06-55771928

Schilder PMC Paul biedt u altijd vrijblijvende offerte voor klein of groot werk.
06-53148137
pharskamp@hetnet.nl

Vrouw zoekt schoonmaakwerk, ook strijkwerk. Met goede ref. Tel.: 06-85219249

Te koop gevraagd: Oud blikspeelgoed/treinbaan en treinen. Mag oud en/of defect zijn. 035-6938689

Gezocht: Flexibele, spontane vrouw die handel kan verkopen op de computer. Tel.: 06-51606945

Lees ook