BussumsNieuws

22 april 2015

BussumsNieuws 22 april 2015


Ophef over plan Mouwtje

Buurt vreest schade, planmakers verbaasd

BUSSUM - Een groep buurtbewoners heeft bezwaar tegen de plannen om meer dieren het hele jaar door te laten grazen op het stukje natuur van t Mouwtje. Ze menen dat het unieke oud-Hollandse stadsweidelandschap wordt aangetast.

De plannen komen uit de hoed van De Gooise Ark, beheerder van kinderboerderij 't Mouwtje. Chantal Calis van De Gooise Ark laat weten verbaasd te zijn over de bezwaren uit de buurt. Zij vertelt dat er voorafgaand aan het idee al onderzoek is gedaan naar de natuurhistorische waarden van het veldje. "Dat moet voorkomen dat de grond verpest wordt. We gaan het veld heel goed beheren en we hopen dat zelfs beter te doen dan de afgelopen jaren. Als de plannen doorgaan zullen we hoe dan ook controleren of het wel goed gaat. We zullen ervoor zorgen dat alles goed tot zijn recht komt en de natuurhistorische waarden van de grond behouden blijven. Daarnaast laten we slechts enkele beesten grazen op het veldje. De dieren worden ook nog eens stap voor stap geplaatst."
De tegenstanders hopen dat het weilandje in zijn geheel met rust gelaten wordt zodat het niet wordt aangetast. "We hebben het over een echt stukje Hollands landschap, best zeldzaam. Daar moet je geen rare fratsen mee uithalen en dus ook niet het hele jaar door uitheemse dieren op laten lopen. Dan wordt alles kapot getrapt. We zullen ons daartegen verzetten. Er staat nu ieder voorjaar wat vee op het veld en dat is meer dan genoeg", zegt Jos Kleiss namens de buurtbewoners.
Wat er precies gaat gebeuren is nog onzeker. Er wordt nog gewacht op de resultaten van een enquête.

GS: fuseren financieel verantwoord

BUSSUM - Bussum, Naarden en Muiden kunnen financieel verantwoord gaan fuseren. Dat stellen Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland.

Gedeputeerde Staten reageren daarmee op de genomen maatregelen en de resultaten van het Artikel-12-rapport over de financiële situatie van de gemeente Muiden. Dat rapport werd enkele weken geleden gepresenteerd. GS stellen dat veel geldproblemen worden opgelost en dat er voldoende steun komt om financieel gezond te fuseren.

GS hebben nog wel een gesprek met verantwoordelijk minister Ronald Plasterk gevraagd om haar standpunten kenbaar te maken, voordat het rapport vastgesteld wordt en alle maatregelen zeker worden.

Auto's botsen op elkaar: geen gewonden

De weg moest even worden afgesloten om de problemen op te lossen. Foto: Bob Awick

BUSSUM - Een ongeluk donderdagavond op de Amersfoortsestraatweg. 's Avonds rond half zes botsten 5 auto's op elkaar.

De brandweer en enkele agenten waren snel ter plaatse om te helpen. De problemen bleken echter mee te vallen. Er waren geen gewonden. Wel was er schade aan de auto's zelf. De weg moest even afgesloten worden om de problemen op te lossen; het verkeer werd ter plaatse over andere routes gestuurd.

Waardoor het ongeluk gebeurde, wordt nog onderzocht.

147

spullen kun je nu kopen op het Marktplein van BussumsNieuws.nl

Reünie met mijzelf

Gerard Buhr in 1952.

Mijn oude Koningin Emmaschool in Bussum vierde haar 100-jarig bestaan. Natuurlijk met een reünie. Toch ben ik er niet heen gegaan.

Voor mij betekende dat eeuwfeest meer een persoonlijke terugblik in het verleden en niet zozeer een her-ontmoeting met al die personen die ik daar in de loop van die 8 jaren heb meegemaakt. Het zou er toch op uitdraaien dat er veel gesproken zou worden over al die jongens en meisjes van toen die er nu niet meer zijn. Dood, dus. Nee, niets voor mij, hoor. En zeker niet zonder dat prachtige schoolgebouw waar alles plaatsvond. Bovendien kwam het als een soort schok toen ik mij realiseerde dat 2015 ook het eeuwfeest zou zijn geweest voor Pa Buhr. De man aan wie ik mijn aanwezigheid hier in Nederland te danken heb. Op de foto ben ik net 4 jaar. Klaar om de grote reis naar het onbekende te ondernemen. We schrijven 1952. Ik had een dag voor het vertrek vanuit Frankrijk een ketel kokend water over mijn linkervoetje gehad en daarom kon ik alleen die loszittende schoentjes verdragen. Er zat een enorme blaar die ik de bijna 24 uur durende treinreis met me mee zeulde. Ik liep expres mank. Eenmaal in Nederland moest ik naar school. Het volgende trauma was de grote brand in de Sandtmannlaan. Recht tegenover de school. Ik zat bij juffie Kuipers in de klas. Tijdens de grote fik heb ik alleen maar op haar schoot gezeten. Ik was haar lievelingetje. Sorry Gijs, Annelies, Lonneke, Mieke, Herbert, Jan, Wim, Karin, Margit, Jaap, Roy, Marjan, Henriëtte, Frank, Boudewijn en al die anderen. Jullie moeten het hiermee doen.

Naarden:

*PGN Grote Kerk 10.00 u. ds. L.J.Th. Heuvelman; Naarderheem 10.30 u. ds. P.J. Viveen-Molenaar
*RK St. Vituskerk 09.30 u. Eucharistie pastoor M. Costa; za. 25/04 17.30 u. Eucharistieviering
*Chr. Gereformeerde Kerk 10.00 u. en 17.00 u. ds. J. Bos

Bussum:

*RK Mariakerk 10.00 u. Eucharistie pastoor C. Fabril
*RK St. Jozefkerk 11.00 u. Viering diaken A. Geria
*PGB Wilhelminakerk geen dienst, gezamenlijke dienst in Verlosserkerk
*PGB Verlosserkerk 10.00 u. ds. N.W. den Bok
*PGB Spieghelkerk 10.30 u. ds. S. de Jong
*PGB Sion Spieghelkerk 08.55 u. ds. G. J. Meijeren; 17.00 u. ds. J. Vis
*Remonstrantse Gemeente N-B 10.30 u. ds. G.A. de Vries
*Vrijzinnigen Naarden-Bussum 10.30 u. kwartetdienst in Bussum ds. P.J.C. Korver
*Doopsgezinde Gemeente B-N 10.300 u. Ochtendgebed
*Evangelisch-Lutherse Gemeente N-B 10.00 u. W.F. Metzger H.A.
*Vrije Evangelische Gemeente 10.00 u. ds. M. Nijkamp; 19.00 u. KerkAnders
*Het Apostolisch Genootschap 09.30 u. Eredienst
*De Christengemeenschap 10.00 u. Mensenwijdingsdienst; do. 30/04 10.00 u. Mensenwijdingsdienst

Weerbericht

Vanaf vrijdag wisselvallig, vanaf zondag ook koeler
Tot eind deze week houden we het droog dankzij een blokkerend hogedrukgebied boven de Britse eilanden. Daar komt verandering in. Vanaf het weekeinde ligt er een lagedrukgebied rond het Noordzeegebied met daarbij een zuidwestelijke luchtstroming. Het wordt tijdelijk zachter. Keerzijde is dat het wisselvallig wordt met soms regen en vanaf zondag is het ook koeler.

Donderdag en vrijdag
Donderdag blijft het droog. Er zijn wolkenvelden en af en toe schijnt de zon. Het wordt 14 graden bij een zwakke tot matige noordenwind. Vrijdag draait de wind naar zuidwest en trekt iets aan. Het wordt zachter met een maximum van 18 à 19 graden. Eerst schijnt de zon, maar er komt geleidelijk meer bewolking. Later in de namiddag of avond kan er wat regen vallen.

Het weekeinde + Koningsdag
Zaterdag is het eerst bewolkt met kans op regen. Later klaart het wat op. Het wordt 17 graden. Zondag wordt het iets koeler met 14 à 15 graden. Het is dan half tot zwaar bewolkt met kans op enkele buien. Ook op Koningsdag lijkt het wisselvallig te worden, maar deels ook droog met ruimte voor wat zonneschijn. Het wordt circa 13 graden bij een matige zuidwestenwind.

Weetje
Vorig jaar werd het op de eerste Koningsdag 18 graden. De zon scheen geregeld. Omdat 27 april op een zondag viel, werd Koningsdag op zaterdag 26 april gevierd. Dat kwam qua weer goed uit, want op de 27e werd het 15 graden met weinig zon en het regende enige tijd. Net als op Koninginnedag (30 april) kan het ook al warm zijn. Op 27 april 2007 werd het 27 graden.

Langs vestingsteden, forten, linies en stellingen, luidt de ondertitel. SDU Uitgevers bracht dit boekje, geschreven door Noortje de Roy van Zuydewijn, in 1988 uit om de ontwikkelingen op dit gebied te schetsen tot en met de Tweede Wereldoorlog.

Tevens is het boek een handreiking voor de geïnteresseerde passant of toerist. Het boekje begint met de Middeleeuwen, waarvan we nu nog de resten kunnen vinden in Leiden, Amersfoort en Maastricht. De periode vanaf 1672 (Het Rampjaar) krijgt de meeste aandacht. En uiteraard komt de vesting Naarden royaal aan bod. Behalve met foto's worden ook met tekeningen en een verklarende woordenlijst een goed inzicht gegeven in de principes die bij het ontwerpen van forten en vestingen werden toegepast. Het boekje telt 144 pagina's. Op de voorzijde een fotootje van het fort aan de Ossenmarkt in Weesp en op de achtergrond het fort bij Vuren (Betuwe) van bovenaf gezien.

Wilt u dit boek kopen? Het enige exemplaar is te koop voor 12 Euro. Mail of bel Oosterom: oosteromnc@gmail.com of T 035-6914336. Klaas Oosterom verkoopt oude boeken, die mensen hem schenken. De opbrengst is voor een scholingsproject in Kirinda (Rwanda).

Verliefd duo weer terug na drie dagen vermissing

Familie maakte zich grote zorgen

Deejay en Bryan zijn smoorverliefd. Foto: Facebook

BUSSUM - Van doodsbang tot enorm opgelucht: de families van Bryan Tamani Tossijn en Deejay Diepeveen hebben zich vorige week grote zorgen gemaakt om het verliefde duo dat de benen nam. De politie sloeg direct alarm omdat al gauw bleek dat de situatie wel eens ernstig kon zijn.

Ze werden op het bureau in Utrecht met hun ouders herenigd

De politie nam de vermissing van afgelopen dinsdag direct serieus omdat het stel problemen heeft. De omstandigheden bij de vermissing werden als zorgelijk omschreven. "Beide tieners hebben een gedragsstoornis. Bryan is idolaat van Deejay en ze zijn smoorverliefd op elkaar. Hij volgt haar in alles", aldus Carmelita Tamani Tossijn, de moeder van Bryan.

De twee hebben sinds oktober 2014 een relatie. Deejay zou volgens diverse bronnen suïcidaal zijn en werd daarvoor behandeld in een gesloten inrichting in Zeist. Deejay en Bryan mochten elkaar vanwege de behandeling twee maanden niet zien. Volgens de ouders was dat vooruitzicht voor het verliefde paar ondragelijk. "Bryan heeft Deejay opgewacht bij de locatie waar ze therapie volgde. Vervolgens zijn ze samen weggerend."
Daarna ontbrak lange tijd ieder spoor van het duo. Ze hadden hun telefoons uitgezet en waren spoorloos verdwenen. Diverse media berichtten vorige week woensdag, donderdag en vrijdag over de vermissing. De ouders van de tieners vertelden bij Hart van Nederland op emotionele wijze wat er was gebeurd en hoezeer ze hoopten op een teken van leven. Ze zeiden doodsbang te zijn dat de tieners een fatale beslissing zouden nemen.
Vrijdag in de ochtend kwamen er al een paar meldingen binnen bij de politie. Ze zouden in Harderwijk en zelfs in Maastricht gezien zijn. Uiteindelijk werd het stel in Utrecht teruggevonden.
Bryan en Deejay werden afgelopen vrijdag op het politiebureau in Utrecht weer met hun ouders herenigd. "Het is zo fijn dat ze zijn gevonden, we zijn hier heel blij mee", reageerde de familie. Het stel was bij het ophalen gezond en ongedeerd. Ze verbleven tijdens hun vermissing in Utrecht. Inmiddels is Deejay terug in de inrichting waar ze eerder verbleef, ook Bryan is opgenomen in een zorginstelling.

Bewoners teleurgesteld over parkeren

BUSSUM - Bewoners van het Pr. Margrietplantsoen reageren teleurgesteld vanwege de stap van de gemeente om geen extra parkeerplaatsen te maken voor hun deur. De gemeenteraad besloot dat afgelopen week, ondanks dat bewoners er wel om hadden gevraagd.

De bewoners wezen er de afgelopen maanden op dat er een parkeerprobleem gaat ontstaan. Nu kunnen auto's nog aan twee kanten van de straten langs het plantsoen parkeren. Straks, als de gemeente de werkzaamheden aan Westereng-deelplan 5 achter de rug heeft, kan er nog maar aan één kant van de straat geparkeerd worden. Het plantsoen zelf wordt wat breder gemaakt. De bewoners vrezen daardoor dat ze straks bijna niet meer voor hun deur kunnen parkeren. Ze hebben het probleem al vaker aangekaart bij de gemeente, maar kregen nul op het rekest. De gemeente schermt met een recent parkeeronderzoek. Na dat onderzoek bleek er geen noodzaak voor extra parkeerplekken.

De bewoners reageren teleurgesteld en stellen het vertrouwen in de gemeente te hebben verloren.

Vrouw aangehouden

BUSSUM - Een verwarde vrouw heeft woensdag voor ophef gezorgd op het Julianaplein. Agenten hebben haar aangehouden.

De vrouw bezocht de HEMA. Ze begon plotseling te schreeuwen en werd agressief. Waarom ze dat deed, wordt nog onderzocht. Agenten waren met meerdere auto's snel ter plaatse om de vrouw aan te houden. Ze werd meegenomen naar het bureau voor verder verhoor.

Veld BFC weer gemaakt

BUSSUM - De voetballers van BFC kunnen weer terecht op het eerste veld. De schade aan het kunstgras werd afgelopen week meteen weer gerepareerd.

Vandalen veroorzaakten een week geleden forse schade aan het veld door een vuurtje te stoken op het kunstgras. Een brandende afvalbak zorgde ervoor dat het kunstgras wegsmolt. Het veld was daardoor onbespeelbaar. BFC heeft het kunstgrasveld weer laten repareren. Het verbrande stuk veld werd weggehaald en er werd een anders stuk kunstgras overheen gelegd.

Duikboot GOV officieel gedoopt

Foto: Bob Awick

BUSSUM - De 'duikboot' genaamd de Duikschuyt van de Gooise Onderwatersport Vereniging (GOV) is afgelopen week officieel gedoopt. De aluminium boot is geschikt voor 16 duikers met bepakking op. De GOV is een vereniging voor duiken en onderwaterhockey. De trainingslocatie is het Bussumse zwembad De Zandzee. Tijdens de duikmaand mei kunnen belangstellenden op 20 mei een introductieduik in het zwembad volgen. Ook zijn er vanaf 16 mei bootduiken georganiseerd in Nederhorst den Berg voor mensen met een brevet. Aanmelden via gov-bussum.nl.

Jacques Ruisendaal

Bussumer, 38 jaar jaar oud
Brandweerman in Naarden

Je hebt vast een goede tip, wat is het belangrijkste dan je moet doen bij brand?
"
Probeer rustig te blijven, jezelf in veiligheid te brengen en niet in paniek te raken. En waarschuw eventuele gezinsleden en/of buren."

Wilde je altijd al brandweerman worden?
"Sinds ik me kan herinneren wilde ik bij de brandweer en sinds mijn 18e ben ik vrijwilliger. Ongeveer een jaar geleden heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt."

Waar houd je je overdag mee bezig?
"
Leuke dingen met mijn lieve vrouw en lieve kindjes doen."

Op wie in je omgeving ben je trots?
"
Op alle fantastische collega's werkzaam bij de brandweer Naarden."

Waar in Naarden kom je graag?
"
In mijn vrije tijd vaar ik graag met mooi weer door de Vesting grachten."

Met welke eigenschap van jezelf ben je blij? En welke niet?
"Een van mijn goede eigenschappen is stressbestendigheid, dit is natuurlijk ook nodig in dit vak. Een minder goede eigenschap is dat ik soms erg ongeduldig kan zijn."

Met wie zou je nog eens graag een goed gesprek willen voeren?
"
Met mijn opa, die helaas te jong gestorven is."

Wie zou je nog eens willen ontmoeten?
"
President Obama."

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
"
Joe Speedboot van Tommy Wieringa."

Naar welke muziek luister je graag?
"Mijn muzieksmaak is heel breed, van Pittbull en Doe Maar tot Rachmaninov en Brahms."

Welke hobby's heb je?
"
Ik fitness graag, liefst een paar keer per week en ik speel piano."

Waar zullen we samen eens op proosten?
"Op een mooie toekomst na de fusie en een mooie rol van Post Naarden in de Gooi en Vechtstreek."

Druk bezochte reünie Koningin Emmaschool

Nieuwe klassenfoto's werden gemaakt

Gezellig bijkletsen met oude klasgenoten. Foto: Bob Awick

BUSSUM - Ruim 300 oud leerlingen, leerkrachten en oud-medewerkers van de school zagen elkaar na lange tijd weer terug bij de reünie van de 100-jarige Koningin Emmaschool.

Er waren zelfs oud-leerlingen uit Australië en Zweden speciaal naar Bussum gekomen, laat adjunct-directrice Denise van Klaveren weten. Er werd in het zonnetje veel bijgepraat en het duurde niet lang of er kwamen weer allerlei herinneringen boven. Zo waren er leerlingen die de bezetting van de school tijdens de oorlog hadden meegemaakt. Ook werden er afspraken gemaakt voor nieuwe mini-reünies en gingen de oud-klasgenoten met elkaar op de foto. Bij de reünie werden ook de huidige leerlingen en hun ouders betrokken.
Leerlingen brachten de hapjes rond en de ouders hadden de organisatie van de dag op zich genomen.
De Koningin Emmaschool is met 17 leslokalen nu nog verdeeld over drie locaties rond de Fortlaan. In 2016 hoopt de leiding het nieuwe gebouw aan het Lomanplein te betrekken, zodat alle kinderen weer onder één dak les kunnen krijgen.

Gemeentehuis komt in Bussum

BUSSUM - De fusieraad heeft unaniem besloten dat het nieuwe gemeentehuis van Gooise Meren in Bussum komt. Het gemeentehuis wordt hiervoor grondig verbouwd.

Komende tijd wordt gezocht naar een architect. Parkeren en duurzaamheid van het gebouw zijn aandachtspunten. In het gemeentehuis komen 350 ambtenaren te werken, de raad en het college. De nieuwe griffier van Gooise Meren is ook al bekend, dat wordt Minke Knibbe die nu werkzaam is als raadsgriffier in Naarden.

In Muiden komt een servicepunt met beperkte dienstverlening. Ook wordt bij de provincie aangedrongen op goede busverbindingen voor bewoners van Muiden en Muiderberg naar het gemeentehuis in Bussum.

Verkiezing valt in de prijzen

BUSSUM - De Prijs voor de Nieuwsbladjournalistiek is dit jaar opnieuw gewonnen door het WeesperNieuws, het zusje van BussumsNieuws.

De prijs wordt toegekend door brancheorganisatie NNP. Dit jaar werd de award toegekend voor het initiatief van het WeesperNieuws voor de verkiezing van 'Weesper van het Jaar'.

Volgens de onafhankelijke jury een blijmoedig initiatief waarmee de krant zijn bindende rol in de samenleving benadrukt.

Opening fortenseizoen bij Fort Werk IV

Lekker koken en kliederen bij Fort Werk IV. Foto: Bob Awick

BUSSUM - Bij Fort Werk IV werd de opening van het fortenseizoen, met als thema 'Feest en Vermaak', afgelopen zondag uitgebreid gevierd. Er kwamen ruim 300 mensen op de speciale festiviteiten af.

De organisatie laat weten dat er opvallend veel jonge gezinnen met kinderen waren. Voor de volwassenen was er outdoorcooking en een tentoonstelling met schilderijen en beelden van plaatselijke kunstenaars. Kinderen konden pizza's bakken en verkleed als ridder, prinses of heks op de foto.

Web topvijf

1. Bussumse jongen (16) vermist
2. Weggelopen Bryan en Deejay weer gevonden
3. Verwarde vrouw aangehouden
4. Veel horecazaken geopend afgelopen maanden
5. Auto's botsen op elkaar op Amersfoortsestraatweg

'We willen als scouting voor iedereen toegankelijk zijn'

Prachtige dag bij viering 85-jarig jubileum scouting Arrowe

Abseilen was enorm populair, ook bij de jongste jeugd. Foto: Bob Awick

BUSSUM - De jubileumdag bij Scouting Arrowe stond afgelopen zaterdag bol van activiteiten voor de jeugdleden: van springkussen tot knutselen en van quizvragen tot survivalopdrachten. De dag werd afgesloten met een borrel en een kampvuur voor de vrijwilligers en het bestuur. Jenny Schouten, voorzitter van de stichting, spreekt van een prachtige dag.

'Vroeger had scouting nog een wat suffig imago, nu is het bijna hip'

"Bij scouting draait het om samenwerken en voor elkaar zorgen." Die saamhorigheid was afgelopen zaterdag duidelijk voelbaar, aldus Schouten. "Het zorgt er ook voor dat onze scouting na 85 jaar nog steeds springlevend is en de betrokkenheid groot is. Zo waren 90 van de ruim 100 jeugdleden aanwezig en alle activiteiten werden georganiseerd door vrijwilligers en de oudere jeugd." Iedereen had er veel zin in, de jeugd stond tijdens het openingswoord van de voorzitter al te stuiteren om te beginnen. Er was groots uitgepakt met veel verschillende activiteiten. Zo was er een springkussen en een clown. Maar ook waren er verschillende knutselopdrachten, spelletjes en survivalopdrachten. Er kon zelfs vanaf een zelfgebouwd platform in de boom abgeseild worden. Die activiteit was vooral bedoeld voor de oudere jongens en meisjes van twaalf tot veertien jaar, maar bleek ook erg in trek bij de jongere kinderen. Schouten: "We hadden niet verwacht dat ook de kleintjes dit zouden doen. Het was leuk om te zien dat ook die kleine meisjes van zes jaar gewoon de lucht in gingen en zich aan de touwen lieten zakken."

Tijdsgeest
Had scouting vroeger nog een wat suffig imago, nu is het bijna hip als je 'bij de scouting' zit, vertelt Schouten. "Het heeft te maken met de tijdgeest. Kinderen moeten op school al zo veel. In je vrije tijd is 'het gewoon leuk hebben' vaak al genoeg. Kinderen willen niet op zaterdag ook nog moeten presteren." Wat ook wel meespeelt is dat vroeger de regels bij de scouting wat strenger waren. Toen moest je nog verplicht de voorgeschreven kleding dragen. Nu is alles wat losser. Schouten ziet wel overeenkomsten met mindfulness. "Kinderen minder achter de computer en weer meer terug naar de natuur. Dat spreekt veel ouders en kinderen aan."
Bij Arrowe zien ze het aantal jeugdleden dan ook nog steeds toenemen en de uitstroom is laag. "In de hele regio zie je het aantal kinderen teruglopen, maar wij groeien nog steeds als scouting. Het succes," verklaart Schouten, "komt doordat je begint als jeugdlid als je een jaar of vijf, zes bent. Kinderen die rond hun veertiende nog lid zijn gaan eigenlijk niet meer weg. Zij worden vanaf hun 18e lid van de 'Stam' en gaan zich nog meer inzetten voor de groep. Ze gaan leiding geven aan de jongere jeugd of houden zich bezig met het onderhoud van de gebouwen."

Vrijwilligers
Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn bij de scouting, blijkt. Schouten geeft aan dat ook zij merken dat de spontane bereidheid van ouders en vrijwilligers om te helpen afneemt. "Het is vooral lastig om oudere vrijwilligers te vinden en vast te houden voor bestuursfuncties." Maar ook voor een avondje klussen en schoonmaken is het soms een uitdaging om genoeg personen bij elkaar te brengen. En juist van de vrijwilligers moeten ze het hebben bij de scouting. Scouting: "We houden de contributie laag, omdat we voor iedereen toegankelijk willen zijn. Daardoor hebben we niet het geld om bedrijven in te huren en zijn we aangewezen op vrijwilligers. Dat gold ook voor afgelopen zaterdag, waar Scouting Erica, de medewerkers van Vestingeiland Naarden en de familie Spaans aan mee hebben geholpen.

Flink meer horeca in centrum Bussum

Las Brassas heet nu Bijna Thuis. Foto: Sjoerd Stoop

door Sjoerd Stoop

BUSSUM - Bussum heeft de afgelopen maanden veel extra horecazaken gekregen. De reden is dat de gemeente het afgelopen jaar de regels voor lichte horeca heeft versoepeld. Hierdoor openen nu diverse restaurants, afhaalzaken en ook cafés de deuren.

Aan de Veerstraat heeft Afghaans restaurant Darya de deuren geopend. De afgelopen weken werd er nog hard gewerkt aan de zaak, maar werden de eerste klanten wel al verwelkomd. Het restaurant reserveert echte Afghaanse gerechten.
Broodjeszaak Can heeft al vele klanten verwelkomd aan de Vlietlaan. De broodjeszaak verkoopt vooral Turkse gerechten: van de bekende Turkse pizza's tot broodjes döner.

Bijna Thuis
Restaurant Bijna Thuis loopt ondertussen ook alweer een paar weken. De zaak, voorheen Las Brassas, veranderde de naam en begon met een geheel nieuw concept. Restaurant Bijna Thuis serveert een scala aan gerechten, van zalm tot tournedos.
Aan de Laarderweg heeft Rumah Makan Lezat de deuren geopend. Het gaat om een (afhaal)restaurant met echte verse Indonesische gerechten.

Cafés
Ook zijn er twee cafés bij gekomen. Café Goesting heeft haar tap geopend aan de Kapelstraat, op de plek waar Café de Pollepel jaren heeft gezeten.
Café Fierce Bussum heeft ondertussen ook al weer zes weken achter de rug aan de Brinklaan. Overdag kun je er terecht op het terras, 's avonds voor een drankje aan de bar.

Filmhuis Bussum

'Les combattants'.

THE SECOND BEST EXOTIC MARIGOLD HOTEL, vervolg op komedie rond bejaarde Britten in Indiaas Hotel.
Poëtisch TIMBUKTU pleit voor menselijkheid in het door fundamentalisten geterroriseerde Mali. A MOST VIOLENT YEAR, 1981, over de grenzen van moraliteit in misdadig New York. In TORN worstelen de moeders van twee bomverdachten met bevooroordeelde media en hun eigen verdriet. Onsentimenteel aangrijpend.
SERGIO HERMAN, FUCKING PERFECT volgt de ambitieuze topchef Sergio Herman bij zijn ingrijpende ommekeer.
LE MERAVIGLIE kijkt in een gezinsleven in Toscane, waar de buitenwereld zich nog niet opdringt.
In PHOENIX zoekt een Joodse vrouw op de Berlijnse puinhopen haar man en de waarheid.
Romance LES COMBATTANTS waarin zij hem behoorlijk op de proef stelt. WILD volgt een jonge vrouw (Rheese Whitherspoon) op haar trektocht door de Amerikaanse wildernis. SUITE FRANÇAISE schildert de verboden liefde tussen een Franse vrouw en een Duitse officier als onvermijdelijk.
FAR FROM THE MADDING CROWD over liefde en veerkracht. Voorpremière, alleen voor Vrienden!
SNEAK PREVIEW, dinsdagavond 20.30. Filmcursus op 22 april over westerns en op 29 april over remakes.
Vanaf 6 jaar een hartverwarmend MIJN MAMA IS IN AMERIKA EN HEEFT BUFFALO BILL ONTMOET.

Versa vrijwillgerscentrale

*Wijkontmoetingscentrum De Palmpit zoekt een PR-medewerker voor 4 uur per week.

*Wijkontmoetingscentrum Spieghelwijck zoekt een lid voor de Beheerscommissie.

*Vivium Zorggroep Antoniushof is op zoek naar een maatje voor een 'jongere oudere' bewoonster om 1 keer per week iets gezelligs te doen.

*Wereldwinkel Bussum is op zoek naar een boekhoudkundige kracht met ervaring.

vrijdag 24 april

Bustocht

De Palmpit houdt een bustocht naar de bollenvelden in 't Kennemerland. Onderweg wordt er gestopt voor een kopje koffie. Aanmelden kan tot 20 april op 035-6939695 of 06-13177152. Vertrek vanaf 9.00 uur. Kosten € 40,-.

Franse middag

Franse middag in Spieghelwijck, Iepenlaan 354A, Bussum met o.a. jeu de boules, jeu de galets (sjoelen) en vele andere spelen. Van 14.00 – 16.30 uur, met een glas Franse wijn. Opgeven vóór vrijdag 24 april via 035-5310743 of 035-6981330. Entree € 2,- .

Goed Gesprek

Ruimte houdt aan de Brinklaan 36a, Bussum naast de Maria(koepel)kerk een goed gesprek over de Bijbel. Aanvang 19.45 uur. Allen welkom. Informatie: 035-6946971 / 035-6918427 of kijk op www.ruimte-bussum.nl.

Concert

De Nederlandse Händelvereniging geeft een concert in de Grote Kerk in Naarden. Aanvang 20.15 uur. Kaarten vanaf € 32,50 (incl. consumptie), jongeren < 25 jaar: € 12,50. www.haendelvereniging.nl.

zaterdag 25 april

Bosch van Bredius

Residence Bosch van Bredius houdt een open dag van 10.00 tot 13.00 uur. Locatie: Amersfoortsestraatweg 9, Naarden.

Open dag Brandweer

Neem een kijkje bij de Brandweer Bussum. Er zijn demonstraties en alle voertuigen kunnen bekeken worden. Blus zelf een brandje en neem een kijkje bij de Nederlandse Brandwondenstichting. Brandweeroefencentrum Crailo leert bezoekers alles over het blussen van een brand. De bezoekers krijgen de gelegenheid om de autoladder te beklimmen, ook kan men ervaren hoe het is om met ons One-Seven blussysteem te werken. De kinderen kunnen zich vermaken in het kidsblushuisje. Het open huis is van 12.00 tot 16.00 uur in en om de brandweerkazerne aan de Brinklaan 140 in Bussum.

dinsdag 28 april tot woensdag 6 mei

Meivakantie

Musicalweek en instrumenten proberen in de meivakantie bij De Gooische Muziekschool. Kinderen die een instrument willen gaan bespelen kunnen op 6 mei naar de muziekschool komen om in een dag alle instrumenten te proberen. Er is een musicalweek voor kinderen uit groep 6 tot en met 8 van de basisschool. Middelbare scholieren kunnen meedoen aan de productie Moordwerk! Op woensdag 6 mei kunnen kinderen uit groep 4 tot en 7 van de basisschool deelnemen aan een instrumentenoriëntatiedag. Opgeven: info@degooischemuziekschool.nl. De kosten voor deelname zijn musicalweek € 150,- en oriëntatiedag € 25,-.

donderdag 23 april

Spirituele lezing

Spirituele lezing tijdens De Avond van de Ziel door medium Janneke Leber. Aanvang 20.00 uur. Locatie: Koffiezaal NPB Kerkje, Iepenlaan 26 te Bussum. Kosten 15 euro. Reserveren@jannekeleber.nl.

Jeu de boules

Jeu de boules spelen in Spieghelwijck, Iepenlaan 354a, Van 10.00 – 12.00 uur. Entree € 1,-

Opticien

Opticien in De Palmpit. Van 10.00 –12.00 uur. Locatie: De Palmpit, Koekoeklaan 3 te Bussum. Gratis toegang.

vrijdag 24 april tot zaterdag 4 juli

Expositie

Expositie van litho's en zeefdrukken van Astrid Engels. Locatie: Arts of Lecadre, Huizerweg 32/34 in Bussum. Van 24 april tot en met zaterdag 4 juli 2015.

zaterdag 25 april tot maandag 4 mei

BoodschappenPlusBus

Zaterdag gaat de bus naar het Teylersmuseum in Haarlem. Vrijdagavond gaat de bus naar de voorstelling South African Road Trip in Spant! in Bussum. Tot slot gaat de bus zondagavond 3 mei naar visrestaurant De Pieterman in Spakenburg. Meer informatie op bpb.naardenbussum@ versawelzijn.nl. Vragen en opgeven kan op maandag t/m vrijdag tussen 10.00-12.00 uur via 035-7504192.

zaterdag 25 april tot zondag 31 mei

Expositie

Expositie van schilderijen bij atelier/galerie Ton de Kruijk, Landstraat 107 te Bussum. De galerie is geopend op zaterdag en zondag van 13.30-17.00 uur. www.tondekruijk.nl.

zondag 26 april

Koningsnacht

Koningsnacht wordt gevierd vanaf 21.00 uur met een Hollandse avond. Live-optreden van Christiaan Welker. Vrij entree. The Spot, Wilhelminaplantsoen 17, Bussum.

maandag 27 april

Koningsdag

Koningsdag wordt de hele dag gevierd in zowel Bussum als Naarden. Kijk op pagina 16/17 in deze krant voor het complete programma. Daarnaast staat ook wijkcentrum De Schakel aan de Kol. Verveerstraat 74 in Naarden open van 9.30 tot 14.00 uur, hiervoor graag aanmelden.

maandag 27 april tot woensdag 1 juli

Cursus

Shambhala Meditatiegroep organiseert een cursus. 6 avonden van 29 april - 1 juli 2015. Tijdstip: 19.45 – 22.00 uur. Locatie: Bremstraat 3, Bussum. Info via contact@gigidingler.nl, 06-421 56 446. Kosten € 95,-.

dinsdag 28 april

Versa

Informatietafel van Versa in de Bibliotheek van Bussum van 14.00 -16.30 uur.O.a. informatie over thuisadministratie en praktische hulp. Informatie: 035-691 1251.

Gooise Meren

Klaas Oosterom geeft in Spieghelwijck, Iepenlaan 354a, Bussum van 14.00-16.00 uur informatie over het grondgebied Gooise Meren. Opgeven vóór 27 april. Tel. 5310743 of 6981330. Entree € 3,-

woensdag 29 april

Bingo

Bingo in De Schakel vanaf 19.30 uur. Meespelen kost 3,50 euro. Er is ook een loterij. Kol. Verveerstraat 74 in Naarden.

Voorjaarslunch

Voorjaarslunch in Spieghelwijck, Iepenlaan 354a, Bussum. Vanaf 12.30 uur. Kosten € 7,00. Opgeven vóór 27 april. Tel. 035-5310743 of 035-6981330.

zaterdag 2 mei

Schrijfwandeling

Schrijfwandeling naar kudde Drentse heideschapen van het Goois Natuurreservaat. Van 12.30 tot 15.30 uur. Kosten: € 22,50 per persoon. Informatie: 035-621 45 98.

zondag 3 mei

Bevrijdingsfestival

De Kapelstraat, Havenstraat en de Nieuwe Brink staan op zondag 3 mei de hele dag in het teken van de bevrijding. Om 9.30 uur en 15.30 uur stopt een legerkonvooi met onder andere jeeps, motoren en misschien zelfs een tank. Vanaf 12.00 uur zijn de straten vol met activiteiten, muziek en mooie terrassen. Op straat zal er 's middags dansles en -demonstratie zijn uit de veertiger jaren. Natasha Harper zal de hele middag met haar livejazzmuziek de straten opleuken.

maandag 4 mei

Herdenkingsconcert

De gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog worden herdacht met een concert in de Grote Kerk te Naarden. Uitgevoerd wordt het Requiem van W.A. Mozart en het Ave Verum. Uitvoerenden zijn het Vocaal Ensemble Fioretto, vocale solisten en het Holland Symfonie Orkest, o.l.v. Thijs Kramer. Het concert begint om 21.00 uur na de officiële dodenherdenking. Gratis toegang.

dinsdag 5 mei tot vrijdag 8 mei

Wandel4-daagse 60+

Bussumse Middag Wandel4-daagse voor 60+. Afstanden: 2,5 km of 5 km. Keuze uit meelopen op 1, 2, 3 of 4 middagen. Kosten: € 5,-. Van 14.00 tot 16.15 incl. pauze. 035-6915301. www.bmw4daagse60@gmail.com.

woensdag 6 mei

Anti-dieetdag

Viering van de Nationale Anti-dieetdag met een feest voor kinderen van 4 tot 12 jaar bij Heidezicht in Bussum. Tijd: 14.00 tot 16.00 uur.

Koningsdag 2015

Op maandag 27 april vieren we Koningsdag; dat belooft dus een lang weekeinde. Hopelijk beginnen we deze dag met het uitsteken van onze vlag met wimpel en wordt het zonnig voorjaarsweer.

Vanaf al heel vroeg in de ochtend zijn de kinderen tot 12 jaar welkom voor de jeugdbraderie op de Veerstraat, het Veerplein en het Julianaplein. Voor deze jeugd wordt er ook entertainment aangeboden: 2 Princess, op het podium met partytent aan het eind van de Nassaulaan, bij het spoor, vóór de bloemenstal van De Wit.

Voor de schooljeugd worden als vanouds feestelijkheden georganiseerd in het Brediuskwartier op de Speelweide 's Jacoblaan vanaf 08.45 uur met versierde fietsoptocht, en in het Spieghel op het Plein Gooilandschool vanaf 10.00 uur.

Dit jaar wordt de vlaggenparade weer gehouden op het Raadhuisplein, met muziek en veel ballonnen. Ook de gedecoreerden worden daar weer feestelijk onthaald.

Zo ongeveer vanaf 12.00 uur barsten de feesten los in het centrum van Bussum met de bekende braderie. Dit jaar onder andere met de band Ruud& Co, met zangers en zangeressen o.a. van Belle (Isabelle Zoeteweeg, Mark van Enthoven en the Superb Voices) Nathalie, Liane en Lucette.

Op een ander podium treedt o.a. One Two Dance op, met in de pauzes een echte dj.

Er spelen verschillende streetbands o.a. Son Cubano, en natuurlijk is er volop muziek bij alle tappunten.

Als dan rond 17.00 uur het centrumgebied langzaam leeg gaat lopen starten overal in Bussum de Oranjeborrels: op het plein Gooilandschool (Spieghel), op de Alb. Thijmlaan (Brediuskwartier) en de Mecklenburglaan (wijk Prins Hendrikpark) en uiteraard een groots Oranjefeest bij Café 't Raedthuys vanaf ca. 17.00 uur tot de late uurtjes met medewerking van Sonny's Inc. en niet te vergeten: voor de wat oudere jeugd is er weer Spoorpop.

Voor wat betreft de feestelijkheden op Koningsdag: wij hebben begrepen dat het alcoholverbod voor jongeren onder de 18 jaar zowel in het centrumgebied als bij Spoorpop streng zal worden gecontroleerd (ook op zelf meegenomen alcoholische dranken) en ook zal het wildplassen worden beboet (er staan overal dixies).

Traditiegetrouw sluit ik af met het bedanken van de vele mensen die al deze festiviteiten en herdenkingen hebben helpen organiseren, veelal onbezoldigd en in hun vrije tijd.

Maar ik en met mij mijn medebestuursleden zijn benieuwd hoe het vanaf het volgend jaar gaat. Na 39 jaar van mezelf en ca. 20 jaar van de overige bestuursleden gaan de Stichtingen Feest- en Gedenkdagen en Braderie stoppen. Na vele, vele duizenden uren vrijwilligerswerk vinden wij het in het zicht van de komende fusie tussen Bussum, Naarden en Muiden een goed moment om ons onbezoldigde werk te beëindigen. Dat geldt dan zowel voor de organisatie van Koningsdag, de 4 meiherdenking, de bevrijdingsfeesten als de andere feestelijke activiteiten waarvoor onze inzet de afgelopen tientallen jaren werd gevraagd. Hopelijk zijn er mensen in Bussum die onbetaald en met veel enthousiasme onze taken willen overnemen.

Met een bijzonder woord van dank aan mijn medebestuursleden Dick Huijsman, Erik Hogenbirk en Maria Robustelli en mijn medeleden van het 4 meicomité Erik Hogenbirk en Peter van Bremen, alsmede degene die achter de schermen zo veel administratief werk heeft verricht, mevrouw M. Jabroer, mijn vrouw Marianne Welters die 39 jaar lang gratis het ontbijt voor de vrijwilligers op Koningsdag heeft verzorgd, de comités van het Brediuskwartier en het Spieghel, de EHBO'ers, de schoonmakers, de vele anderen op wie we altijd konden rekenen zoals de wijkverkeersveiligheid- en horeca-ambtenaren van de gemeente, de regio- en wijkpolitie, de brandweer, de GGD/GHOR, de koster en zijn familie van de Wilhelminakerk, alle sponsors van de afgelopen tientallen jaren en nog vele, vele anderen. Het waren er te veel om op te noemen. Het moge jullie allen goed gaan.

Leo Welters,

Voorzitter Stichting Feest- en Gedenkdagen en Stichting Braderie.

Mark Enthoven

Op Koningsdag 2015 maken de artiesten van EMP – Esdonk Management & Productions er ook dit jaar weer een giga feest van, voor en met Bussum.

Het podium op het Palladioplein zal bezet worden door toppers, begeleid door de speciaal voor Koningsdag bij elkaar gebrachte 'DreamTeam' showband. Van country pop tot Hazes meezingers en van klassiekers tot hits van nu, vertolkt door Belle (Isabel Zoeteweij), Mark Enthoven en Superb Voices (Nathaly, Liane en Lucette)

Op de hoek Kerkstraat/Kapelstraat live top 40 muziek van "One-To-Dance" met in de pauzes DJ Christoph en door het dorp de opzwepende salsa klanken van het mobiele 'Trio Son Cubano'.

12 Dance
Suberb Voices
Trio Son Cubano
Belle

Speciaal voor de allerkleinsten wordt aan het eind van de Nassaulaan een feesttent neergezet waarin '2Princess' Efteling waardige interactieve shows presenteren

Podium Wilhelminaplantsoen/Paladioplein van 12.00 -17.00 uur:

De DreamTeam showband o.l.v. Jean Louis van Dam (keys) met Ruud Baron (bass), Jai Jai Vos (drums), Ian Boelens (lead guitar). Deze top musici en in de muziekwereld zeer bekende namen, hebben zowel in Nederland als in het buitenland al menig feest, evenement en festival van de juiste sfeer voorzien.

Belle (Isabel Zoeteweij)

Belle is een jonge, creatieve singer/songwriter die graag haar eigen werk met het publiek deelt. Zij opent het feest op het Palladioplein. Belle zingt met rijke en melodieuze stem over de zoektocht naar en trouw zijn aan jezelf. Op Moederdag komt haar nieuwe cd uit. Naast haar eigen songs speelt ze bewerkingen van eigentijdse popsongs en geliefde klassiekers. Laat je meevoeren door Belle's oprechte teksten, haar bijzondere uitstraling en unieke stage presence tussen 12.00 en 13.00 uur

Mark Enthoven

Mark is een klassiek geschoolde zanger die al jaren optreedt op diverse podia in binnen- en buitenland. Een muzikale duizendpoot, met een uitgebreid en verrassend repertoire, die moeiteloos varieert tussen geliefde klassieke stukken, popsongs en evergreens. Een aantal van zijn nummers heeft in de Mega Top 100 gestaan, zoals het prachtige Ma Perche No. Met zijn bijzondere en krachtige stem evenals zijn markante verschijning geeft hij acte de presence met o.a. André Hazes nummers van 13.00-14.00 uur

Superb Voices

De drie charmante zangeressen , Nathaly Masclé (The Winner is editie 2012) , Liane Hoogeveen en Lucette Snellenburg (The Voice editie 2014) , voorheen optredend als 'Femme Vocale', maken gebruik van hun ervaring op topniveau om Bussum te laten swingen met een gevarieerd en spetterend programma. 'These ladies rock!' is bij deze dames zeker van toepassing. Swing mee met hun wervelende show tussen 14.00-17.00 uur.

Podium Hoek Kerkstraat/Kapelstraat van 12.00 -17.00 uur:

1 2 Dance (uitgesproken One-To-Dance)

Deze sprankelende feestband met award winning live zangeressen, o.l.v. DJ/toetsenist en 'Master of the Beats' Christoph Völcker, laat in het horeca gedeelte de vonken ervan afspatten met top 40 hits. Christoph speelde o.a. in Ahoy en Amsterdam ArenA met André Hazes, Gerard Joling en Guus Meeuwis. Bandleider Völcker is in de pauzes een superstrakke DJ en zorgt ervoor dat het op deze hoek van 12.00-17.00 een non-stop feest is.

Trio Son Cubano gaat op meerdere plekken in het centrum een Latijns feestje bouwen. Bandleider en percussioniste Leticia Bal is al lang een van de meest toonaangevende muzikanten uit de Nederlandse salsa-scene. Normaal als leider van een '7-mans' salsa orkest, komt ze nu speciaal voor deze gelegenheid met de Cubaanse Delia González leadzangeres (onbetwist de beste salsa-zangeres op het moment in West Europa) en de Cubaanse gitarist/componist Jesus Hernández. Laat je vanaf 12:00 uur op verschillende punten in Bussum meeslepen naar Latijnse oorden of kom naar dit podium om van 14:00-15:00 je salsa talenten te laten zien.

Feest tent einde Nassaulaan

Voor de allerkleinsten van 3 tot 9 jaar (en ouder)

2Princess

Voorstellingen van 30 minuten. Showtijden: 12.00 13.00 14.00 15.00 uur

Er waren eens… twee prinsesjes met gouden keeltjes. De vrolijke Prinses Margy en de enthousiaste Prinses Marilyn. Samen leren zij kinderen zingend en dansend hoe je als een heuse prins of prinses door het leven gaat. Deze koninklijke voorstelling bruist van de interactie. Stilzitten is er met 2Princess echt niet bij. De aanstekelijke liedjes zingt elk kind direct mee (en de ouders ook). Kortom, zing, dans en doe mee. Dan wordt ook jouw leven een sprookje!

Na de shows is er ruimte voor een Meet & Greet. Alle kinderen kunnen met 2Princess op de foto of gewoon even een handje schudden met deze sterren.

Programma Koningsdag Brediuskwartier 2015

09.00 uur

Fietsoptocht door het Brediuskwartier onder muzikale begeleiding

Start vanaf de speelweide aan de Burgemeester s'Jacoblaan

09.45 uur

Wilhelmus zingen en vlag hijsen op de speelweide

Vanaf 10.00 uur

Vrijmarkt voor kinderen op de speelweide

Spelletjes en activiteiten voor kinderen met onder meer peuterpaleis, crossfiets parcours, ponyrijden, luchtkussens, tattoos, schminken, koningsknutselen, zaklopen, rodeobed en treintje

12.30 uur

Prijsuitreikingen voor de mooist versierde fiets en de mooiste kleurplaat

13.00 uur

Einde ochtendprogramma

14.15 uur en 15.30 uur

Oranjehockey en Oranjevoetbal: de traditionele wedstrijden tussen 't Spiegel en 't Brediuskwartier worden gespeeld bij de Gooische hockeyclub en op de speelweide

16.00 uur

Penaltybokaal in de rust van voetbalwedstrijd door kinderen van beide wijken

17.00 – 21.30 uur

Oranjeborrel op de speelweide aan de Burgemeester s'Jacoblaan

18.00 uur

Clown Japie op de speelweide

20.15 uur

Eindact op de speelweide

20.30 uur

Einde Koningsdag Brediuskwartier

Kijk ook op www.koningsdagbrediuskwartier.nl

Programma Koningsdag café 't Raedthuys

Met de bekende formatie Sonny's Inc. verzorgt ook dit jaar café 't Raedthuys aan de Landstraat in Bussum weer een avondvullend programma op Koningsdag. Een gegarandeerd feestje op het buitenpodium met latin, pop, soul, funk, r&b, jazz en Nederpop.

Supportacts zijn DJ Ronald Steenhouwer en zanger Patrick Willemse. Aanvang: 18.00 uur. Entree gratis.

Geachte inwoners van Bussum,

Koningsdag is sinds kort onze nationale feestdag! We vieren de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning. Ik maak graag van de gelegenheid gebruik hem van harte te feliciteren met zijn verjaardag.

Koningsdag staat voor een feestelijke en gezellige dag, ook in het Spiegel.

De Stichting Feest- en Gedenkdagen is er wederom in geslaagd een gevarieerd en feestelijk programma samen te stellen waarbij jong en oud aan hun trekken komen. Ik ben mij ervan bewust dat vele vrijwilligers zich inspannen om deze dag tot een succes te maken. Daarom dank ik bij deze alle vrijwilligers die zich belangeloos hebben ingezet om van deze Koningsdag een feestdag te maken!

Deze feestdag begint dit jaar op het Raadhuisplein tezamen met de koninklijk gedecoreerden. Na koffie met Oranjegebak hijsen wij de Nederlandse driekleur in top en toosten op Zijne Majesteit.

Op deze dag is iedereen van harte welkom bij alle activiteiten.

En ook in het centrum is er weer genoeg gezelligheid te vinden.

Op maandag 4 mei vindt de herdenking plaats van onze gevallenen in oorlogstijd. Ik nodig u uit voor de herdenkingsbijeenkomst in de Wilhelminakerk. Vervolgens gaan we gezamenlijk in een stille tocht naar het monument aan de Frederik van Eedenweg voor de kranslegging.

Ik hoop op uw komst.

Henk Heijman,

burgemeester van Bussum

Klassebehoud ver weg voor voetballers BFC

Alleen wonder kan BFC nog helpen

BFC verloor van Forza Almere. Foto: Bob Awick

BUSSUM - Er moet de komende weken een wonder gebeuren voor BFC om klassebehoud zeker te stellen. Afgelopen weekend verloren de Bussumers het sleutelduel tegen Forza Almere: 0-2. Daarmee wordt de kans steeds groter dat de ploeg, na twee jaar derde klasse, weer gaat degraderen.

BFC had afgelopen weekend de pech dat concurrent Zwaluwen Utrecht afgelopen weekend wel won. Daarmee staat BFC voor een zware klus de komende weken. Met nog slechts 3 duels te spelen staan de Bussumers nu op een achterstand van 5 punten op de Utrechters. Er moeten komend weekend dus punten gepakt worden om nog kans te maken op klassebehoud.

Afgelopen weekend startte BFC, net als de afgelopen weken, vol goede moed aan het duel tegen Forza Almere. BFC leek de betere ploeg. Echte kansen bleven echter achterwege voor BFC. De Bussumers vergaten aan te vallen, Forza Almere deed dat wel en kon zelfs op voorsprong komen. Met een snelle counter kon de ploeg de score openen.

De voetbalsters van BFC maakten acht doelpunten.

Voetbalvrouwen maken nog kans om te promoveren

BFC leek even van slag en mocht van geluk spreken dat er voor rust geen doelpunten meer werden gemaakt door Forza Almere, hoewel er wel kansen waren. Vlak voor rust leek BFC weer wat beter te worden, maar vele foutjes zorgden ervoor dat BFC geen moment echt voor gevaar kon zorgen.

Na de rust toonde BFC vooral veel vechtlust. De Bussumers probeerden aan te vallen en zetten de tegenstanders meer en meer onder druk. Forza Almere moest knokken om stand te houden en werd steeds verder teruggedrongen. Ondanks de dadendrang van de Bussumers was het aantal goede kansen op de vingers van één hand te tellen. Forza Almere had aan één kans voldoende om de voorsprong te verdubbelen. BFC kwam daarna tekort om nog wat terug te kunnen doen.

Voetbalsters BFC op dreef
Het mannenelftal staat op het punt de derde klasse te verlaten, de voetbalvrouwen van BFC hebben nog een goede kans om te promoveren naar de derde klasse. De Bussumse vrouwen wonnen afgelopen weekend wederom: Waterwijk werd met 8-0 aan de kant gezet.

BFC voetbalde erg verzorgd en was de betere ploeg. De Almeerders kregen amper kansen tegen de sterke Bussumse dames. BFC kreeg zelf wel al snel kansen, maar het duurde lang voordat er gescoord werd. Toch was de zege voor BFC voor rust al zo goed als zeker: doelpunten van Emma Tönis, Daisy Sorial en Sjoera Simoons zorgden voor een 3-0 ruststand.

Na de rust was het spelbeeld zo goed als hetzelfde. BFC was verreweg een maatje te groot voor de Almeerders. Aan BFC-kant konden Daisy Sorial en Sjoera Simoons met nog eens twee doelpunten per persoon het verschil maken. De laatste goal werd gemaakt door Nina Roeten.

Morgen speelt BFC tegen Achterveld, de nummer 3 van het klassement. Met een zege zet BFC een levensgrote stap naar de derde klasse.

SDO maakt jaar af met Van Dinteren

BUSSUM - Voetbalclub SDO heeft Ivar van Dinteren aangesteld als hoofdcoach voor de rest van voetbaljaar.

Dat de Bussumse ex-prof en oud-speler van SDO het roer zou overnemen zat er al langer aan te komen, maar werd pas deze week zeker. Van Dinteren nam de afgelopen weken de honneurs al waar.

SDO had een vacature voor hoofdcoach nadat Ronald Heerschop noodgedwongen moest stoppen. De Bussumer, pas een halfjaar coach van de voetbalclub, werd afgelopen maart door de spelersgroep aan de kant gezet na een vertrouwensbreuk.

De voetbalclub probeerde de boel afgelopen weken nog te sussen, maar dat had geen resultaat. Na goed overleg werd besloten het contract met Heerschop te verbreken. SDO laat vandaag weten Heerschop te bedanken voor de goede resultaten tot nog toe: het eerste elftal haalde onder Heerschop de play-offs en doet knap mee met de top 3 van de eerste klasse.

Welke coach vanaf volgend jaar voor het eerste elftal van SDO staat moet de komende weken bekend worden. SDO voert daar nog gesprekken over. Het zou goed kunnen dat SDO verder gaat met Ivar van Dinteren. De Bussumer heeft, op een haar na, de benodigde papieren om als hoofdcoach van SDO aan de slag te gaan. Daar komt nog eens bovenop dat Van Dinteren de voetbalclub als geen ander kent, nog voetbalde met veel van de spelers van het eerste elftal en bovenal ook nog eens goed in de groep ligt.

SDO komt op halve kracht tekort

Foto: Johan van der Geest

BUSSUM - Vooral door een gebrek aan vechtlust heeft SDO afgelopen weekend geen punten kunnen pakken tegen Elinkwijk. De Bussumse eersteklasser kwam tekort: 3-2.

SDO probeerde vooral te voetballen, de tegenstander speelde puur resultaatvoetbal. Met een reeks lange ballen zorgden de Utrechters al snel voor gevaar. SDO-doelman Rolf Hazelaar moest meteen na de aftrap al reddend optreden. Het mocht dan ook geen wonder heten dat de tegenstander van de Bussumers op voorsprong kwam. Eerst maakte SDO een fout, waarna de Utrechters konden scoren. Daarna kreeg de ploeg een strafschop na een tackle van Berry van 't Land en benutte deze zonder problemen. Na rust kreeg SDO al snel weer een klap te verwerken toen de Utrechters een derde goal maakten. SDO werd daardoor wakker geschud. De Bussumers deden met doelpunten van Dino van Essen en Maikel van Latum wat terug. Even leek het er zelfs op dat SDO toch nog een punt zou pakken, maar de keeper van de tegenstander stopte een strafschop van SDO'er Berry van 't Land.

Hockeysters verspelen punten, maar hebben weer geluk

Foto: Bob Awick

BUSSUM - Normaal gesproken kun je de eerste plaats wel vergeten als je als nummer twee 3 duels achter elkaar punten verspeeld, de Bussumse hockeysters van Gooische hebben echter geluk. De ploeg pakte afgelopen weekend weer geen zege, maar konden na de 1-1 tegen Qui Vive weer op de eerste plaats komen.

De Bussumers hadden geluk dat de concurrenten eveneens punten verspeelden. Het slot van het hockeyjaar wordt nu ongemeen spannend. Met nog 3 duels te gaan hebben de Bussumers evenveel punten als Amstelveen. De concurrent heeft echter een beter doelsaldo.

Topper van belang voor hockeyers
Voor de hockeyers van Gooische wordt het het komend weekend erop of eronder. De Bussumers vechten voor klassebehoud en treffen komend weekend concurrent en streekgenoot Laren. Er moet gewonnen worden om kans te maken op klassebehoud.

HCAW verrast met zege tegen Neptunus

BUSSUM - Twee forse nederlagen, maar wel één zege. De honkballers van HCAW hebben afgelopen weekend voor een stunt gezorgd tegen Curaçao Neptunus.

De Bussumers pakten 'bonuspunten' door de landskampioen zaterdag met 3-4 aan de kant te zetten. Donderdag (12-2) en zondag (2-14) werd er wel verloren. De zege zorgde ervoor dat men een tevreden gevoel overhoudt aan afgelopen weekend. HCAW maakte daarmee een betere start dan vooraf verwacht.

Met het duel van afgelopen zondag zette HCAW een record neer. Het duel was het 1700e hoofdklasseduel voor de Bussumers. Geen enkele andere club heeft dat vooralsnog geëvenaard.

Conceptstore LUXURY ZONE is verhuisd

Foto: Yvette Geerts

BUSSUM - Met de verhuizing van de Bussumse conceptstore LUXURY ZONE naar de Spiegelstraat heeft ondernemer André van der Linden er in een klap 100 vierkante meter winkelvloer bij. De stap is gedurfd in deze tijd realiseert Van der Linden zich, maar hij ziet de toekomst met veel vertrouwen tegemoet.

"Ik geloof in deze nieuwe locatie. We zitten nu in een van de meest bijzondere winkelstraatjes van Bussum, in een uniek pand. Ook het concept van LUXURY ZONE komt hier nog meer tot zijn recht." Met LUXURY ZONE startten Van der Linden en zijn vrouw Deb vier jaar geleden de eerste conceptstore in Bussum. "Ik wilde een plek creëren waar fashion en interieur samenkomen en een divers aanbod bieden. In de oude vestiging aan Het Rijtje in Bussum was dat vaak een hele uitdaging. Daar was het aantal vierkante meters winkeloppervlak beperkt. Te beperkt voor wat ik wilde, namelijk een divers aanbod." Dat heeft alles te maken met het maken van keuzes, zo blijkt.
Van der Linden: "Ik vind dat een winkel al snel te vol staat." Zijn blik gaat door de winkel en hij vertelt verder. "Hier komt alles veel beter tot zijn recht en ik kan het aanbod uitbreiden." Toch zijn ook hier de mogelijkheden niet onbegrensd. Daarom is hij blij met de samenwerking met zijn vrouw. "We delen de liefde voor mooie spullen en het vak. We gaan vaak samen op inkoop en maken samen keuzes. Deb is daarbij kritischer dan ik en ze zet af en toe echt de rem erop. Dat is maar goed ook, zo bewaakt ze de samenhang binnen de winkel."
Eigen gezicht
Samenhang en een eigen gezicht zijn belangrijk, zo geeft Van der Linden aan. "We hebben altijd onze ogen en oren open, zomaar ergens heen gaan zonder te speuren naar iets nieuws, iets moois of bijzonders, is onmogelijk. Bij elke inkoop vragen we ons af: is dit LUXURY ZONE, verwachten klanten dit bij ons en klopt het met het gevoel dat we willen uitstralen." En dat gaat heel ver, blijkt. Van der Linden: "De tas past bij de jas, het servies past bij de tafel en ga zo maar door. Daarbij rekening houdend met de laatste trends, zonder eigenheid te verliezen. Sommige trends laat ik dan ook voorbijgaan, omdat ik me in mijn productkeuze wil blijven onderscheiden." Inspiratie haalt Van der Linden uit inkoopreizen in Europa en Azië. "Culti in Italië bijvoorbeeld, dat is zo'n mooi puur concept. Zij hebben eigen geurlijnen maar houden zich ook bezig met wellness, interieurstyling en design."

Bij LUXURY ZONE vinden klanten kleding van bekende Nederlandse en Europese designmerken tot interieuritems uit Europa, Afrika en Azië. Van der Linden noemt een aantal favoriete merken: "Drykorn, Designers Remix, Compagnia Italiana, Just In Case, Smaak Amsterdam, Camps & Camps, Evasolo, Menu, Pol's Potten, Culti en Home by ASA. "Alles klopt met elkaar", aldus Van der Linden. "We kiezen bewust voor artikelen met karakter, voorwerpen waar een verhaal achter zit. Zoals Scandinavisch design, organische vormen, puurheid, handgemaakte spullen en unieke halssieraden. Zolang het maar puur en authentiek is." Naast de verkoop vanuit de winkel geeft Van der Linden ook interieuradvies op maat voor bedrijfsruimtes en woningen. "Dat inspireert ons ook om dingen met elkaar te combineren." Van der Linden haalt uit alles wat hij met LUXURY ZONE doet voldoening. "Wanneer ik zie dat iemand met veel plezier een kledingstuk draagt dat hier is gekocht, dan geniet ik daar van. Dan heb ik mijn missie volbracht."

Uit de Gooi en Eemlander van 29 juli 1899.

Vijftig jaar geleden. Negentiende eeuwse toestand!

In de Bussumsche Courant van 12 april 1965 wordt de rommelige situatie in de Karbouwstraat gehekeld. Een deel van de straat is onbebouwd gebleven en fungeert als vuilstortplaats. Door dit gemopper beschikken we nu over een unieke krantenfoto van een bijzondere plek in Bussum. U kijkt op de achterkant van het winkelblok aan de Huizerweg, rechts zijn de huizen aan de Keizer Ottostraat te zien. Nadat alsnog de bebouwing van de Karbouwstraat is voltooid kan deze situatie niet meer zo in beeld worden gebracht.

De fabriek aan de Karbouwstraat in 1965.
Tafereeltje in de Karbouwstraat in 1955.
Advertentie uit 1899.

Weinig mensen weten dat achter bakkerij Kwakman een van de oudste fabriekspanden van Bussum staat. Ook minder bekend is het feit dat de zuidkant van de Huizerweg tot 1902 tot de gemeente Hilversum behoorde. Zoals altijd en overal worden vervuilende industrieën zo ver mogelijk buiten de bebouwde kom gehouden. Zo ook in Hilversum anno 1899. De chemische fabriek "Jumbo" (die onder meer schoensmeer produceert) krijgt toestemming om zich aan de straatweg Bussum-Huizen te vestigen. De gemeente Bussum wordt niets gevraagd. Drie jaar later, in 1902, krijgt zij de fabriek gratis bij de grondruil die haar de Ooster- en Westereng oplevert.

Door de combinatie met de naastgelegen leerlooierij Koelit (ook door Hilversum op de oude gemeentegrens toegelaten) ligt dit gedeelte van de Huizerweg jarenlang in een kwalijke reuk. De looierij zal in 1932 in vlammen opgaan. De bouw van de Godelindebuurt en later de aanleg van de Bison-, Wisent- en Karbouwstraat plaatsen de voormalige Jumbo-fabriek midden tussen de bebouwing.

Omlopend langs de rechterkant van het winkelblokje aan de Huizerweg en vanaf de Keizer Ottostraat is het negentiende eeuwse schoensmeerfabriekje te zien. Nu bakt Kwakman er zijn sloffen.

Hans Jonker

'Ik wilde simpleweg een mooi portret maken van Vinx'

Bussumer maakt documentaire op gevoel en intuïtie

Vinx en Ivar Iding.

door Mireille Detrixhe

Bussum – "Wat een interessante man. Daar zit een film in", dacht Bussummer Ivar Iding na het lezen van de biografie over de Amerikaanse muzikant Vinx. Toen bleek de Amerikaanse muzikant, die met grote namen als Sting en Stevie Wonder gewerkt heeft, ook nog eens heel benaderbaar. Na zeven jaar gewerkt te hebben aan de documentaire 'Memoirs of a hip 'ole black man', gaat hij op 26 april in première in het Filmhuis in Bussum. Vinx zal zelf ook bij de première aanwezig zijn.

Première

Op 26 april gaat in het filmhuis in Bussum de documentaire 'Memoirs of a hip 'ole black man' in première. Het is een filmportret van de Amerikaanse muzikant Vinx. Stevie Wonder zei over hem: "Vinx is the gift you give to someone you really care about." Vinx zal zelf ook bij de première aanwezig zijn. De film is over een periode van 7 jaar opgenomen en gemaakt door Bussumer Ivar Iding, bijgestaan door cameraman Chris Blokhuis.

In 1990 bezocht Ivar een concert van Sting in de Statenhal in Den Haag. Vinx stond in het voorprogramma. "Iedereen was natuurlijk in afwachting van Sting en er was heel wat rumoer en geroezemoes. Toen Vinx begon met spelen was iedereen binnen vijf seconden stil", vertelt Ivar. Na het lezen van zijn biografie bezocht Ivar samen met zijn vader een concert in Berlijn. "Het was een klein en intiem concert in een soort pakhuis. Na het concert heb ik met Vinx gesproken. Hij bleek heel toegankelijk", verklaart Ivar. "Een paar maanden later kreeg ik voor een concert, ook weer in Duitsland, de gelegenheid om twee uur met hem te praten. Dat was in 2008."

De film gaat 26 april in première.

De boodschap in de film is dat het goed is om jezelf te zijn

Het idee om een documentaire te maken werd toen geboren. "Ik vroeg cameraman Chris Blokhuis uit Hilversum om mee te gaan naar een concert en daar mochten we opnames maken. Dat hebben we een aantal keren gedaan. We mochten alles filmen van Vinx." In zijn montagestudio toont Ivar al een paar shots uit de documentaire. De film opent met een shot van heel dichtbij. "Dat laat wel zien dat Vinx heel benaderbaar was en ons de vrijheid gaf om te filmen", aldus Ivar.

De film is een biografisch portret geworden van de singer/songwriter. Een man die vele hits schreef en samenwerkte met grote sterren zoals Cher en Sting. Stevie Wonder zei over hem: "Vinx is the gift you give to someone you really care about."
"Toch was mijn eerste insteek voor de documentaire anders", biecht Ivar op. "Ik wilde een verhaal vertellen van een muzikant die als enige zwarte in een blanke wijk woonde in de staat Georgia in het zuiden van Amerika. Ik wilde laten zien hoe je als buitenstaander daar terechtkomt en hoe je je daar handhaaft. Hoe reageren de andere inwoners daarop? Maar dat idee hielp Vinx zelf al snel om zeep", lacht Ivar. "Vinx was inmiddels verhuisd, dus daar ging mijn verhaal. Dan maar geen script, dacht ik en op gevoel en intuïtie de film maken. Ik wist gewoon zeker: daar komt iets uit."
De film schetst het leven van de muzikant aan de hand van optredens, interviews en workshops die hij geeft. "Vinx laat muzikanten vooral zichzelf zijn. Vanuit jezelf muziek maken en niet vanuit wat mensen van je verwachten. Muziek moet volgens Vinx uit je tenen komen. De film laat zien hoe hij over muziek denkt en wat het voor hem betekent", zegt Ivar. De visie die Vinx heeft op muziek sluit eigenlijk naadloos aan op hoe Ivar de documentaire heeft aangepakt, vanuit zijn hart. "Ik wilde simpelweg een mooi portret maken en ben best trots op het resultaat. Helemaal als je weet met hoe weinig middelen we de film hebben gemaakt. Cameraman Chris Blokhuis en Eric de Roode, die de audionabewerking heeft gedaan, hebben geheel op vrijwillige basis meegewerkt. Er was geen budget. Ik heb de film helemaal zelf gefinancierd, tot aan de première aan toe."

'Vinx is the gift you give to someone you really care about'

Inmiddels heeft Ivar de film voor het eerst tijdens een test in het Filmhuis op het grote doek gezien. "Dat was echt heel tof. Ivar spreekt de hoop uit dat mensen zich tijdens het zien van de film vermaken en de boodschap oppikken dat het goed is om jezelf te zijn en dat wat goed voelt, ook goed is."

Rotaryleden klaar voor Classic Car Rally

Gilles en David met de Daf 55 coupé. Foto: Bob Awick

BUSSUM - Bussumers David Gribnau en Gilles Koomen kijken nu al uit naar 30 mei, de datum waarop de 12de editie van de Rotary Classic Car Rally wordt verreden. Oldtimers zullen aan de start in Hilversum verschijnen om vervolgens een route van rond de 180 kilometer af te leggen. Het doel is om een mooie cheque te overhandigen aan het VUmc voor onderzoek naar de verbetering van de kwaliteit van leven voor jonge leukemiepatiënten.

Lekker rondrijden voor het goede doel is de taak die Rotary Bussum weer op zich heeft genomen. Deelnemer David is de trotse eigenaar van een Daf 55 coupé. "Het begon als een grapje. Ik wilde een Eendje kopen, maar het werd een Daf 44. Een echt koekblik:, lacht hij. Al na een paar maanden ruilde hij de 44 in voor een 55 coupé. "Deze komt uit 1969 en er zijn er maar 21.00 van gemaakt. Vroeger werd deze auto een 'truttenschudder' genoemd. Er zit namelijk een automaat in, maar let op: hij rijdt net zo snel vooruit als achteruit. Een Nederlandse uitvinding. Rij ik nu in de Daf, dan zie ik overal mensen glimlachen. Het is dan ook de mooiste Daf ooit gebouwd."
Op het programma staat een puzzeltocht. Gilles en David zullen om de beurt sturen en navigeren. "We rijden op allerlei binnendoorweggetjes. Zowel oldtimers van 25 jaar en ouder als newtimers vanaf 15 jaar oud kunnen meerijden. We starten op leeftijd, er zit een auto bij die uit 1908 komt. Je mag geen apps of TomTom gebruiken om de route te vinden. Het gaat er ook niet om wie de route het snelst uitrijdt. De rally is altijd er leuk, maar na 180 kilometer ben je het gerammel wel zat", zegt Gilles.
Er is nog een aantal equipes vrij. Wie mee wil rijden kan zich aanmelden via rccr.nl.

25 / 28

Thaise massage Ban Wiangtjan. Heeft u last van uw spieren of wil u een ontspannende massage, wij kunnen u helpen. Locatie: Laarderweg 22, 1402 BJ. Tel.: 035-7851359,
06-46890213 of e-mail:
wiangtjan@gmail.com

Te huur aangeboden in
Bussum:
Kantoor/hobby/opslagruimte ong. 14 m2, in souterrain met ruim lichtinval. Met verwarming, wastafel en gez. toilet. Huurprijs € 119,- p.m. excl. energiekst.
Tel.: 035-6945373

Woonruimte gezocht: alleenst. werkende man, 50+, zkt (enkele)kamer(s), deel van woning of zomerhsje. Buitengebieden gn. bezwaar. Tussen 9-19 uur 06-38115814

Te huur in Naarden: Energiestraat 14e moderne, volledig gestoffeerde kantoorruimte met airconditioning van 360 m² op de eerste verdieping. Uitstekend onderhouden met een hoog afwerkingsniveau en veel licht. Airco-Alarm-Eigen CV Installatie-Daglicht lampen-Eigen opgang- en met maar liefst 3 eigen privéparkeerplekken. Huurprijs 1250 euro per maand. Voor informatie Vos-Beheer dhr. Dick Vos. Tel.: 06-51083335

Spreekuur Administratie voor Elkaar in Bussum en Naarden. Elke donderdag inloop spreekuur van 10-12 uur in Bussum (Uitwijk), dr.Schaepmanlaan 10, en van 14-16 uur in Naarden, SCAN, M. Kampstraat 3. Voor hulp/vragen; bij ordenen, opzetten, uitzoeken van de administratie; met formulieren; inschrijven/ reageren op woningen bij woningnet; digitale hulp zoals opvragen van bankafschriften. Vrijwilligers gevenb gratis hulp en advies. Kom langs en neem uw administratie mee! Privacy is gewaarborgd
Informatie: Tineke van der Tol en Wilma Post: 035-6911251

"CompuRep"
Computer Aan Huis Service

Voor al uw computer-
& netwerkproblemen
www.compurep.nl
info@compurep.nl
tel.: 06-42269939

Glazenwasserij E. de Boer
06-55390254
www.edeboerglazenwasserij.nl

GARAGEBOX TE HUUR, Naarden, Pr. Margriethof, per 1 mei a.s. Huur € 125,- p.m. Info 06-53504070

Garage te huur: Middenlaan, Bussum. Huur € 104,- p.m. Tel.: 035-6945674

Garage te huur voor opslag/parking nabij centrum Bussum € 130,- p/mnd 06-53501838

Boersma Pianoservice:
Pianostemmen € 60,-
Tel.: 035-8870159

Schoonmaakbedrijf Keep it Clean zoekt: Gemotiveerde schoonmaakmedewerker, beheersing van de Nederlandse taal. Project in Bussum werktijd: maan- t/m vrijdag 18.30 - 20.15 uur (bellen tijdens
kantooruren 035 6244791)
www.keepitclean.nl

Te huur in de Bourgogne: Luxe 6-pers. huis, zomervak. nog vrije wkn. sully.nl
06-43285650

Bootzeilen/dektenten te
koop.
Meer info:
www.dekzeilenspecialist.nl of
bel 06-55771928

Arthur's loodgietersbedrijf
gespecialiseerd in het repareren en vernieuwen van dak en
zinkwerk. Want uw dak is mijn
vak!!! Bel voor vrijblijvende
prijsopgave met 06-22418974

Privehuis Morosa Almere 06-11117475 Bakkenzuigerstr. 50 ma/vr 10.00 tot 19.00 uur meisjes/dames gevraagd kvk 32159766

Gevraagd: Defecte vaat/wasmachine, droger, fornuis, radiator - gratis opgehaald, 06-34606808

Te koop gevraagd: Oud blikspeelgoed/treinbaan/boten en treinen. Mag oud en/of defect zijn. Tel.: 035-6938689

Taxidiensten van/naar Schiphol € 50,- vanuit Naarden, Bussum, Hilversumse Meent. 06-26984855

Want zo lief heeft God de
wereld gehad
dat Hij zijn
eniggeboren zoon gegeven
heeft, opdat een ieder, die
in Hem gelooft, niet verloren
gaat, maar eeuwig leven
heeft staat in Johannes 3:16.
Inf.: Philip Dijs 035-6945699

250m2 vol tweedehands! antiek-retro-klassiek open op vr. + zat. v. 10-17u. Koninginneweg 66, K'hoef
www.inboedelsenzo.nl

Feestje? Gratis feestzaal tot 120 personen in Bussum.
Meer info: 06-53319921

Broeken
Ook in Bandplooi, Omslag
Kapelstr. www.nr14bussum.nl

Schildersbedrijf Van Wegen
kan nog enig werk aanvaarden
Vrijbl. prijsopgaaf Tel.:
035-6281550 / 06-25284440

Schilderwerk groot of klein. Binnen of buiten. Schilder PMC. Biedt u altijd een vrijbl. offerte. Winterschilder 10% KORTING. 06-53148137
pharskamp@hetnet.nl

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD
alle merken en
bouwjaren. Defect of lang
stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en
gevrijwaard. 06-25418595

Krijgt u familie op bezoek?
En hebt u niet genoeg ruimte of u hecht aan uw privacy?
Bed and Breakfast
De Roskam in Weesp
06-55334804 of
www.bedandbreakfast.nl

Hebt u een verstandelijk gehandicapte zoon of dochter van 18-30 jaar (zzp3 of zzp4)? En bent u op zoek naar woongelegenheid? Vraag informatie aan bij woongroepbussum@hotmail.com.

WONING VERHUREN? Vertrouwd verhuren aan expats en organisaties INTERHOUSE HILVERSUM 035-303 13 20 www.interhouse.nl

Tuinman heeft nog tijd. Snoeien, fatsoeneren, bestraten, compl. renovatie etc. Vrijbl. prijsopg.: 06-50660689 / www.dennenburg-tuinen.nl

Garageverkoop - dameskleding- en schoenen - kleding mt 36, 38, 40, 42, schoenen mt 38, 39, 40. Zaterdag 25 april. L. de Ruyterlaan 2, Bussum. 10 tot 4.

Voor al het strijkwerk bij u thuis op een tijdstip dat u schikt, 5 dagen per week. Bel 06-20248864

Vrouw zoekt huishoudelijk werk. Met ervaring en referenties. Bel: 06-84725552

Zomerjacks voor dames en heren, sweaters & polo's nu bij 'the outlet store' Baarn. Voor hele leuke prijsjes, Laanstraat 41 Baarn. Telefoon:
06-53421180

Flexibel inzetbare gastvrouw (freelancer) gezocht voor trainingsbureau in Naarden-Vesting. Bent u representatief en heeft u ervaring met de functie van zakelijke gastvrouw? Belt u dan met Falke & Verbaan: 035-6997100.